Rejser til Montecarlo

Den stadig velbevarede historiske bydel befinder sig på en høj 186 m.o.h. og er stadig omgivet af en næsten intakt bymur. Rundt om byen, i det fortryllende bakkelandskab, ligger vinmarker, hvor man producerer den kendte hvidvin Montecarlo D.O.C., olivenlunde og blomstermarker.

Montecarlo er en bebyggelse med 4300 indbyggere, der ligger 186 m.o.h. mellem Lucca og Montecatini. Det gamle bycentrum er omkranset af en næsten intakt bymur og kan flotte sig af et stort fæstningsværk fra 1400-tallet.

Byen skyder gennem en vinrute, der løber mellem Montecarlo (kendt for sin hvidvin Montecarlo D.O.C.) og bakkerne ved Lucca, og har modtaget The Italian Touring Clubs orange flag som symbol på byens kvalitative turisme-indstilling. Her er da også hvad en gæst af byen har brug for, i form af et rimeligt udbud af forskellige restauranter, diverse små butikker og et apotek. For at finde et stort supermarked skal man køre til Altopascio eller en anden af de nærliggende større byer.

Byen (Mons Caroli) - efter dens velhaver og grundlægger Charles IV af Luxemborg - er en fortsættelse af en tidligere bebyggelse, der blev udplyndret af en utilfreds og nederlagsramt fiorentinsk hær på tilbagetog. Faktisk kom Charles til disse kanter for at holde fiorentinerne på afstand af Lucca i 1332, men i 1437 i krigen mellem Firenze og Lucca falder byen i hænderne på fiorentinerne igen og forbliver underlagt deres magt frem til Italiens samling.

Fæstningsværket, der er byens kendetegn, blev udbygget i årene mellem 1400 og færdiggjort i 1555. Fæstningen blev brugt til militære gøremål, indtil man i 1771 ikke længere så det anvendeligt og derfor solgte det til privat eje. Man kan i dag få lov at besøge dette bygningsværk efter aftale med ejerne.

Desuden er følgende seværdigheder et visit værdige: de tre byporte (Porta Fiorentina i øst, Porticciola i vest mod Lucca og Porta Nuova i syd), Chiesa Collegiata di Sant'Andrea hvor facaden og indgangsporten stadig er de oprindelige fra 1300-tallet, Chiesa di Sant'Anna som hørte til klosteret og hvor den gamle klosterhave er blevet offentligt tilgængelig og Teatro Comunale dei Rassicurati, som i dag danner rammen om utallige kulturelle aktiviteter foruden at blive anvendt som teater.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montecarlo