Rejser til Pisa

Pisa er meget mere end blot det skæve tårn, med et pulserende centrum, seværdige torve med gode restauranter og en folkelig stemning - tæt på kysten og de bedste sandstrande i Toscana. Book din rejse til Pisa med Escapeaway i dag!

Der er ikke mange byer i Toscana eller for den sags skyld resten af verden med et så kendt vartegn som Pisas skæve klokketårn. Som rejsemål har byen dog meget mere at byde på end det berømte tårn. Når først du har taget den næsten obligatoriske selfie foran Torre pendente di Pisa, bør du således også tage dig god tid til at gå på opdagelse blandt byens andre bemærkelsesværdige bygningsværker som domkirken og dåbskapellet, der modsat mange andre steder i Italien ligger flot med åbne, parklignende pladser omkring sig. En spadseretur ned ad Borgo Stretto i den gamle bydel kan også varmt anbefales, især hvis du har lyst til at shoppe. Her ligger der stribevis af spændende forretninger under gadens arkader. 

Udover de historiske seværdigheder, som er optaget på UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste, vil du på en rejse til Pisa opdage, at byen har et pulserende liv, der ikke kun domineres af turister, men i lige så høj grad af byens mange universitetsstuderende. Sidst, men ikke mindst, er Pisa et attraktivt rejsemål takket være beliggenheden i det nordlige Toscana med både lækre strande og mange af regionens andre berømte seværdigheder og byer inden for kort rækkevidde, såsom Lucca, Siena og Firenze.

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Pisa. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Pisas Galileo Galilei Internationale lufthavn, eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Pisa, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til San Gimignano
>> Kombinér rejsen med et ophold på Agriturismo i Toscana

Hoteller i Pisa

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Pisa. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog med inspiration, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Det skæve tårn i Pisa

Byen Pisa er nærmest blevet synonym med dens arkitektoniske vartegn, som er det fritstående klokketårn med den utilsigtede hældning, der på italiensk hedder Torre Pendente di Pisa, men som på dansk normalt kaldes for det skæve tårn i Pisa.

Tårnet, der er en del af Piazza dei Miracoli (læs mere forneden), begyndte allerede at hælde under dets konstruktion i det 12. århundrede, hvor jorden og fundamentet på den ene side af tårnet var for blødt til i tilstrækkelig grad at kunne understøtte tårnets vægt. Hældningen tog til i de efterfølgende årtier, før byningen af tårnet blev afsluttet i det 14. århundrede. Man har senere forsøgt at rette lidt op hældningen i løbet af det 20. og det 21. århundrede. Forud for det sidste genoprettelsesarbejde, der stod på mellem 1990 og 2001, hældede tårnet i en vinkel på 5,5 grader, men tårnet hælder nu i en vinkel på ca. 3,99 grader. 

Tårnet, der stod færdigt i 1173, har en højde på 55,86 meter fra jorden til toppen på den lave side og 56,67 meter på den høje side. Bredden af væggene ved bunden er 2,44 meter. Dets vægt er anslået til hele 14.500 tons og det har 296 eller 294 trin; syvende etage har to færre trin på den nordvendte trappe. 

Piazza dei Miracoli

Piazza dei Miracoli, formelt kendt som Piazza del Duomo, er den historisk, arkitektonisk og religiøst set vigtigste plads i Pisa og anerkendt som et af de fineste arkitektoniske komplekser i verden, hvorfor Unesco i 1987 tildelte den status af verdensarv. Pladsen rummer hele fire væsentlige bygninger; Torre Pendente di Pisa (det skæve tårn i Pisa), Cattedrale Metropolitana Primaziale di Santa Maria Assunta (Pisas domkirke), Battistero di San Giovanni (dåbskapellet) og Kirkegården Camposanto Monumentale.

Pladsen, som betragtes som hellig af den katolske kirke, der også ejer den, huser også Ospedale Nuovo di Santo Spirito (Det Hellige Ånds Hospital), som på sin side huser Museo delle Sinopie (Sinopies museum) og Museo dell'Opera del Duomo (Katedral-museet).

En særlig historie knytter sig i øvrigt til pladsen navn, der blev skabt af den italienske forfatter og digter Gabriele d'Annunzio, som i sin roman "Forse che sì forse che no" fra (1910) beskrev pladsen som "Prato dei Miracoli" eller "Eng af mirakler". 

Katedralen i Pisa

Pisas katedral - eller Cattedrale Metropolitana Primaziale di Santa Maria Assunta på italiensk - ligger som nævnt også på Piazza dei Miracoli.

Katedralen, som er sædet for ærkebiskoppen i Pisa, blev påbegyndt i 1063, men først afsluttet i 1092. Den indeholder forskellige stilistiske elementer, såsom klassisk, lombardisk-emiliansk (en tidlig romansk stilart), byzantinsk og islamisk stil, der vidner om de mange forskellige folkeslag og kulturer, der strømmede igennem byen på det tidspunkt. 

