Rejser til Poppi

Poppi hører bestemt ikke til Toscanas største og mest kendte byer, men har man blot været der én gang, så glemmer man ikke byen igen. Poppi har 6000 indbyggere, og da det fortsat er meget få turister, som finder frem hertil, så er byen aldeles uspoleret. I Poppis historiske centrum findes flere restauranter, og finder man udvalget for lille, kan man se videre i den ny del af byen neden for bakken, som hedder Ponte a Poppi.

Zoologisk park

Nyd en tur på det yderst rustikke marked om tirsdagen, eller gå en tur i Poppis zoologiske park, hvor man kan se hele den toscanske fauna samt sjældne dyr fra resten af Italien (og resten af verden), som f.eks. det udrydningstruede hvide sardiske Asinara-æsel.

Borgen

Skulle man komme til byen, bør man absolut besøge den majestætiske borg Castello di Poppi, også kaldet Castello dei Conti Guidi efter den greveslægt, der herfra dominerede hele det nærliggende område gennem fire århundreder. Skønt borgen har set mange kampe og krige, har den overlevet til vore dage næsten intakt. De ældste dele af fæstningen er det gamle borgtårn ved siden af indgangsportalen.

Tårnets øverste del blev ombygget i 1800-tallet til klokketårn, hvorfor dens facade fremstår som delt i to. På den højre side er der én række af tofagsvinduer, medens der på den venstre side findes to. Tårnets bygning dateres helt tilbage til det 8. eller 9. århundrede, da longobarderne indtog Italien. I stueetagen findes nogle lokaler, der oprindeligt har været brugt som stalde og lager. Ved tårnet, i den indre borggård, findes en flot trappe, som blev bygget i 1400-tallet og blev brugt til at dele borgens indvånere på de forskellige etager afhængig af deres rang. På den øverste etage findes der adskillige lokaler med tøndehvælvet loft med freskodekorationer fra 1200- og 1300-tallet. De samme farvekombinationer og mønstre blev brugt igen i slutningen af 1800-tallet til at male borgens vægge. På øverste etage ligger der også en stor sal, som afslutter denne side af borgen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Poppi