Rejser til Monticiano

Tag på ferie i hjertet af Toscana og se smukke Monticiano

Hos Escapeaway kan du booke overnatning i området omkring Monticiano i Toscana, hvor kultur, natur og arkitektur tager sig ud fra sin mest inspirerende side.

Den lille stille by Monticiano, som ligger i Val di Merse mellem Siena og kysten, er mest kendt for det nærliggende kloster San Galgano i Chiusdino. Administrativt er Monticiano en del af regionen Toscana og har omkring 1.400 indbyggere. I området omkring Monticiano finder man bl.a. varme kilder i Bagni di Petriolo.

Byen blev første gang omtalt omkring det 12. århundrede, hvor den hørte under biskoppen af Volterra. På den tid levede man primært af skovdrift og jagt. I 1554 blev Monticiano en del af Storhertugdømmet Toscana, men i 1860 stemte byens 723 indbyggere sig enstemmigt ind i det nye Italienske Kongerige. Under Anden Verdenskrig var Monticiano en vigtig base for partisaner, som modarbejdede besættelsestropperne aktivt, især i en meget blodig periode omkring juni 1944.

Selve byen har også et par små skatte at byde på, såsom den senromanske kirke tilegnet Sankt Augustin. Og så skal man ikke snyde sig selv for et besøg på den gode restaurant Da Vestro, som ligger midt i byen.

Kort over Monticiano i Toscana

Ved klik på kortet herunder kommer du videre til en side, hvor du kan zoome ind og ud på kortet, finde hoteller, feriehuse og ferielejligheder i området, se afstande til byer og lufthavne og meget mere.

Bo på hotel eller i ferielejlighed ved Monticiano

Hvis du påtænker at rejse til Toscana, så overvej at booke et hotelværelse, et feriehus eller måske en ferielejlighed i området omkring Monticiano. Hos Escapeaway har vi altid et solidt udvalg af boliger i Toscana, og finder du ikke noget i netop Monticiano, så hjælper vi dig gerne med at finde noget andet, i en anden, lille, charmerende by i Toscana - dem er der nemlig rigtig mange af, og det er blevet meget populært at holde sin ferie "lidt ude på landet", hvorfra man selv kan vælge, hvornår man vil til stranden, til byen eller på marked.

Transport

Fra Danmark er der ca. 1.800km til Monticiano og det betyder, at det både er muligt og opnåeligt at køre dertil i egen bil, men mange tager også flyet for at undgå den lange tur ned gennem Europa. Firenze lufthavn er den tætteste - ca. 100km væk - mens Pisa er den lufthavn med flest og billigste afgange - ca. 125km væk.

Monticiano ligger midt oppe i de lave, Toscanske bjerge i knap 400 meters højde, ca. et kvarters kørsel fra hovedvejen mod Siena, som senere bliver til motorvej. Ligesom så mange andre småbyer i Toscana er det derfor kun de allersidste kilometer som byder på decideret bjergkørsel. Fra Siena er der mulighed for at tage toget nordpå til Firenze eller sydpå til Rom, hvis man vil have et par dage med "lidt mere storby".

Shopping og restauranter

Omkring det nyrenoverede torv Piazza Sant'Agostino finder man en håndfuld små specialbutikker og en mindre købmand. Det er også her man finder et par restauranter og barer, som serverer gode, lokale retter. Vil man ud og svinge lidt mere med pengepung og smagsløg skal man vende snuden mod Siena, som er områdets absolutte højdepunkt - både i forhold til shopping og mad.

Udflugter og seværdigheder

Klostret i San Galgano er et absolut must-see, når man er i området, og her holdes bl.a. en årlig operafestival, som trækker besøgende i tusindvis. Men ellers er middelalderbyen Siena det helt store trækplaster, som nemt nås fra Monticiano (ca. 24km). Byen med de mange tårne, San Gimignano er klart et stop værd, og for vinkendere er der mulighed for at opleve vinproduktion i Chianti-distriktet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monticiano