Rejser til Puntone di Scarlino

En dejlig ferie ved havet og havnen i Puntone di Scarlino

Nyd livet og den særlige sejleratmosfære i Puntone di Scarlino i den sydlige del af Toscana.

Puntone di Scarlino er en lille badeby med lystbådehavn, som er opstået i forbindelse med den langt ældre og historisk facinerende middelalderby Scarlino, som befinder sig lidt længere inde i landet. Byen og havnen ligger, hvor kanalen Canale Allaciante munder ud i Det Tyrrhenske Hav, ca 5km syd for den lidt større stationsby Follonica.

Syd og øst for Puntone di Scarlino rejser landskabet sig i en knude af højdedrag, som rækker ud i havet og danner den sydlige afgrænsning af Follonica-bugten, Golfo di Follonica. Nord for byen er landskabet til gengæld fladt og præget af marker og til en hvis del industri. Lystbådehavnen har mange flere pladser, end der er husstande i Puntone di Scarlino, og det skyldes at forholdene for besejling her er rigtig gode, pga. rolige strøm- og vindforhold, og en god vanddybde.

Og hvad Puntone di Scarlino mangler i ælde og arkitektoniske perler, opvejes i den grad af kystens mange gode sandstrande, spisesteder og livlige atmosfære om sommeren.

Kort over Puntone di Scarlino i Toscana

Få det forkromede overblik over Puntone di Scarlino og området omkring og se, hvad vi kan tilbyde af overnatning, samt hvor du finder attraktioner og seværdigheder, som er værd at besøge. Klik på kortet, hvorefter du kan zoome ind og ud, og desuden se afstande til lufthavne og byer i Danmark.Ferieboliger i Puntone di Scarlino

Langs Toscanas smukke kyst finder man en række badebyer med smukke sandstrande, som trækker turister og fastboende til på de varme sommerdage. Byerne langs kysten er derfor indrettet meget målrettet efter at servicere turister, og det mærkes. Her er man vandt til internationale gæster, og vores rejsende føler sig altid velkommen i området.

Men Escapeaway kan du nemt booke overnatning i, eller omkring Puntone di Scarlino. Vi hjælper dig, hvad enten du har brug for et simpelt hotelværelse, en ferielejlighed til hele familien, eller måske jeres helt egen villa. Brug søgefunktionen her på siden til at finde det helt rigtige, eller klik på knappen "Ferieboliger" herover og få præsenteret de nærmeste boliger.

Transport

Fra lufthavnen i Pisa kommer man frem til Puntone di Scarlino på ca. 5 kvarter ved normal trafik. Der er en rejse på omkring 120km ned langskysten, som foregår på motorvej hele vejen, bortset fra de sidste 10km - tag afkørslen Follonia Nord. Det er også muligt at lande i enten Firenze (150km) eller Rom (200-230km). Uanset hvad, anbefaler vi, at du lejer en bil og selv kører til Puntone di Scarlino. Det er både billigt og nemt, og du behøver ikke en stor og dyr bil i Italien - det er nemmere at komme rundt i en FIAT Punto.

Fra nabobyen kan man tage toget direkte til så fjerne byer som Pisa, Firenze og Rom - og endda Torino. Lad evt. bilen stå og tag toget op langs kysten, hvis du ønsker at opleve italienerne tæt på. Man kan faktisk for det meste stole på køreplanen, og komforten er også i orden, om end det ikke ligefrem går i lyntogstempo. Dog kan turen til Pisa faktisk gøres på omkring 5 kvarter, ligesom med bilen. Rom kan nås på lige under to timer.

Restauranter og shopping

Puntone di Scarlino har en række udmærkede restauranter, hvoraf en del kun har åbent om sommeren, når der er fuld tryk på lystbådehavnen. Flest findes i området omkring marinaen, og ellers er det muligt at tage til den populære landsby Scarlino oppe i bakkerne, eller til nabobyen Follonica, hvor der også kan gøres større indkøb.

Attraktioner og seværdigheder

Har man børn med på ferie, kan man med fordel besøge vandlandet Acqua Village i Follonica. Det ligger kun 5km væk og kan være en dejlig adspredelse fra stranden eller bilturene. Ellers er kysten det helt store trækplaster i området, og når man er mere til middelalderbyer end midaldrende mænd i tanga, så er en håndfuld meget interesante byer beliggende indenfor ganske kort afstand. Benyt knappen "Udflugter" i toppen, til at læse mere.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Puntone di Scarlino