Dåbskapellet

Battistero di San Giovanni (dåbskapellet) blev påbegyndt i 1152 og færdiggjort i 1363, hvorved den blev den anden bygning i kronologisk rækkefølge på Piazza dei Miracoli.

Det er det største dåbsbkapel i Italien med en højde på 54,86 meter og en diameter på 34,13 meter, samtidig med, at det er et smukt eksempel på overgangen fra romansk stil til gotisk stil i italiensk arkitektur: den nederste del er i romansk stil med afrundede buer, mens de øverste sektioner er i gotisk stil med spidse buer.

Sådan booker du en rejse til Pisa med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Pisa, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Pisa. Vi samler det hele i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem.

Vi har her samlet nogle få facts og informationer om Pisa, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler vi at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Pisa ligger ved Arno-floden lige før det strømmer ud i Det Liguriske Hav i regionen Toscana i den nordvestlige del af Italien. Byen dækker et areal på 185 km2 og har en befolkning på omkring 91.000 beboere (ca. 200.000 med det metropole område).

Den er desuden hovedstaden i provinsen af samme navn (Provincia de Pisa), som er den femtestørste provins i Toscana og den næstmest befolkede med omkring 422.000 indbyggere.

Klima og vejr

Pisa oplever en blanding af fugtigt subtropisk klima og middelhavsklima, da kun en enkelt måned modtager mindre end 40 millimeter nedbør (så husk en paraply, hvis der skulle komme en skylle). Byen er præget af milde vintre og varme somre, hvilket gør den til et ideelt rejsemål hele året rundt. Dette overgangsklima gør, at Pisa også oplever lejlighedsvis regnskyl om sommeren. Nedbørsmængden er dog størst i efterårsmånederne.

Det varmeste måneder i året er juli og august med gennemsnitligt 23 grader, efterfulgt af september med 21 grader i gennemsnit og juni med 20 grader i gennemsnit, mens den koldeste måned i året er januar med 7 grader i gennemsnit, efterfulgt af december og februar med 8 grader i gennemsnit.

Mest nedbør er der i oktober med 150 mm i gennemsnit, efterfulgt af april, september og november med 110 mm i gennemsnit, mens der er mindst nedbør i juli med 30 mm, efterfulgt af august med 50 mm i gennemsnit.

Historie

Oprindelsen til byen Pisa er endnu i dag et mysterium. Både grækerne, etruskerne og ligurerne er blevet tilskrevet æren for at have grundlagt byen. Arkæologiske undersøgelser i området har bekræftet, at der i det 5. århundrede f.Kr. eksisterede en by ved havet, som bedrev samhandel med grækerne og gallerne. Under udgravninger i Arena Garibaldi i 1991 fandt man desuden beviser for, at der havde været en etruskisk nekropolis i området, som er blevet brugt som argument for, at byen har etrustisk oprindelse.

Byen er dog muligvis endnu ældre. Gamle romerske forfattere regnede allerede Pisa for en gammel by og den græske historiker og geograf Strabo tilskrev Pisas oprindelse til den mytologiske græske konge, Nestor, konge af Pylos, skildret i Homers Iliaden, mens den romerske forfatter Vergil i Æneeiden hævder, at Pisa var grundlagt af bosættere, der oprindeligt stammede fra den pelopponesiske flod Alfeios i Grækenland lang tid før det femte århundrede f.Kr.

Hvorom alting er, så blev Pisa hurtigt en vigtig by, idet dens borgere udnyttede, at den havde den eneste havn langs den vestlige kyst mellem Genova og Ostia og blandt andet tjente som en base for romerske flådeekspeditioner mod ligurerne, gallerne og karthagerne. 

I 180 f.Kr. blev byen en romersk koloni under romersk lov og fik navnet "Portus Pisanus". I 89 f.Kr. blev byen en romersk kommune og kejser Augustus udvidede i sin regeringsperiode koloniens havn. I de sidste år af det vestromerske riges levetid forfaldt Pisa ikke så meget som mange andre byer, der var en del af imperiet, på grund af sit flodsystems kompleksitet, der gjorde det lettere at forsvare byen. I det 7. århundrede støttede byen Pave Gregor 1. i hans militære kampagne mod byzantinerne i Ravenna ved at levere adskillige skibe til pavens militære ekspedition.

Pisa blev senere, efter lombarderne havde overtaget byen fra byzantinerne, hovedhavnen i det øvre tyrrhenske hav og det vigtigste handelscenter mellem Toscana og Korsika, Sardinien og de sydlige kyster i Frankrig og Spanien.

Hvad siger gæsterne i Pisa?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 24 anmeldelser