Rejser til Ortignano Raggiolo

En stemningsfuld oase i det østlige Toscana

Kør til Casentinodalen for at opdage den grønneste side af Toscana. Gem dig væk fra dagligdagens rytme i den smukt restaureret lille by Ortignano Reggiolo, hvor du kan nyde den gode mad, den grønne skov og poolområdet lige udenfor byen.

Ortignano Reggiolo ligger i en lille lukket dal, hvor der virkeligt kommer få rejsende. Antallet er nu vokset lidt siden byen blev nævnt i guidebogen Borghi più belli d'Italia (dvs. Italiens smukkeste landsbyer) men det er ikke noget der vælter dagligdagen for de knap 900 indbyggere i byen.

Slow food...

Byens restaurant er ret anerkendt i området og det gælder såvel maden som stemning. De traditionelle råvarer præsenteres med fornyede kombinationer i et romantisk og stemningsfuldt miljø. Så længe det gode vejr tillader det, dækkes der bord også udendørs. Menuen udskiftes hver måned for at garantere at der benyttes det bedste råvarer fra årstiden. Trods vi befinder os i bjergene serverer det unge par der bestyrer stedet også fiskeretter.

...slow life....

Der er ikke mange gader, hvor du kan køre i bil inde i byen. Til gengæld kan du slentre op og ned af de smalle gader, hvor du sikkert vil finde flere hjørne, hvor det er værd at stoppe og beundre gamle håndværk, der i vores dage betragtes ofte til at være som kunst. Det lette vind, sang fra de små fugle og nogle indbygger der kalder på deres børn eller ægtefælle er nok alt hvad du kommer til at høre i det mest af byen. Vi fandt selv flere smukke detaljer i sten og træværk langs gaderne, der var værd at fotografere ved de gamle stenhus end ved byens tre kirker, som nok ikke er Toscana mest værdsatte arkitektoniske værk.

...slow ferie

Som gæst i byens albergo diffuso har du adgang til et poolområde, der ligger ca. 700 meters gang fra centrum og ferielejlighederne. Du kan ellers køre de ca. 1,2 km asfalteret vej fra byen til poolområde på ret kort tid, hvis du foretrækker det. Ved pool er der også en kiosk, hvor du kan få en øl eller en sodavand - og dine børn en is. Der er god plads her for de børn der vil løbe og prøve kræfterne på græsplanen eller op ad træerne. Byen har også sit lille museum, hvor der udstilles værktøj, eksemplariske billeder og film om hvordan denne skovprodukt, der engang blev også brugt til at lave brød, samles, bearbejdes og bruges i kost. Du kan nemt komme til flere udflugter i den nærliggende Casentinodal eller i det centrale Toscana og du kan også vælge at nyde denne grønne oase, hvor tiden går langsommere, folk lever noget langsommere... og nok også længere.

Den bedste årstid for at holde ferie i Ortignano Reggiolo

Rejser du og din familie i skolernes ferie så har du sikkert en bekymring over varmen. Her bor du knap 500 meter højde i en ret grønt og køligt område. Det er ret sjældent at det bliver for varmt om natten og den frodige natur med tættet skove er perfekt til at aktivere børn og går en tur i dagens varmeste timer. Trods pool lukker om efteråret er dette nok det bedste tidspunkt for at komme hertil for alle dem der er interesseret i god mad. Ja, for dette årstid bringer alle de gode råvarer fra skoven, dvs. kastanjer og svampe, der kan serveres på utallige manér. Om foråret forvent den grønneste grønne farve, de mest glæde sange fra de små fugle, der beboer dalen og masser af blomster... og mad er også interessant at smage på med bær, asparges og lette ostemad kombineret med de første grøntsager som kommer fra haven. Om vinteren er der ofte sne heroppe, hvilket kan have sin charme og religiøse intensitet enten under en vandretur i kulden med handskerne på eller foran pejsen og en god udsigt fra vinduet. Derfor afhænger den bedste årstid for at komme hertil af dine behov og interesser... men der er helt sikkert en årstid, hvor du også kan nyde at holde hele eller dele af din ferie her, hvis du er bidt af at besøge det mest autentiske dele af Italien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ortignano Raggiolo