Rejser til Riotorto

Bo tæt på Toscanas kyst i Riotorto

Book en feriebolig med Escapeaway i Riotorto i Toscanas frodige syd, hvor du bor tæt på kysten, naturparker og bjerge

Man kan sige, at den lille landsby Riotorto ligger midtvejs mellem to af Toscanas kystbyer Piombino og Follonica i regionens sydlige del. Sammen med tvillingebyen Vignale huser byen ca. 1.500 indbyggere, som bor på en lille slette mellem de toskanske kystbakker og selve kysten (ca. 6km). 

Landsbyen er ikke så stor, men her er faktisk et par kaffebarer, restauranter, bank, posthus og købmand. Hvis I ønsker et lidt større udbud, så kan I tage en tur til enten havnebyen i Piombino, hvorfra I også kan tage færgen over til den vidunderlige ø Elba, eller Follonica, hvor I har en masse gode restauranter nede ved strandpromenaden og ikke mindst sandstrand.

Alternativt kan man køre sydpå til Grosseto, en hyggelig by, hvor I også vil finde alt, hvad I behøver.

Kort over Riotorto i Toscana

Riotorto ligger i Livorno-provinsen, men i den mindre besøgte sydlige del, med dejlige sandstrande indenfor få minutter, og nem adgang til masser af oplevelser. Klik på kortet herunder og se hvad vi kan tilbyde i området. På kortet kan du zoome ind og ud, og se attraktioner og seværdigheder, afstande til lufthavne og meget andet.

Ferieboliger i Riotorto i Toscana

Hos Escapeaway er vi eksperter i Toscana, og du finder naturligvis også dejlige ferieboliger i området omkring Riotorto. Hvad enten du er til ophold i en lejlighed i en gammel borg, vil deltage i produktionen på en Agriturismo, eller blot vil have et hyggeligt hotelværelse ved Toscanas kyst, så hjælper vi dig godt på vej. Brug søgefunktionen i toppen af siden, eller kontakt os på chat, mail eller telefon.

Transport

Nærmeste lufthavn er Pisa, som ligger 112km væk. Det lyder som en solid afstand i italiensk sammenhæng, men det er faktisk let og hurtigt at følge motorvejen E80, som fører stort set lige fra lufthavnen til Riotorto. Det tager kun ca. en time, da denne del af kysten er relativt flad. Der er under 2km kørsel fra motorvejsafkørslen Vignale-Riotorto op til byen. Det giver desuden let adgang til andre destinationer i Toscana.

Byerne har også deres egen jernbanestation på kystlinjen mellem Grosseto og Livorno/Pisa. Det betyder at du rent faktisk kan tage toget stort set fra lufthavnen hertil, om end du nok gerne vil have en bil at komme rundt i for at kunne opleve hele området optimalt. Der kører også tog direkte til Firenze, men overvej i stedet at køre selv via Siena - det er både hurtigere og flottere, og så bestemmer du selv tempoet.

Restauranter og shopping

Riotorto er en moderne by efter toskanske standarder, og da den er bygget på en flad slette, er husene modsat bjergbyerne, samlet i en klynge med et vejkryds i midten, hvor en lille håndfuld butikker og spisesteder er samlet. Langs kysten finder man en lang række spisesteder, særligt i retning af Follonica mod syd. Ved havnebyen Piombino finder man en hyggelig, gammel bykerne med mange restauranter og en lille bådehavn.

Seværdigheder og attraktioner

Fra Riotorto kan I lave mange gode udflugter og afstikkere. I San Vincenzo (ca. 23 km væk) har I en fin, gylden sandstrand og gode restauranter. Hvis I kører mod syd omtrent 32 km, så kommer I til Castiglione della Pescaia, som er en hyggelig kystby med en lang strand. Er stemningen for heldagsudflugter, så er der et væld af interessante landsbyer og byer i området, som bare ligger og venter på at blive udforsket. Fantastiske Siena ligger omkring 125 km væk, mens der er ca. 82 km til maleriske Volterra, og San Gimignano med sine mange tårne ligger omkring 114 km væk.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Riotorto