Rejser til Radicofani

Radicofani ligger på den østlige side af Amiatabjerget, ca. en times kørsel fra Siena, Grosseto og Perugia. Det er en charmerende lille by, men dog ikke mindre end, at den byder på tre spisesteder, tre caféer, to slagtere, en bager, et lille supermarked og flere andre små handlende.

Fra Amiatabjerget til Appenninerne, gennem Bolzena og Trasimeno-søen færdes man i uberørt vild natur. Byen ligger på toppen af et 896 meter højt dramatisk bjerg, som i grunden er en gammel udslukt vulkan. En imponerende fæstning, hvorfra man i århundreder kontrollerede grænsen mellem Toscana og Lazio, dominerer endnu landskabet.

Byen ligger på gammelt etruskisk område, og utallige ruiner og museer vidner om deres tidligere tilstedeværelse. Byen var beboet allerede i etruskernes tid, men i romertiden spillede den ikke nogen særlig rolle, før den sidste longobarderkonge, Desiderio, anerkendte dens strategisk position og gjorde den til en vigtig kommunikationspost. I de følgende århundreder var byen under pavens herredømme, siden under Siena, Storhertugdømmet Toscana for til sidst, sammen med resten af Toscana, at falde ind under den ny italienske stat i 1861.

Førnævnte fæstning blev oprindeligt bygget i den karolingiske tid. Pave Adrian IV forstærkede og udbyggede den, og til sidst bestilte Cosimo de’ Medici dens endelige ombygning. Her forsvarede den ghibellinske Ghino di Tacco sig. Dante og Giovanni Boccaccio beretter i deres værker om disse begivenheder. Efter Republikken Sienas fald gjorde fæstningen en heroisk modstand, indtil den som den sidste fæstning faldt den 17. august 1559, og flaget med La Balzana, symbolet på den senesiske selvstændighed, blev strøget.

I byens udkant ligger den gamle byret, et palæ hvor den kommunale bestyrelse holder til i dag. Det blev bygget i 1255 og dekoreret med den senesiske republiks skjolde på facaden. Nede af hovedgaden finder man kirken Sant'Agata, det tidligere kloster, hvor man kan se en smuk alterudsmykning udført af Andrea della Robbia og et krucifiks i træ fra 1200-tallet.

På torvet lige overfor, findes kirken San Pietro, bygget i romansk stil i det 13. århundrede. I kirken findes mange værdifulde kunstværker, og den er absolut værd at besøge.

Til sidst bør vi nævne statuen af Ghino di Tacco, som står i haven ved siden af torvet, og den imponerende Villa Medicea længere nede i dalen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Radicofani