Rejser til Montopoli Valdarno

Montopoli ligger op af en tufstensbakke mellem flere små bække, der kort herfra løber sammen med Arnoen, som strømmer nord for byen. Nærmeste togstation ligger i San Romano, 3 km fra byens centrum.

Strategisk position

I begyndelsen af Middelalderen var byen under Luccas herredømme. Den havde en vigtig strategisk position som forsvarspost i Arnodalen. Selv om byen citeres allerede i dokumenter fra det 8. århundrede, skal man frem til år 1000 for mere detaljerede oplysninger.

De forskellige herredømmer

Mellem 1019 og 1089 kom byen under biskoppen af Luccas kontrol og blev fortificeret. I begyndelsen af 1100-tallet begyndte Pisa kommune at presse på, og den fik anerkendt sit herredømme over byen af den tyske kejser Frederik Barbarossa. Montopoli havde i mellemtiden organiseret sig som kommune. Da Pisa og Lucca ikke kunne enes om en løsning kom florentinerne, og byen besluttede at underkaste sig Firenze i 1349, efter at have været angrebet og belejret af pisanerne i flere omgange. Firenze indsatte sine egne regenter i byen og sendte en permanent garnison hertil. Tyve år efter kom administrationen af byen til at foregå fra San Miniato, men Montopoli beholdt dog sin strategiske vigtighed og blev flere gange brugt af florentinerne til at samle tropperne mod Pisa.

Byen blev ødelagt i 1529, da Carlos V angreb den. Derefter kom den igen under Firenzes kontrol i storhertugdømmets periode og blev brugt igen som militærbase i krigen mod Siena.

Pestepidemi

De efterfølgende århundreder ses en stærk udvikling af landbruget, da området nu oplevede en hidtil uset fred under Firenzes hårde herredømme. Denne opblomstring blev stoppet af en ødelæggende pestepidemi i 1600-tallet, som bortrev op mod 90 % af Montopolis indbyggere. I 1775 blev alle administrative organer flyttet fra byen efter beslutning af storhertug Leopold II, og byen mistede enhver politisk rolle.

Fest i september

I dag genopleves den middelalderlige stemning i september, når hele byen iklæder kostumer og holder fest med musik og dans.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montopoli Valdarno

Hvad siger gæsterne i Montopoli Valdarno?

7,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser