Rejser til Montaione

I hjertet af Toscana, nærmere betegnet i trekanten mellem Firenze, Pisa og Siena, finder du Montaione, som desuden kun ligger godt en time fra kystens strande - den perfekte base for en ferie i Toscana fuld af eventyr. Book din rejse til Montaione med Escapeaway i dag!

Montaione ligger i ca. 373 meters højde over havets overflade på toppen af en af Toscanas karakteristiske, bløde bakker. De omkringliggende landskaber udgøres af en blanding af skove, rækker af cypresser, samt ikke mindst de vinmarker og olivenlunde, som ikke blot giver grundlag for gastronomiske oplevelser med for eksempel vingårdsbesøg og trøffeljagter. Landskaber som også er perfekte at udforske på cykel- eller vandreture. Til de lidt længere udflugter er det oplagt at udnytte Montaiones placering omtrent midt mellem Firenze, Siena og Pisa til at besøge nogle af disse fantastiske kulturbyer, der alle er inden for fornuftig køreafstand.

Trods den forholdvis korte afstand til nogle af Italiens mest kendte rejsemål og seværdigheder blev Montaione indtil for få år siden i vid udstrækning forbigået af turister. Først i løbet af 90'erne begyndte besøgende at få øjnene op for, at denne lille bakketops-landsby har noget af den uberørthed, som man måske kan savne i de mere populære byer. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Montaione og andre rejsemål i Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vil du have mere frihed og god plads, så tilbyder vi også en række nøje udvalgte ferieboliger i området, ligesom du også kan vælge at bestille en villa hvis i er mange der rejser sammen.

Bestil din rejse til Montaione som en samlet pakkerejse inkl. flyrejse, hotel og billeje, eller book kun dit hotel ophold igennem Escapeaway hvis du selv vil arrangere rejsen til Toscana. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Montaione med gode anmeldelser og kombinér fx. med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg.

>> Læs også om rejser til San Gimignano
>> Få tips til en god familieferie i Toscana her

Hoteller i Montaione

Populære hoteller i Montaione

Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Afstand til havet: ca. 75 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montaione
9,3
Fabelagtigt
127 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montaione
9,0
Fabelagtigt
342 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Afstand til centrum: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Montaione. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i Toscana, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om denne og andre regioner i Italien. God fornøjelse og god rejse!

Perfekt udgangspunkt for udflugter

Beliggenheden i hjertet af Toscana betyder, at du i Montaione har det perfekt udgangspunkt for at besøge regionens mest kendte kulturbyer som Firenze, Lucca, Pisa og Siena. Det tager dig for eksempel heller ikke mere en halv times tid at gøre til San Gimignano, hvilket giver dig mulighed for at opleve stemningen i den smukke middelalderby sidst på dagen efter alle dagsturisterne er draget videre.

Målt på kulturhistoriske seværdigheder kan Montaione måske nok ikke hamle op med ovenstående byer, men du bør alligevel tage dig god tid til også at gå nogle ture rundt i Montaione. Selvom en stor del af byen blev genopbygget efter ødelæggelser under Anden verdenskrig, vil du tydeligt fornemme, at dette er en by med en lang historie, når du går rundt i de gamle gader. Montaione omtales således første gang som by i et dokument fra 981 under navnet "Montacunni", og den lille kirke Pieve di San Regolo, som ligger uden for bymurene, nævnes i et dokument fra 1198.

Er det kulturelle og historiske oplevelser, du søger, behøver du dog faktisk ikke bevæge dig ret mange kilometer fra byen for at udforske en perlerække af gamle kirker, palæer og andre små, charmerende middelalderbyer. Har du en bil til rådighed (hvilket må anbefales), giver det dig utallige muligheder for at tage på spædende udflugter. Parker i byernes udkant og afsæt et par timer til at gå en tur i de smalle gader mellem de rustikke gamle bygninger og undervejs kigge indenfor i kunsthåndværksbutikkerne og slå dig ned for at nyde en kop kaffe eller en forfriskende is på et af de hyggelige torve.

