Rejser til Porto Ercole

Porto Ercole har en unik beliggenhed ude på en lille halvø, Monte Argentario, der kun er forbundet til det toscanske fastland med tre smalle landtanger. Som navnet næsten antyder, ligger Porto Ercole ved en lille bugt, der i århundreder har tjent som en naturlig havn. Ikke overraskende har man i Porto Ercole da også traditionelt levet af fiskeri.

Særligt hvis du rejser til Porto Ercole i den populære sommersæson, vil du dog se, at de farverige fiskerbåde efterhånden er kommet i undertal. Nu til dags er der således også mange lystsejlere, som lægger til her for at nyde de smukke omgivelser og stemningen i den gamle bydel. Porto Ercole er nemlig en by med en lang historie. Byen nævnes ganske vist først i skriftlige kilder fra middelalderen, men takket være arkæologiske fund ved man, at allerede etruskerne og dernæst romerne havde bosættelser her. Uden tvivl på grund af den strategisk god placering.

Omgivet af historie

Historiens vingesus vil du også mærke, hvis du går en tur sydpå op mod den store fæstning Rocca Spagnola, som ligger oppe på en bakke lige syd for byen. Den er gennem tiden blevet udvidet af flere omgange og endte i det 16. århundrede under spansk herredømme, som et ægte citadel med paladser, gader og haver inde bag murene. Fæstningens indre er i dag kun åben for besøgende efter aftale, men den smukke udsigt deroppe fra er alligevel turen værd.

At halvøen, som Porto Ercole ligger ude på, før i tiden havde stor militærstrategisk betydning, kan du også forvisse dig om andre steder i nærheden. Rocca Spagnola er således bare én af tre fæstninger omkring den lille havneby. Længere mod syd ligger Forte Stella, der jævnligt benyttes til kunstudstillinger, og mod nord Forte Filippo, hvorfra der også er en flot udsigt tilbage ned over byen. Der er i det hele taget rigtig gode muligheder for at tage på vandreture omkring byen og på resten af halvøen, når du rejser til Porto Ercole.

Inden du snører vandreskoene og traver afsted på opdagelse, bør du dog også tage dig god tid til at udforske selve byen. Nede ved vandet ligger finder du talrige caféer og restauranter, hvor du kan sidde udendørs og nyde din mad med udsigt til bådene i bugten. Herfra breder byen sig op i bakkerne med hyggelige gader, særligt i den nordlige ende af bugten med de ældste dele af byen. Her er der også et godt udvalg af gode spisesteder blandt de pastelfarvede huse.

Strande og vinmarker

Porto Ercole  er en dejlig by med en behagelig landsbyatmosfære, hvor du nemt kan fordrive meget af ferien. Det kan dog også varmt anbefales at udforske mere om området. Rejser du hertil om sommeren, vil de nærliggende strande utvivlsomt være næsten uimodståelige. Her er både små isolerede klippevige og lange, børnevenlige strande med alle faciliteter.

Halvøen er ikke ret stor, så du lejer du en bil, kan du sagtens nå hele vejen rundt på en dagsudflugt med god tid til badeture, vingårdsbesøg og sightseeing. På omtrent modsatte side ligger for eksempel Porto Santo Stefano, som også har en malerisk lille havn med gode restauranter. Vil du have flere shoppingmuligheder er Orbetello på den midterste også en lille udflugt værd.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Porto Ercole