Rejser til Montepescali

Montepescali lokker med sin autentiske sydtoscanske landsbystemning midt i naturmæssigt skønne omgivelser og sin beliggenhed, der sikrer en overskuelig afstand til nogle af Toscanas største attraktioner, såsom Firenze og Siena. Book din rejse til Montepescali med Escapeaway i dag!

Er du på udkig efter fred og ro, masser af landskabsmæssig skønhed og autentisk sydtoscansk landsbystemning inden for overkommelig rækkevidde af nogle af Toscanas største attraktioner, såsom middelalderbyen San Gimignano, Unesco-byen Siena og renæssancebyen Firenze, der alle ligger inden for to timers afstand i en lejebil? Så er Montepescali et oplagt rejsemål for dig!

Lille, charmerende Montepescali, der kun har omkring 275 indbyggere, ligger på en høj grønklædt bakke i det sydlige Toscana, omgivet af en dal og med udsigt til de omkringliggende oliven- og vinmarker og længere ude kyststrækningen og det toscanske øhav, helt op til Korsika

Klassisk fæstningsby

Byen er en klassisk fæstningsby, som fra sin position højt oppe på toppen af en bakke har domineret landskabet og kontrolleret trafikken ud og ind af dalen gennem historiens løb. Store dele af de gamle bymure fra 1300-tallet står stadig tilbage i byen og skaber en intim, middelalderlig stemning.

På trods af byens beskedne størrelse er der et par udmærkede barer og spisesteder i byen i gaden Via Giuseppe Garibaldi, men hvis du vil have et lidt større udvalg af restauranter, anbefales du at køre til satellitbyen Braccagni, der ligger 5-6 minutters kørsel fra byen (2,1 kilometer ad den hurtigste rute). For de lidt større indkøb skal du til byen Grosseto, der ligger omkring 16 kilometer væk (omkring 22 minutter i bil).

Oplevelser og seværdigheder

I en lille landsby som Montepescali siger det sig selv, at udvalget af seværdigheder er meget beskedent. Man kunne sige, at landsbyen udgør en seværdighed og en oplevelse i sig selv. Men byen har faktisk et par bygninger af historiske interesse, foruden byens gamle fæstningsmure fra 1300-tallet, herunder den gamle adelsfamilie Aldobrandeschis borg og det maleriske fæstningstårn Torre del Cassero.

Derudover rummer byen en række historiske paladser, herunder Palazzo Grottanelli, Palazzo Guadagni, Palazzo Guicciardini Corsi Salviati og Palazzo Tolomei, et lille etnografisk museum, og en række kirker, herunder Chiesa dei Santi Stefano e Lorenzo, Chiesa della Santissima Annunziata og Chiesa della Madonna delle Grazie.

Udflugtsmuligheder

Montepescali er et ideelt rejsemål for dagsudflugter rundt i det sydvestlige Toscana. Tag for eksempel på en dagsudflugt til Unesco-byen Siena, der kun ligger omkring en times kørsel fra Montepescali (omkring 85 kilometer ad den korteste rute) og som er berømt for dens gamle middelalderlige bydel, der er erklæret verdensarv, sine fantastiske museer, sit årlige hesteløb (Palio) og sin fremragende gastronomi.

Eller du kan tage på en dagsudflugt til regionshovedstaden Firenze, der kun ligger lidt mere end et par timers kørsel fra Montepescali. Byen, der engang var en af den vestlige verdens stormagter, et kunstnerisk, økonomisk og politisk kraftcentrum, som hele Europa refererede til, byder endnu i dag på uvurderlige kunstneriske og historiske skatte, ikke mindst fra renæssancetiden.

San Gimignano, der kun ligger en god halvanden times kørsel fra byen, bør også være på din liste over udflugtsmål med sin berømte middelalder-arkitektur, sine velbevarede bymure og de legendariske 13 tårne, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco.

Sådan booker du rejsen til Montepescali

Vælg først om du vil rejse til Montepescali fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Montepescali med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til øen Elba her
>> Se vores Toscana rejseguide her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montepescali