Rejser til Riparbella

Mellem vinmarkerne tæt på stranden

Riparbella tilbyder det, som mange ønsker når turen går til Toscana. Du bor på landet mellem bløde bakker, vinmarker og olivenlunde, men samtidig har du kun en kort køretur til lækre sandstrande.

Med sin smukke placering 242 m.o.h. mellem bakker, skove og åer tilbyder Riparbella de besøgende gode muligheder for promenader i en uberørt natur. Byen er langtfra stor, den har ca. 1.300 indbyggere, men her er flere – og rigtig gode – restauranter samt caféer og indkøbsmuligheder.

Historiske centrum

Byens udvikling har medført at Riparbella, modsat nabobyerne, har fået en langstrakt form, mens andre byer af dens størrelse og beliggenhed typisk har en cirkulære afgrænsning.

Det historiske centrum er opstået omkring middelalderslottet fra år 1000. I byen finder man gyder og ældgamle beboelsesejendomme, hvoriblandt kan nævnes en enkelt bebyggelse fra 1500-tallet, der var sæde for Markisen Carlotti og som er beliggende på Piazza del Comune. Af andre interessante bygninger, kan vi benævne Palazzo Comunale, kirken Chiesa S. Giovanni Evangelista og kirkegården med værker af arkitekten Bellincioni.

På tur:

Riparbella ligger godt i det toscanske landskab, her er nemlig en overkommelig afstand til flere af de seværdige byer OG man kan komme til havet relativt hurtigt: 14 km til havet. 11 km til Cecina, 37 km til Volterra og overkommelige afstande til både Pisa, Firenze og Siena.

Naturen omkring Riparbella

Dyrelivet er meget rigt omkring Riparbella. Blandt de dyr, man oftest vil se i naturen, kan vi nævne vildsvin og rådyr, derudover ses ofte dådyr, som blev sat ud i Italien i Romertiden, hulepindsvin, der i dag er en beskyttet art, ræve, grævling, hare samt røde europæiske egern. Som oplysning til onitologerne kan vi opremse at man i området kan betragte forskellige ugler og musvåger, men også mindre fugle som spætte, turteldue og skovskade. Til slut kan vi oplyse, at der for kort tid siden er blevet observeret ulve på disse kanter.

Naturen er præget af bredbladet skov og typisk middelhavsvegetation; myrte, jordbærtræ, mastikstræ, laurbær, steneg, lyng og vintersnebolle, også kaldet italiensk snebolle. Man kan også betragte forskellige slags orkideer rundt omkring i landskabet. Byen er desuden indrammet af vinmarker, olivenlunde og landbrugsmarker. Foran byen er der fri udsigt til det åbne hav med øerne Elba og Capraia i horisonten. En udsigt der kan nydes fra stierne rundt om byen, fra hesteryg eller i sadlen på en mountainbike. Egnen er nemlig yderst velegnet til udflugter, da her er lange strækninger med udmærkede stisystemer med rastepladser, der indbyder til picnic. Det er også muligt at bestille guidede gåture i området. Azienda Faunistica Il Giardino tilbyder sådanne guidede besøg i eksempelvis vildsvinenes verden (så får man lidt mere forståelse for det, man spiser på restauranterne…)

Kultur og turisme

Her er nogle af de aktiviteter, der finder sted i Riparbella over sommeren:
- Agrifiera (første søndag og første mandag i august): Landbrugsmessen startede med at beskæftige sig primært med kvæg, mens den i dag også udstiller heste. Det er dog stadig muligt at se en ældgammel oksekærre, som de blev anvendt i de gamle landbrugssamfund.
- Serate nel Parco (juli til september): Aftener i parken – med klassiske og folkelige koncerter, optrædener og gastronomiske arrangementer, der tager afsæt i de lokale producenter og deres produkter.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Riparbella

Hvad siger gæsterne i Riparbella?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 82 anmeldelser