Rejser til Pistoia 

Vil du være tæt på Toscanas mest berømte seværdigheder og samtidig opleve det ægte Italien, er Pistoia - en lille perle af en velholdt middelalderby - derfor det perfekte rejsemål. Book din rejse til Pistoia med Escapeaway i dag!

Selvom Pistoia ligger lige i hjertet af den mest populære, nordlige del af Toscana, springer mange ferierejsende byen over. Det er en skam, for Pistoia kan sagtens måle sig med sine mere berømte naboer. Byen er ganske vist betydelig mindre end for eksempel regionshovedstaden Firenze, men har ligeledes en høj koncentration af kulturhistoriske seværdigheder. Det er derudover naturligvis et stort plus, at der normalt er markant færre turister i Pistoia, hvis du ønsker at opleve det "ægte" Toscana. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Pistoia og andre rejsemål i Toscana hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Pistoia, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Pistoia, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Stemningsfuld bymidte

Bag den gamle bymur finder du således en stemningsfuld bymidte med smalle gader og hyggelige pladser. Her finder du udover et væld af caféer, restauranter og spændende butikker også flotte bygningsværker, der vidner om Pistoias lange historie. Du bør for eksempel gå forbi domkirkepladsen, Piazza del Duomo, der er omgivet af smukke bygninger, heriblandt den storslåede Cattedrale di San Zeno. Bestig eventuelt det 66 meter høje klokketårns 200 trin for at nyde en fantastisk udsigt over pladsen og resten af den gamle bykernes karakteristiske terracotta-tage.

Modsat domkirken ligger den iøjefaldende Battistero di San Giovanni fra det 14. århundrede, som er konstrueret af hvid og grøn marmor. Er du interesseret i historie, bør du også lægge vejen forbi det middelalderlige hospital Ospedale del Ceppo få hundrede meter mod nord. Hospitalet, der blev bygget i 1277, er et af de ældste af sin slags i verden. Bygningen der i sin tid blandt andet tog imod ofrene for Den Sorte Død, huser i dag et museum.

Pistoia er på grund af sin forholdsvis beskedne størrelse i det hele taget en vidunderlig by at udforske til fods. Du kan eventuelt hente et kort, der viser byens største seværdigheder hos det lokale turistkontor, som ligger ved Piazza del Duomo. Det kan dog også varmt anbefales blot at gå lidt rundt på må og få. Du vil næsten med garanti falde over mange interessante seværdigheder på din vej og alene at mærke atmosfæren i den gamle bydels gader og stræder er en oplevelse i sig selv. 

Da der er lidt mindre turistet i Pistoia, er en rejse hertil også en mere reel chance for at fordybe sig i det autentiske toscanske køkken.  På byens trattoriaer og restauranter kan du således nyde de helt traditionelle, enkle retter, der er sat sammen af gode lokale råvarer uden så mange dikkedarer. Der er dog naturligvis også i Pistoia talrige spisesteder, hvor især yngre kokke ynder at eksperimentere og lade sig inspirere af udenlandske tendenser. Til den gode mad hører naturligvis et glas vin eller to fra de lokale vingårde, hvor det kan betale sig at lytte til de lokales anbefalinger.

Ideel placering for udflugter i Toscana

Du kan uden problemer afsætte et par dage til blot at udforske byens egne seværdigheder, men Pistoia ligger derudover ideelt placeret, hvis du også vil udforske nogle af Toscanas mange andre kulturelle perler såsom renæssancebyen Firenze, Pisa, Lucca og Siena. Ikke mindst fordi Pistoia ligger på jernbanelinjen mellem Pisa og Firenze, der også passerer gennem Lucca. Togstationen finder du 10-15 minutters gang syd for centrum. Det tager omkring 50 minutter at køre herfra til for eksempel Firenze eller Lucca.

Har du bil med på ferien, er der naturligvis også rig mulighed for at tage på spændende udflugter fra Pistoia til mindre landsbyer rundt om i det smukke toscanske landskab. Det kunne eventuelt være en tur til Leonardo da Vincis fødeby godt en halv times kørsel mod syd eller til Appenninerne mod nord, hvor der er gode muligheder for at vandre i smukke, åbne landskaber. 

>> Læs også om rejser til Marliana
>> Læs mere om ferie i Toscana

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pistoia

Hvad siger gæsterne i Pistoia?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser