Rejser til Massa Marittima

Massa Marittima ligger 20 km fra Follonicas strande, i frodige bakker nord for Grosseto. Byens rødder går tilbage til Middelalderen, og byen oplevede sin guldalder i perioden fra begyndelsen af det 11. til midt i det 13. århundrede. Mange monumenter, kirker og palæer vidner om dens historie.

Seværdigheder

Chiesa di San Francesco, som ligger i Via di San Francesco, blev bygget i 1200-tallet, efter at Sankt Frans havde besøgt byen. Kirken er bygget i travertinermarmor med store spidsbuede vinduer og er i dag reduceret til en sølle sjettedel af den oprindelige længde på grund af flere jordskred. Man kan dog endnu besøge tværskibet og den ottekantede apsis. På taget rejser sig et lille klokketårn.

Domkirken


Domkirken, som er dediceret til Sankt Cerbone, der var biskop i Populonia fra 570 til 573. Kirken blev bygget i begyndelsen af 1100-tallet, men blev ombygget og udvidet med tiden.

Bymurene

De gamle bymure stammer delvis fra 1200-tallet. De fulgte stedets naturlige geografiske forhold. I 1300-tallet byggede sieneserne, efter at have erobret byen, yderligere en murcirkel, der skabte et fornemt forsvarssystem, som også inkluderede den imponerende Torre del Candeliere. I dag er murene halvvejs revet ned. Dette skete på storhertugens ordre i 1744 for at gøre plads til det dengang nye Sankt Andreas Hospital. I dag kan man spadsere på murene og gå fra porten ved Piazza XXV Maggio til Sankt Frans' Kirke.

Torre del Candeliere


Torre del Candeliere var hovedtårnet til den gamle fæstning, som blev opført i 1228.

 

Nonneklostret Santa Clara


Nonneklostret Santa Clara blev bygget under benediktinernes regel, men efter midten af 1200-tallet kom det under klarisserne.

 

Biskoppens borg

Uden for byen, efter omtrent 30 minutters gang, når man frem til ruinerne af biskoppens borg. Det er kun ruinerne af murene og buerne, der stiger op af jorden og danner et malerisk landskab. Det vides, at man nåede frem til et konkordat mellem guelferne, der havde forladt Massa og havde søgt tilflugt i biskoppens borg, og de ghibellinerne, der var blevet i kommunen i 1276. Borgen blev herefter forladt.

Godt udbud

Byen tilbyder et godt udbud af restauranter, butikker, isbarer, banker og sågar tourist-points. Desuden er der gode parkeringsmuligheder på vejen op mod centrum - hvor det anbefales at man efterlader bilen - 1 time koster 1 euro.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Massa Marittima