Rejser til Quarrata

Udforsk Toscanas ukendte perler fra Quarrata

Med sin beliggenhed mellem Pistoia og Prato er Quarrata et godt udgangspunkt for udforskningen af områdets spændende byer.

Quarrata ligger 12 km fra Pistoia for foden af Montalbano, og er såvel en lille by som en kommune med lidt over 20.000 indbyggere. Selve byen byder den kun på én virkelig stor seværdighed, nemlig medicivillaen Villa La Màgia fra slutningen af 1500-tallet. Denne blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 2013. 

Byen omtales første gang i officielle dokumenter som Tizzana i år 998. Der har dog været bosættelser i området helt tilbage til etruskerne  og romerne. Dengang var landsbyen et vigtigt stop på den romerske vej Via Cassia

Alle toscanske byer ønsker en identitet, der udmærker dem på den ene eller den anden måde i forhold til naboen; rivaliseringen er stadig meget tydelig her i regionen. Quarrata er således kendt som città del mobile, "møbelbyen", på grund af dens usædvanlig mange mindre og større træmøbelproducenter, som opstod her på grund af de nærliggende egeskove.

Kort over Quarrata

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen og en oversigt over de nærmeste lufthavne.Hotel, ferielejlighed eller agriturismo?

Udvalget på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway, inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i skønne Toscana

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et overblik over de tilgængelig ferieboliger i landsbyen Quarrata. Du kan eventuelt bruge filterfunktionen, hvis du allerede ved, hvilken type bolig du søger. Men ellers kan du bare lade dig inspirere af de mange forskellige muligheder.
 
Drømmer du om en ferie i fredelige landlig idyl, hvor du kan opleve det ægte Italien? Så kan du for eksempel overveje at holde ferie på et agriturismo i Toscana. Det kan for eksempel være et ophold på en romantisk vingård, hvor du er omgivet af vinmarker midt i det bølgende toscanske landskab. Det er en oplagt mulighed for at få en ferie med aktiviteter og udflugter i løbet af dagen, der sluttes af med afslapning i fredelige omgivelser om aftenen. Måske med et glas rødvin, mens solnedgangen nydes?

Har du spørgsmål om de forskellige boliger, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med gode råd og tips til din ferie.

Lufthavne og transport

Vil du flyve til Toscana, er Firenze lufthavn tættest på Quarrata. Denne lufthavn betjenes af  lavprisflyselskabet Vueling samt en bred vifte af traditionelle flyselskaber som Airfrance, Lufthansa og KLM med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Da det nøjagtige udvalg af afgange og ruter til de forskellige italienske lufthavne ofte varierer fra sæson til sæson, anbefaler vi, at du tjekker aktuel information i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det desuden nemt at finde den billigste pris på de flyafgange, der passer bedst til din ferie.

Der kører bus til blandt andet Firenze fra Quarrata. Nærmeste togstation ligger dog i Agliana omkring 7 km væk. Foretrækker du at have en lejebil til rådighed i ferien, er det nemmeste som regel at bestille billeje i Firenze Lufthavn, så du hurtigt kan komme frem til din feriebolig den første dag.

Rejser til Toscana, bestil en pakkerejse

Bestil en rejse til Toscana som en samlet pakke inkl. fly, ophold og evt. billeje. En pakkerejse giver dig tryghed da du er dækket af rejsegarantifonden og Escapeaway Rejser´s ansvarsforsikring.

Søg priser på pakkerejser til Toscana med Escapeaway Rejser

Restauranter og shopping

Hotelrestauranterne i Italien er ofte en overraskende positiv oplevelse, men bor du ikke et sted med eget restaurant, findes der et ganske fint udvalg af spisesteder i Quarrata. Typisk for Toscana skal du desuden blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne.

I byens mindre supermarkeder fås det meste til de daglige behov, og hvis du selv vil stå for at tilberede nogle af måltider i løbet af ferien. Vil du have friske råvarer, kan det også anbefales at opsøge et af de markeder, som afholdes ugentlig i mange af Italiens byer. Det er en chance for at møde de lokale og opleve en farverig del af den italienske dagligdag. 

Udflugter

Der er kun omkring en times kørsel til en af Toscanas mest kendte kulturbyer, Firenze, som da også bør være på din liste over udflugtsmål i løbet af ferien. Vi kan dog også på det varmeste anbefale dig at lægge vejen forbi Pistoia, som er en af Toscanas oversete perler. Her kan du spadsere rundt i hyggelige, smalle gader eller sidde på de flotte pladser og forundres over, at her ikke er samme turstimængder. Glæd dig blot over, at du her stadig har mulighed for at opleve det ægte Toscana. Udover stemningen af middelalder finder du spændende butikker og mange spisesteder og caféer, hvorfra du kan slå dig ned med et glas vin og nyde gadelivet.

Du bor også forholdsvis nær den kendte kurby Montecatini Terme, som udover mange kurbadsanstalter byder på en livlig atmosfære med talrige idrætsanlæg.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Hjemmeside for byens smukke medicivilla: www.villalamagia.com

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Quarrata