Rejser til Massa

Massa er hovedbyen i Massa-Carrara-provinsen og har ca. 70.000 indbyggere. Byen ligger ca. 5 km fra havet – og strandene i Marina di Massa – dér hvor landskabet skifter mellem fladt og bakket. På grund af sin beliggenhed har Massa et meget mildt klima og man oplever hverken meget høje eller meget lave temperaturer. De fleste er nok mere bekendte med nabobyen Carrara, som er kendt for sine flotte marmorbrud. Derfra er der hentet marmor til mange vigtige bygningsværker i Italien, fra helt tilbage i Det Antikke Rom.

Det historiske centrum

Det historiske centrum i Massa breder sig ud fra Piazza Aranci, på hvilken man finder appelsintræer på tre sider og en obelisk omkranset af fire løver i midten. På pladsens fjerde side ligger Il Palazzo Ducale, som har været en af Malaspina-familiens villaer. Fra den nordlige side af pladsen fører Via Dante Aligheri hen til byens domkirke Duomo di Massa.

Sommerperioden

I dag lever Massa dels af industri og dels af turisme. Især i sommerperioden er oplevelsesmulighederne mange: havet, bjergene og termer, f.eks. i San Carlo Terme og ved Equi Terme. Byen byder på et bredt udvalg af restauranter og butikker. I juni og juli måned lukkes det historiske centrum af for biler fredag og lørdag aften og forretningerne holder længere åbent.
Over byen troner borgen Castello Malaspina, som oprindeligt var en middelalderborg fra det 15. århundrede.
 

Andre byer

Af steder i nærheden, som er et besøg værd, kan nævnes Pietrasanta (15 km), Lucca (50 km), Le Cinque Terre i Ligurien (55 km) og Vindgrotten (34 km).

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Massa