Aktiv ferie for hele familien

Montaione er også velegnet til en aktiv ferie, hvor du for eksempel på cykel tager på opdagelse i det omkringliggende område, der udover en rig kultur også er kendt for sine smukke landskaber, som gennemkrydses af talrige cykelruter. Medbring eller lej en mountainbike og følg ruter ad grus- og jordveje gennem vinmarker og olivenlunde eller tag ad udfordrende singletracks gennem skove. Selv hvis du begiver dig ud på de asfalterede veje, kan du nyde cykelture med ganske lidt anden trafik.

Rejser du til Montaione med familien, kan I også tage på guidede rideture ad de utallige stier ude på landet, hvor I får en god fornemmelse for det toscanske landliv og oppe fra hesteryggen kan beundre Montaione-landskabet i al sin skønhed.

For golfspillere er en ferie i Toscana også interessant. Regionen har nemlig en høj koncentration af golfbaner, og bor du i Montaione, har du 4 golfbaner i umiddelbar nærhed. I Castelfalfi ligger for eksempel den prestigefyldte Castelfalfi Golf Club med både en 9 hullers og en 18 hullers bane.

Information og fakta

Her får du lidt nyttige informationer om Montaione, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne toscanske landsby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Toscana og vores andre rejsemål i Italien. God fornøjelse og god rejse!

Restauranter og shopping

Trods byens beskedne størrelse og at den indtil fornylig var et ret overset rejsemål, findes der nu et godt udvalg af restauranter og trattoriaer i Montaione - både inde i det gamle, historiske centrum og rundt omkring i nærområdet. De fleste steder består menukortet hovedsageligt af traditionelle retter fra det toscanske køkken, men du har også mulighed for at prøve specialiteter fra netop denne egn. Prøv for eksempel retter med den verdensberømte hvide trøffel, der vokser i områdets skove. Har du en dag bare brug for noget hurtigt at spise, eller rejser du med børn som måske ikke er så eventyrlystne, når det gælder mad, er det oplagt at bestille en af de lækre pizzaer - eventuelt som take-away.

I det gamle centrum af Montaione kan du uden problemer finde et godt souvenir i en af de små butikker, hvor der sælges tøj, lokalt kunsthåndværk og egnens delikatesser. En af de bedste shoppingoplevelser i byen er dog de udendørs markeder, der i Montaione afholdes hver fredag morgen og i forbindelse med forskellige festivaler, primært om sommeren. Her får du rig mulighed for at købe den lokale vin, olivenolie, brød, hvide trøfler, ost og salami, som ad flere omgang har vundet priser til byen.

Til de daglige fornødenheder kan du desuden handle i et af byens to supermarkeder eller eventuelt køre til nabobyer som Castelfiorentino og Empoli, der har et endnu større udvalg af butikker. 

Transport

Det er nemt at rejse til Montaione, som takket være sin beliggenhed nær Firenze, Siena og Pisa er relativ tæt ved både velforbundne motorveje, jernbaner og de største lufthavne i Toscana. Det sidste stykke frem til byen går dog ad mindre og til tider ret snørklede veje. Den nemmeste måde at nå helt frem til Montaione er med bil, men det er dog også muligt at for eksempel tage et tog til Castelfiorentino for herefter at rejse de sidste 10 kilometer med taxi eller bus. 

Vil du ikke køre hele vejen til Italien fra Danmark i egen bil, er det oplagt at flyve til for eksempel Firenze eller Pisa og her leje en bil. Det er den hurtigtste og mest komfortable måde at rejse til Montaione. Samtidig er en lejebil næsten et must for at få mest muligt ud af din ferie, hvis du ønsker at udforske resten af regionen.

Vejr og klima

Sommermånederne i Montaione er ligesom i store dele af Toscana solrige og varme med dagstemperaturer, der gennemsnitlig ligger omkring 32 grader. I den varmeste periode fra slutningen af juni til starten af august kravler termometeret dog endnu højere op, men takket være sin beliggenhed lidt oppe i højderne er der ofte en behagelig brise, så det ikke føles alt for hedt. 

Rejser du til Montaione for at være aktiv i ferien, er forår og efterår med deres lavere temperaturer (typisk mellem 20 og 25 grader) ideelle. En rejse hertil i sensommeren eller efteråret er desuden en mulighed for at opleve vin- og olivenhøsten samt deltage i trøffeljagter. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Montaione?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 91 anmeldelser