Rejser til Reggello

By sydøst for Firenze i Arnofloddalen

Eftertragtet af turister


Byen har alle de karakteristika, der har gjort Toscana eftertragtet af turister. Ikke alene landskabet, men også de mange værdifulde historiske minder og monumenter gør byen meget tiltrækkende som opholdssted eller udflugtsmål.

Foruden at opleve kunst og historie kan de rejsende, der kommer hertil, vende hjem med olie af fineste kvalitet og gode vine i deres bagage. Du bør absolut besøge den skønne landsbykirke Pieve di Cascia, som indeholder det berømte Trittico di San Giovenale, et trefløjet maleri på poppeltræ, udført af Masaccio. Kirken blev bygget før år 1000 på ordre af markgrevinde Matilde af Toscana. Den er bevaret stort set intakt til vore dage og repræsenterer et perfekt eksempel på romansk arkitektur. Klokketårnet, som ligger til højre for facaden, menes tidligere at have fungeret som vagttårn under det longobardiske herredømme i det 6. århundrede. Kirken består af tre skibe, som ender i en halvcirkulær apsis. Masaccios berømte maleri kan ses i det venstre skib. Det blev fundet i dårlig stand i 1961 i kirken San Giovenale. Værket skildrer Madonnaen med Jesusbarnet samt fire helgener og blev udført i 1422. Det er et af de vigtigste værker fra den tidlige Renæssance, og det bliver af eksperter betragtet som et vendepunkt i den vestlige malerkunst, hvor Masaccio formår at gengive traditionelle figurer med nye udtryksformer.

Vi anbefaler derefter et besøg i kirken San Clemente med dens mesterlige skulpturer fra 1400-tallet. Herinde kan du nemlig se englene af Mino da Fiesole, og et basrelief, som fremstiller Madonnaen med Jesusbarnet, af Antonio Rossellino. Begge kunstnere kom fra Fiesole og var elever af den store Donatello.

I landsbykirken Pieve di Pitiana, som ligger ude på landet blandt oliventræer og vinmarker, findes malerier af Ghirlandaios skole. Et andet mesterværk er kirkens tabernakel udført i 1300-tallet. Kirken ligger, hvor den gamle Via Cassia gik forbi, og den blev bygget før år 1000. Ved kirken har du også mulighed for at beundre klokketårnet og den flotte Villa Guicciardini. Andre eksemplariske kunstværker findes i de landsbykirker, som ligger i Caselli, Cancelli, Fronzano og Arfoli.

Et andet fremtrædende monument er klostret Abbazzia di Vallombrosa, som ligger for enden af den stejle gade, der går mellem træerne fra byen. Det kan betragtes som et museum for hellig kunst, med dens rigt udsmykkede kirke med adskillige altre. Inden man kommer til klostret, ser man et stort bassin, oprindeligt brugt til ørredopdræt og derefter til isproduktion. Når du er gået forbi gitterporten, som stammer fra 1773, kan du se profilen af den sobre facade udført af Gherardo Silvani i 1600-tallet. Kirken blev totalt ombygget i 1600-tallet, men man benyttede den eksisterende middelalderlige struktur; krydsplan med ét enkelt skib, tværskib og halvcirkulær apsis, hvorpå kuplen hviler. Dens nuværende udseende er karakteriseret ved en udsmykning i barokstil. Ved siden af kirken rejser det solide klokketårn fra 1200-tallet sig. Da komplekset blev restaureret i midten af 1400-tallet, bestilte den daværende abbed det monumentale køkken, refektorium og tårn.

Hvis du endnu har tid tilbage, kan den udnyttes til et besøg af de store villaer og gårde, som er så skønne og harmoniske, at man sjældent kan se forskel på dem og de nærliggende middelalderlige borge og broer.

Desuden gør Reggellos afstand til Firenze og Arezzo byen til et ideelt opholdssted for dem, der har ønsker om at besøge Toscanas mesterværker og monumenter.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Reggello

Hvad siger gæsterne i Reggello?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 37 anmeldelser