Rejser til Monte San Savino

Denne flotte middelalderlige by ligger 330 m.o.h. i bakkerne mellem Arezzo og Siena. Den har ca. 8.400 indbyggere, hvilket gør den til en af de lidt større landsbyer i Chiana-dalen, Valdichiana.

Stille tilværelse

Det er ikke ligefrem store grupper turister med råbende guider, der præger gadebilledet her. Tværtimod lever man i denne by en stille tilværelse i smukke omgivelser, og de få udlændinge, der lægger vejen forbi, glider næsten umærkeligt ind i gadebilledet. Der er dog en turistinformation, som ligger i Museo del Cassero på Piazza Gamurrini. I Monte San Savino er der gode muligheder for at finde billige caféer og dejlige spisesteder.

Marked

Der er ugentligt marked hver onsdag formiddag i det historiske centrum, hvor der også anden søndag i september holdes Sagra della Porchetta Savinese. Dvs en hyldest til Porchetta’en fra Monte San Savino, som er en pølse lavet af svinekød tilsat fennikel, hvidløg og sort peber.

Bygninger

Ved udgravninger i 1800-tallet fandt man tegn på en etruskisk civilisation i det historiske centrum. Monte San Savino har senere været en vigtig middelalderby og havde sin storhedstid i det 15. og 16. århundrede. Man finder både bygninger fra middelalderen og renæssancen, hvoraf nogle af de vigtigste er kirken San Giovanni, den gotiske kirke Sant’Agostino, Logge dei Mercanti - ”De handlendes buegange” - ved byens rådhus og kirken Santa Chiara. Som mange andre byer i området har Monte San Savino på skift været underlagt Firenze, Arezzo og Perugia.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monte San Savino

Hvad siger gæsterne i Monte San Savino?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser