Rejser til Porto Santo Stefano

Seværdig toscansk by ved havet

Fra Porto Santo Stefano kan du nå de mange småstrande omkring Argentario-bjerget. Nogle af dem kan kun nås fra vandsiden fx i lejet gummibåd. Selve byen er en hyggelig, gammel by med liv og historisk charme. Farverne er smukke og spisestederne mange.

Argentariobjerget

Porto Santo Stefano ligger ved foden af det smukke Argentariobjerg over for øen Giglio og den toscanske øgruppe. Selve Argentariobjerget var oprindeligt en ø, men takket være den korte afstand til fastlandet er den blevet forbundet til Maremma-området med to jordbælter (de såkaldte tomboli), der samtidigt har dannet Orbetello-lagunen.

Feriestemning

Porto Santo Stefano er en malerisk lille havn, hvis skikkelse er præget af den spanske fæstning, som blev bygget i det 16. århundrede. Byen ånder af ferie og udbyder alt, hvad man får brug på under sit besøg af butikker, restauranter og cafeer. Her er tilmed mulighed for at tage dykkerkursus.

Byfest

Siden år 1937 holdes den 15. august den lokale byfest, den såkaldte Palio Marinaro. Byens fire kvarterer mødes med deres både i vandet for et kapløb. Hver båd har én styrmand og fire roere, som skal tilbagelægge en distance på 400 meter ti gange. Løbet tager omkring 25 minutter.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Porto Santo Stefano