Rejser til Populonia

Byen var oprindeligt en etruskisk bosættelse, og den eneste af sin art langs kysten. Sammen med Volterra var Populonia i Etruskertiden et af de vigtigste centre for minedrift og metaludvikling.

Populonia var etruskerby og med sin beliggenhed på toppen af en bakke omgivet af hav er udsigten fra byen en ubeskrivelig oplevelse.

Èn af 12

For antikkens verden var den mere end et smukt udsigtspunkt, den var nemlig en af den tids vigtigste byer grundet sit arbejde og sin handel med jern, men den var også usædvanlig for sin beliggenhed ved vandet, da der ikke er fundet andre etruskerbyer langs kysten. Populonia var én af 12 byer i Etruria og ligger lige nord for Piombino.

Lystbådehavn og strand

Den beboede del af Populonia finder man på toppen af et af de forbjerge, der udgør Barattibugten. Middelaldermurene rundt om byen blev opført for at beskytte byen mod pirater, og borgen fra starten af det 15. årh. lukker sig om en typisk by fra 1300-tallet, der er beliggende langs de to brolagte hovedstrøg em>San Giovanni di Sopra og San Giovanni di Sotto, hvor man finder små butikker og cafeer. Neden for byen ligger en livlig lille lystbådehavn og en skøn sandstrand.

Lille museum

På et lille privat museum i byen finder man de etruskiske og romerske fund, som er gjort i områdets grotter samt i havet.

Arkæologisk park

I den arkæologiske park, der breder sig over 80 hektar jord, kan man finde historie og arkæologiske fund sammensat som en smuk og uberørt vandretur. Af stor vigtighed finder man den monumentale begravelsesplads San Cerbone, som er den eneste der er blevet opført på havet, levn fra bygninger, hvor man bearbejdede jernet samt gamle kalkstensgrotter.

Baratti

Er en smuk naturlig havn, der med sine arkæologiske fund fra etruskernes levetid spejler sig i havet og solnedgangenes skønhed. Her finder man forskellige slags gravpladser spredt ud over området, der indbyder til en gåtur ad historiens lange og fascinerende sti. Stien fortsætter blandt nekropolerne for at ende midt i den grønneste middelhavsvegetation ved etruskerbyen Populonia.

Baratti er en del af den arkæologiske park, der hedder Parco Archeologico di Baratti e Populonia.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Populonia

Hvad siger gæsterne i Populonia?

7,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser