Pisa lufthavn

Information om Pisa Lufthavn i Toscana

Pisa Lufthavn er for mange rejsende porten til Toscana. Her kan du få fakta om lufthavnen og information om flyruter, flyselskaber, samt se ankomst- og afgangstider. Du kan også læse om lokal transport eller transfer med bus, taxa og tog fra lufthavnen, få gode råd om billeje og meget mere.

Pisa Lufthavn - officielt Galileo Galilei International Airport (lufthavnskode PSA) - ligger umiddelbart syd for Pisa. Lufthavnen ligger faktisk så tæt på byen, at det er muligt at gå ind til centrum. Har du bagage at slæbe på, er det dog nok mere praktisk at lade dig fragte med tog eller taxa de få minutter, det tager at køre ind til hovedbanegården.

Lufthavnens placering er ikke blot ideel, hvis du vil opleve det skæve tårn og de mange andre seværdigheder i Pisa. Den er også oplagt som et udgangspunkt for at udforske resten af Toscana.

På mine mange rejser til Toscana har jeg ofte selv benyttet Pisa Lufthavn og har her samlet informationer og fakta om lufthavnen, herunder om de forskellige flyselskaber, flyruter, biludlejning og meget mere. Pisa Lufthavn kaldes også "den grønne lufthavn", da de gør meget for at skabe et grønt miljø på de udendørs arealer. Lufthavnen har en ambition om både udendørs og indendørs at være "grøn". Om det lykkes skal jeg lade være usagt.

Flyselskaber

Ryanair, easyJet, Norwegian og SAS er bare nogle af de mange flyselskaber der flyver til Pisa Lufthavn. Fra foråret og frem til efteråret flyver flere selskaber direkte fra danske lufthavne til Pisa, men også uden for den populære sæson, kan du nemt finde forbindelser hertil med en enkelt mellemlanding. Blandt de flyselskaber som tilbyder gode forbindelser til Pisa fra andre hubs i Europa er et selskab som Air Berlin. Med Air Berlin kan du dagligt flyve til Pisa med et stop i Dusseldorf.

Flyruter

Her kan du læse om nogle af de mest benyttede flyruter til Pisa Lufthavn fra København, Billund og Hamborg lufthavn. Du kan også flyve til Toscana fra lufthavnene i Aalborg, Rønne, Sønderborg, Karup og Aarhus men her skal du være indstillet på at priserne på flybilletter ofte er ganske høje og at du som minimum skal have en mellemlanding.

Information om flyruter og priser på flybilletter

Du kan læse meget mere om alle flyruter til Toscana i vores oversigt med alle flyforbindelser til Italien

Her kan du også søge og sammenligne priser på de flyforbindelser som passer dig bedst både med og uden mellemlandinger. Et godt tip når du skal købe flybilletter til Pisa eller andre lufthave i Italien er at søge efter priser på "one way" altså enkeltbilletter, for ofte kan det betale sig at flyve ud og hjem med forskellige selskaber. I dag tilbyder både lavprisselskaber og almindelige ruteselskaber one way-billetter og det kan jo også være, at du vil leje en bil og f.eks flyve ud til Pisa og hjem fra en af de andre lufthavn i denne del af Italien. Det kunne f.eks være Firenze, Bologna eller en af de to lufthavne i Rom.

Fly fra Københavns lufthavn

Rejser du fra Københavns Lufthavn kan du i skrivende stund flyve direkte med Norwegian og SAS til Pisa Lufthavn. SAS flyver fra København til Pisa i sommermånederne, mens Norwegian flyver flere gange om ugen i perioden fra april til slutningen af oktober. Gode forbindelser fra København til Pisa, hvor du har en mellemlanding, kan du få med bl.a. Air Berlin og Lufthansa.

Fly fra Billund lufthavn

Skal du rejse fra Billund Lufthavn kan du i skrivende stund flyve direkte med Ryanair til Pisa. Ryanair flyver i perioden april til og med oktober to gange om ugen til Pisa. Fra Billund har du også gode forbindelser med bl.a. Lufthansa og KLM dagligt, men her skal du foretage en mellemlanding i enten Frankfurt eller Amsterdam lufthavn. Sidst men ikke mindst er flyselskabet Air Berlin med sin nye rute til Berlin fra Billund en god mulighed for at flyve til Pisa.

Fly fra Hamborg lufthavn

Flere og flere flyver fra Hamborg til rejsemål i Italien og det gælder også Pisa. Ofte kan du spare mange penge på flybilletter ved at rejse fra Hamborg, for her er konkurrencen blandt flyskaberne høj. Blandt de flyselskaber som flyver til Pisa Lufthavn fra Hamborg er easyJet. De tilbyder direkte fly flere gange om ugen året rundt. Naturligvis finder du også her ruter med tyske selskaber som AirBerlin og Lufthansa, dog skal du beregne en mellemlanding.

Flyselskaber Pisa lufthavn

Foto: Der findes mange flyselskaber som flyver til Pisa Lufthavn. Ryanair er et af de dominerende flyselskaber i lufthavnen med mange daglige afgange til lande i Europa, herunder Danmark.

