Rejser til Pescia

Man skulle i grunden tro, at Pescia var mere kendt, end tilfældet er, for den smukke by med de mange maleriske bygninger ligger mellem Lucca og Firenze. Men Pescia befinder sig i den "forkerte" retning, man skal nemlig køre 8 km nordpå fra turismens hovedfærdselsåre, også kaldet motorvejen Firenze-Pisa. Den slags har mange ikke tid til, når de skal nå alle de obligatoriske byer.

Et besøg værd

I Pescia og omegn er der derfor langt mellem turisterne. Så må man selv om, om man vil kalde dette en skam eller et held. Hvorom alting er, så fortjener byen et besøg, for her er flotte bygninger fra alle perioder fra 1300-tallet over Renæssancen til Fascismen, gode restauranter og hyggelige caféer. Følger du floden, der flyder gennem byen, kommer du op i dalen, hvor du finder mange papirmøller, både aktive og forladte, for papirindustrien har i århundreder været en vigtig beskræftigelse i denne del af Toscana.

Ukendt men velsmagende

Man finder imidlertid også den storslåede natur, som har givet området "Det toscanske Schweiz", og hvis man leder godt efter, så finder man spisesteder, som serverer den umådeligt sjældne bønnetype "Fagiolo di Sorana". Den dyrkes kun på et minimalt område omkring byen Sorana, og den er ligeså velsmagende, som den er ukendt. Selv 9 ud af 10 toscanere lever i uvidenhed om denne gastronomiske specialitet, som nu serveres på et par bondske restauranter og så på få fine og dyre restauranter i resten af Toscana. Her er med andre ord rig mulighed for at markere sig som gourmet samt at spise godt.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pescia

Hvad siger gæsterne i Pescia?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser