Rejser til Pienza

Den lille by Pienza ligger fint placeret blandt bølgende marker i det sydlige Toscanas mest besøgte område, nær Orciadalen. Det er en fryd at køre rundt på de snoede veje og opleve disse postkortsmukke landskaber. Book din rejse til Pienza med Escapeaway i dag!

Pienza har blot omkring 2.200 indbyggere, og det er netop den ægte, toscanske landsbystemning, som sammen med den smukke beliggenhed på et højdedrag over Val d'Orcia gør den lille middelalderby til et interessant rejsemål. I Pienza har du ideelle betingelser for at få en afslappende ferie, der krydres med spændende udflugter til nogle af Toscanas mest berømte kulturbyer og seværdigheder.

Den centrale, gamle del af Pienza blev i 1996 optaget på UNESCO's liste over verdensarv som en anerkendelse af, at byen er et af de første eksempler på en byplanlægning, hvis principper siden blev efterlignet i resten af Italien og verden. I 2004 blev hele Val d'Orcia ligeledes optaget på UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste over kulturlandskaber. Med udgangspunkt i Pienza har du da også ideelle betingelser for at udforske dalen med dens bølgende marker og knejsende cypresser samt ikke mindst stemningsfulde middeladerbyer som MontepulcianoMontalcino og Siena inden for kort rækkevidde.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Pienza i Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Pienza, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med hoteller i Pienza, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Chianciano Terme

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Pienza

Seværdigheder og oplevelser

Holder du ferie i Pienza, har du mange af Toscanas største seværdigheder og kendte byer inden for din rækkevidde såsom Siena, Firenza og Perugia. Der er dog også meget at udforske i selve Pienze, ligesom nærområdet byder på mange uforglemmelige oplevelser. Herunder har jeg beskrevet et lille udpluk. Vil du have flere tips til din ferie, vil jeg anbefale, at du også tjekker vores blog. Her er der mange inspirerende artikler om Toscana.

Velbevaret renæssanceby

Pienza er opkaldt efter Pave Pius 2., som blev født her i 1405, da byen var kendt under navnet Corsignano. Efter Enea Silvio Piccolomini blev valgt til pave i 1458, besluttede han, at hans undseelige fødeby Corsignano skulle omdannes til den ideelle renæssanceby. Arbejdet gik i gang i 1459, og i løbet af bare fire år skabte man under ledelse af en af datidens stjernearkitekter, Bernardo Rossellino, en ægte Città d’Autore (ideel by), hvis opbygning og arkitektur siden blev inspiration for byplanlægning mange andre steder i Italien.

Pave Pius 2. døde allerede i 1464, og måske var det uventede dødsfald medvirkende til, at Pienza i de efterfølgende århundreder fik lov at forblive uændret. Selvom Pienzas gamle kerne blot strækker sig over nogle få hundrede meter i hver retning, bør du afsætte god tid til at udforske dens hyggelige smalle gader og pladser. Den stemningsfulde Piazza Pio II er for eksempel omsluttet af den smukke katedral og andre bygninger, der blev opført som en del af pavens byfornyelse, heriblandt Palazzo Borgia som huser et interessant museum, og Palazzo Comunale (rådhuset), hvis klokketårn er bygget lavere end katedralens for at understrege magtforholdet. Sidst, men ikke mindst, kan du fra Palazzo Piccolomini ved siden af katedralen nyde en fantastisk udsigt over dalen fra en smuk buegang.

Udforsk nabobyer

Ligesom du skal tage dig god tid til at udforske Pienzas smukke bygninger og charmerende smalle gader, bør også tage en tur i Pienzas ærområde, inden du eventuelt tager på udflugter til Toscanas berømte kulturbyer. Lige nede for Pienza kan du for eksempel se den lille romanske kirke Pieve di Corsignano fra det 12. århundrede, hvor du kan se Pave Pius 2.'s døbefont.

Fra Pienza tager det heller ikke meget mere end et kvarter at køre til betagende nabobyer som San Quirico d'Orcia og Monticchiello. Sidstnævnte er kendt for sine velbevarede middelaldermure, byport og Teatro Povero, "Det fattige teater", et anerkendt teater som tiltrækker publikum fra nær og fjern til den lille middelalderlandsby.

Gastronomiske oplevelser

Det vil være synd at rejse til Pienza uden at få mad- og vinoplevelse ud over det sædvanlige. Toscana er således verdensberømt for sit køkken, der alt efter hvor du befinder dig i regionen, byder på masser af velsmagende egnsretter og specialiteter. Pienza er ingen undtagelse. Her kan du for eksempel glæde dig til at smage pecorino, en lokal fåreost. Gå også gerne ombord i det lokaltopdrættede kød og den lækre hjemmelavede pasta, som naturligvis bedst ledsages af de anerkendte lokale vine. 

Egnens stolte kulinariske traditioner kommer også til udtryk i kulturlivet på andre måder. Rejser du til Pienze i september, kan du for eksempel være heldig at deltage i ostefestivalen Fiera del Cacio. Et af festivalens højdepunkter er Palio del Cacio Fuso, hvor lokale hold konkurrerer om at rulle hele ostehjul rundt om en træpæl på den centrale plads. I juleferien kan du nyde godt af kagekonkurrencen Gara del Panforte.

 

Hvad siger gæsterne i Pienza?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser