Rejser til Radda in Chianti

Lille men hyggelig vinby

Midt i vindistriktet Chianti ligger Radda in Chianti og byder dig velkommen til et væld af verdensberømte vine. Vinbyen er en del af den berømte sammenslutning for Chianti Classico vine ved navn Il Gallo Nero.

Radda in Chianti er en lillebitte by med en for Toscana typisk middelalderlig byplan (aflang elliptisk), beliggende på en bakketop, der udgør skellet mellem dalene Pesa og Arbia, i 533 meters højde over havet. Byen er så malerisk, at her helt naturligt kommer mange turister, som også nyder den smukke udsigt over vinmarkerne og de mange tilbud til ganen.

I hjertet af Chianti

Byen tilhørte i lang tid greverne Guidi, der i 1203 måtte afstå den til Firenzes kommune. Den blev fra 1415 hovedstad for Lega del Chianti, en administrativ og politisk sammenslutning af Chiantis tre vigtigste kommuner: Radda in Chianti, Gaiole in Chianti og Castellina in Chianti. De benyttede allerede dengang en sort hane (Il Gallo Nero) som symbol. Nu ses hanen på de vine, der er fra Chianti Classico, altså det oprindelige og centrale Chianti.

I dag

Radda in Chianti har i dag ca. 1.700 indbyggere og byder på en lille park med legeplads og et spingvand samt en gågade gennem det historiske centrum. Dér finder man småbutikker, spisesteder og en turistinformation. I udkanten af byen ligger et mindre supermarked, hvor man kan ordne sine dagligvareindkøb.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Radda in Chianti

Hvad siger gæsterne i Radda in Chianti?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser