Rejser til Punta Ala

Fantastisk bugt med vidunderlig sandstrand

Hvis du leder efter gode sol og bademuligheder ved den toscanske kyst, skal du vælge Punta Ala, som er kendt for sit krystalklare vand og sin fine beliggenhed blot et par kilometer fra naturparken i Maremma. Her kan du slappe af med skønne gå- og cykelture og vandaktiviteter.

Naturområdet kaldet Punta Ala, er en kendt og populær destination hvilket er forståeligt. Beliggenheden er nemlig meget naturskønt med både skov og havet, som er i stor kontrast til hinanden. Punta Ala kom til i det 70. århundrede og i dag er området kendt for sin fine havn med yatchclub og golfbane. Punta Ala holder en højere standard end mange af Toscanas andre kystbyer og er stedet for dig, der er på udkig efter smuk natur, dejlige bugte med fin sandstrand og klart vand.

Skøn natur, dejlig udflugter og sjove aktiviteter

Der er meget at se og gøre, udover solbadning og svømning, både i og omkring Punta Ala. Du kan prøve kræfter med forskellige former for vandsport såsom windsurfing og sejlads, og da vandet er rart og klar, kan du også deltage i dykning og snorkling kursuser. Du kan gå, vandre eller cykle, både her samt lidt længere inde i landet. Gå gerne forbi naturreservatet Riserva Naturale Diaccia Botrona, som er over 1000 hektar stort og anses for at tilhøre en af Italiens vigtigste vådområder med fortryllende natur. Reservatet er et af de få steder, hvor du kan se flamingoer i Italien.

Hvis du har en bil, der er så mange interessante seværdigheder på tæt hold. For eksempel kan du tage en tur til den middelalderlige by Buriano (ca. 25 minutter i bil), som vi anbefaler. Her finder du et slot og en fantastisk udsigt over havet. Hvis du ønsker at opleve essensen af det gamle Toscana, kan du besøge den gamle fæstningsby af Roccatederigh, somi ligger ved naturparken af La Pieta. Byen er ikke så stor, men den unikke middelalderlige stemning af de charmerende, smalle gader gør det klart turen værd.

... og mange flere seværdigheder venter dig

Nu, hvor du er i det sydlige Toscana, foreslår vi,at du også vil benytte lejligheden til at besøge de smukke landsbyer, der stammer fra den etruskiske alder: Pitigliano, Sorano og Sovana. Du kan tage en tur til Massa Marittima, og mens du er der, og hvis du kan lide dyr, selvfølgelig, du kan gå til Carapax, som er et europæisk center for bevarelse af skildpadder. Hvis du kører ind i landet, kan du bade i de varme kilder i Saturnia og længes du efter at få dine vandrestøvler på, kan du gå i naturområdet af Parco Regionale dell'Uccellina.

Besøg den hyggelige by Castiglione della Pescaia

I Punta Ala er der intet direkte centrum og de fleste restauranter, vil du finde ude på stranden som del af et hotel eller på havnen. For en bredere vifte og lidt lflere muligheder kan du tage til den maleriske lille by Castiglione della Pescaia, som ligger cirka 20 km syd for Punta Ala. Navnet kommer fra byens fæstning, som er placeret på toppen på Mount Petriccio, hvor man ser ned på byen. Heroppe finder man i sommeren både restauranter, barer og caféer. Selv nede i centrum og på havnen er der fyldt med liv og glade dage under sommeren. Udover barer, restauranter, diskoteker og fester på stranden, er her også supermarkeder og butikker af forskellig art

For et endnu større udvalg er det Grosseto som gælder, her har et overvæld af alt mellem himmel og jord. Udover shopping og mad byder byen på en masse historie og smukke bygninger. Selv Follonica, ligger mod nord byder på mange restauranter, barer, banker, supermarkeder og butikker. Grosseto er omkring 44 km væk og til Follonica er der omkring 20 km.

Bestil pakker til Toscana

Hvis du foretrækker at flyve i stedet for køre, kan du bestille en rejse til Toscana, som en samlet pakke, der inkluderer fly, overnatning og eventuelt lejebil. En pakkerejse giver dig ekstra tryghed, og så er du dækket af Rejsegarantifonden og Escapeaway udvidede ansvarsforsikring

>> Find priser på pakkerejser til Toscana med Escapeaway

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Punta Ala