Rejser til Montalcino

Den lille middelalderlandsby Montalcino ligger på en bakketop i Val d’Orcia i den sydlige del af Toscana. Landsbyen, der er kendt for rødvinen Brunello di Montalcino, en af Toscanas mest anerkendte vine, er meget stemningsfuld med sine smalle gader og rustikke stenbygninger. Går du hele vejen til toppe af byen, ser du en anden af Montalcinos hovedattraktioner: den fantastiske udsigt over det omkringliggende landskabs vinmarker, olivenlunde og nabolandsbyer. 

Det er således ikke uden grund, at der kommer en del dagsturister til Montalcino. Vælger du en feriebolig her, har du dog bedre mulighed for at opleve atmosfæren, når freden og den bløde aftensol sænker sig over byen. En ferie i Montalcino giver dig desuden et godt udgangspunkt for at tage på udflugter i en del af Toscana, der måske nok ikke rummer lige så mange berømte kulturattraktioner som i Firenze og Siena mod nord, men til gengæld giver dig en chance for at opleve et mere autentisk toscansk landliv. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Montalcino og andre rejsemål i Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Bestil din rejse til Montalcino som en samlet pakkerejse inkl. hotelophold, flyrejse og lejebil eller transfer fra lufthavnen til dit hotel.

Ønsker du selv at arrangere rejsen til Montalcino kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Escapeaway. Du finder mere information om flyselskaber, ruter, priser osv. i søgemaskinen, og her kan du også se de lufthave du kan rejse fra, f.eks. København, Aarhus, Billund, Aalborg og Hamborg.

>> Læs også om rejser til Lucca
>> Læs mere om seværdigheder i Toscana her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montalcino

Seværdigheder og udflugter

Montalcino er ikke nogen stor by, men du kan alligevel nemt bruge det meste af en dag på at udforske dens største seværdigheder. Byens vartegn, midelalderborgen Fortezza, som ligger på det højeste punkt, er et godt sted at starte. Borgen som blev bygget i 1361, vidner om Montalcinos rige historie. Fortezza har stået næsten uforandret siden middelalderen, og når du står inde i gården omgivet af de høje mure eller i et af tårnene med flot udsigt over Montalcino, vil du forstå, hvorfor borgen som det sidste sted modstod alle angreb da republikken Siena kæmpede for sin selvstændighed i midten af det 16. århundrede. I dag danner borgen en stemningsfuld ramme om festivaler, koncerter og andre kulturelle arrangementer i løbet af året. Hvert år i juli afholdes her for eksempel en Jazz & Vinfestival, hvor du kan nyde regionens bedste vine til tonerne af italiensk og international jazz. På andre tider af året kan du også slutte dit besøg af med et glas vin på stedets vinbar - en af flere i byen.

Nedenfor borgen ligger byens lille torv, Piazza del Popolo, med nogle caféer samt et andet vartegn, det høje slanke klokketårn på byens rådhus, Palazzo dei Priori. Læg også vejen forbi Palazzo Vescovile, San Salvatore-katedralen og Madonna del Soccorso-kirken, hvorfra der ligesom fra borgen er en formiddabel udsigt.

Udover disse fremtrædende historiske seværdigheder i Montalcino, bør du også tage dig god tid til blot at slentre rundt i den gamle bykernes smalle, stenbelagte gader. I de labyrintagtige gader finder du adskillige småbutikker med smukt kunsthåndværk, caféer, restauranter og vinbarer, hvor der naturligvis er mulighed for at smage byens egen vin, Brunello di Montalcino, og eventuelt købe et par flasker med hjem. 

Rejser du til Montalcino, er det af praktiske grunde en stor fordel at have en bil til rådighed. Ikke mindst fordi en bil gør det lettere at tage på udflugter til Toscanas mest kendte kulturbyer, eventuelt køre ud til kysten og ikke mindst udforske de mange små perler i form af uspolerede landsbyer og seværdigheder i nærområdet. Det kan blandt andet anbefales at køre de omkring ni kilometer sydpå til Abbazia di Sant'Antimo. Klosteret fra det 12. århundrede, der ligger omgivet af olivenlunde og marker, er en arkitektonisk perle, som fortjener opmærksomhed. Du vil med sikkerhed også nyde selve køreturen hertil ad de små landeveje forbi vinmarker, idylliske gårde og med rig mulighed for at opleve Toscanas karakteristiske bløde bakker.