Rejser til Montecatini Val di Cecina

Velbevaret bakketopsby

Et mægtigt tårn, familien Belfortis gamle residens, dominerer den middelalderlige bakketopsby Montecatini Val di Cecina og området omkring.

Byen kan ses som et typisk eksempel på en middelalderlig borgo, der er vokset op omkring de bygninger, som repræsenterede den politiske og religiøse magt: Palazzo Pretorio med sit våbenhus med krydshvælving og kirken San Biagio, der i sin nuværende form stammer fra 1400-tallet. Udover den ældste bykerne ligger der længere nede i dalen en nyere bydel.

I Montecatini Val di Cecina bor du godt placeret i forhold til mange af Toscanas mest interessante seværdigheder. Byen ligger således omtrent Midt mellem Pisa og Siena, ligesom en række andre spændende, mere ukendte byer ligger inden for kort rækkevidde.

Kort over Montecatini Val di Cecina

Klik på kortet over denne del af Toscana for at komme videre til et interaktivt kort med mulighed for at zoome ind og ud, samt se placeringen af dit hotel eller feriebolig i området omkring Montecatini Val di Cecina.

Området

Landskabet omkring Montecatini Val di Cecina tilbyder enestående oplevelser af sjælden skønhed blandt dens skove fyldt med dyr og charmerende små landsbyer som Castel Querceto, omgivet af frodig skov, med den romanske kirke San Giovanni, eller landsbyen La Sassa, der ligger på en bakketop med udsigt over et smukt sceneri, som strækker sig fra Volterra til kysten, med sine gamle huse omkring tårnet og kirken San Martino.

Og sidst, men ikke mindst, er der byerne Casaglia og Gello og den gamle kobbermine i udkanten af Montecatini, som har eksisteret siden etruskernes tid.Ferieboliger i Montecatini Val di Cecina

Udvalget af ferieboliger i Italien hos Escapeaway Rejser omfatter hundredevis af hoteller, ferielejligheder, villaer osv. Særligt i Toscana har vi håndplukket mange charmerende ferieboliger, som vi ved kan danne ramme om en vellykket ferie. Du kan hurtigt se vores udvalg i Montecatini Val di Cecina ved at bruge søgemaskinen øverst her på siden. Dit søgeresultat kan indeholde flere boligformer, men er du kun interesseret i for eksempel ferielejligheder, kan du med fordel benytte søgemaskinens filterfunktion. Her kan du også angive ønsker til kvalitet, faciliteter og beliggenhed.

Lufthavne og transport

Der er omkring en times kørsel hertil fra lufthavnen ved Pisa. Det er normalt muligt at finde en direkte forbindelse til denne lufthavn direkte fra Danmark i sommersæsonen. Du kan eventuelt også søge efter forbindelser til Firenze Lufthavn, som også er inden for rimelig rækkevidde af Montecatini Val di Cecina. Du kan nemt finde og bestille den mest passende flyrejse til din ferie i søgemaskinen her på siden. 

Restauranter og indkøb

Udvalget af spisesteder i byen er begrænset til et par restauranter. Men der er dog ikke langt til større nabobyer som for eksempel oldtidsbyen Volterra (15 km), hvor udvalget er betydeligt større. Her findes også bed re indkøbsmuligheder.   

Udflugter

Udover det gode udvalg af spisesteder og indkøbsmuligheder byder Volterra også på flere interessante seværdigheder. Det er for eksempel interessant at besøge et alabasterværksted, og se hvordan Volterras kyndige håndværkere viderefører dette stolte håndværk.

Der er i det hele taget mange charmerende, gamle byer at udforske i området - både kendte og ukendte. San Gimignano, som er kendt for sine mange tårne, kan for eksempel nås på under en time i bil. Byen har ikke ændret sig ret meget siden Middelalderen, og man føler tydeligt historiens vingesus, når man slentrer rundt i de smalle gader.

En stor del af fornøjelsen ved at holde ferie i Toscana, er naturligvis også de gode kulinariske oplevelser og vinene. Du bor nær det berømte Chianti vindistrikt, som tiltrækker vinentusiaster fra hele verden.

Udover ture på egen hånd, tilbyder vores lokale samarbejdspartere et bredt udvalg af interessante, guidede udflugter i Toscana. Dem kan du læse om og bestille hjemmefra.

Lokale links

Kommunens hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montecatini Val di Cecina