Flyafange og ankomster

Skal du flyve til eller fra Pisa Lufthavn kan du her se aktuelle ankomst- og afrejsetider og evt. se om dit fly er på tid - "on time" -  eller forsinket. Klik på linket "Se aktuelle flyafgange og ankomster" i Pisa Lufthavn:

>> Se aktuelle flyafgange og ankomster 

Lokal transport

Efter planen er der fra slutningen af 2015 forbindelse fra Pisa Lufthavn ind til centralstationen med PisaMover - en ny fuldautomatisk letbane. Indtil da kører der shuttlebusser til stationen hvert 10. minut. Turen tager blot 8 minutter. Der kører også busser fra lufthavnen til andre byer i Toscana som Firenze, Siena, Lucca og Viareggio.

Har du brug for en taxa, finder du dem umidelbart foran ankomsthallens udgang, samt ved centralstationen og Piazza Duomo inde i Pisa.

Biludlejning

Da lufthavnen ligger lige ved motorvejen, er det nemt at køre videre til blandt andet Firenze (80 km), Lucca (20 km) og Siena (100 km). Mange rejsende foretrækker da også at fortsætte fra lufthavnen i lejebil og udforske Toscana i eget tempo. Du kan leje alt fra små personbiler til store varevogne. Biludlejningsselskaberne holder til i et område kun 500 m fra terminalbygningen. Du kan tage en gratis shuttlebus hertil, som afgår lige uden for ankomsthallen. Trænger du til at strække benene efter flyveturen, tager turen blot 5 minutter til fods.

Biludlejningsselskaber i Pisa Lufthavn

I Pisa Lufthavn finder du et stort udvalg af biludlejningsselskaber, både mindre lokale firmaer og store internationale brands, herunder de mange nye lavprisselskaber. Du kan bla. leje bil i Pisa hos Avis, Hertz, Europcar, Interrent, Budget, Goldcar, SIXT, Firefly, Keddy by Eruopecar, Locauto rent a car og mange flere. Hos Escapeaway lejer vi selv bil mange gange hvert år, når vi rejser rundt i bl.a. Toscana, hvor vi besøger vores mange  hoteller og ferieboliger. Ofte lejer vi vores biler hos Maggiore biludlejning som i dag er ejet af Avis.

Biludlejning i Pisa lufthavn

Foto: Den nye billejehal i Pisa Lufthavn hvor alle biludlejningsselskaber er samlet, dog ikke dem der tilbyder billeje "off airport".

Kør-selv ferie i lejebil

At udforske Toscana på en kør-selv ferie er oplagt og med en lejebil er det nemt og fleksibelt. Mange vælge også at afhente deres lejede bil i en lufthavn og f.eks. flyve hjem fra en anden lufthavn og aflevere bilen her. Nogle billeje-selskaber taget et gebyr, andre ikke for denne service. Husk derfor, at når du bestiller billeje i Pisa Lufthavn eller for den sags skyld i alle andre lufthavne i Italien, så er det altid en god ide at læse lejebetingelserne godt igennem og f.eks. undersøge om prisen på lejebilen er inklusive ubegrænsede kilometer og forsikringer.

Skal du leje bil i Pisa Lufthavn kan du få mere information og sammenligne priser fra alle biludlejningsselskaberne her: 

>> Biludlejning i Pisa

Faciliteter i lufthavnen

Som den vigtigste lufthavn i Toscana, der benyttes af millioner af rejsende hvert år, har Pisa Lufthavn alle de faciliteter, der skal til. Du kan således shoppe i et fint udvalg af butikker, stille sulten på forskellige restauranter og slappe af i lounge-områder.

Derudover har lufthavnen blandt andet hæveautomater, postkontor og et vekselbureau.

Oversigtskort med faciliteter Pisa lufthavn

Foto: Kort med faciliteter i Pisa lufthavn.

Kontakt og information

Her har jeg samlet informationer med links til andre hjemmesider om Pisa Lufthavn.

Adresse og kontakt

Toscana Aeroporti S.p.A.
56121 Pisa, Toscana, Italien
Telefon: 0039 (0) 50 849 216
E-mail: sat@pisa-airport.com

Lufthavnskode PSA

Sådan får du mere information om Pisa Lufthavn og din ferie i Toscana

Ovenstående information om Pisa Lufthavn i Toscana er skrevet som en vejledning, og vi tager forbehold for fejl og ændringer. Informationerne, herunder foto og kort, er indhentet fra lufthavnes officelle hjemmeside som du finder her

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os for mere information om din rejse til Toscana og få vores tips og råd til valg af det rigtige hotel i Pisa.

Se beliggenhed på kort

Her kan du se et kort over Pisa og omegn. Af kortet fremgår Pisa Lufthavns beliggenhed, ligesom du også kan se hoteller og seværdigheder på kortet. Klik på de to pile for at åbne kortet i stor størrelse.

>> Læs mere om lufthavne