Rejser til Roccatederighi

Se dig selv hensat til Middelalderen på en ferie bag murene i Roccatederighi

Nu kan du tage med Escapeaway til denne ægte og autentiske fæstningsby i det sydlige Toscana. Roccatederighi er essensen af det gamle Toscana.

Den lille middelalderby, med det mundrette navn Roccatederighi, ligger et stykke oppe i bjergene, tæt ved naturparken La Pietra, og har med held undgået at blive løbet over ende af masseturismen. Byen er ellers helt fantastisk malerisk, og der skal ikke mange kulisser til for at gøre illusionen komplet, når der en gang om året afholdes middelalderfestival i byen. Det er en ganske lille by, men den er usædvanlig velforsynet med indkøbsmuligheder, barer og spisesteder (her er hele fire restauranter!), pga. sin centrale betydning for området.

Her lever ca. 1.000 toskanere i en meget gammel by, hvis udvidelsesmuligheder er begrænsede, og hvor de omkringliggende mure vidner om en anden tid, hvor naboer var fjender, og hvor enhver by var sig selv nærmest. Murene blev opført i det 11. århundrede og har stået siden, sammen med en lille håndfuld kirker, som kom til i samme periode, og stadig imponerer.

Her er stejle og smalle gader, praktiske småvinduer med skodder og en vidunderlig atmosfære af Middelalder og slow living.

Kort over Roccatederighi i Toscana

Ved klik på kortet herunder, kan du se et større kort med mulighed for at zoome ind og ud, finde overnatningssteder i nærheden, få overblik over seværdigheder, og finde nærmeste lufthavn.Ferieboliger omkring Roccatederighi

Bjergene og bakkerne omkring Roccatederighi er bl.a. populære for de mange agriturismi, som er en særlig form for bondegårdsferie, der kun forefindes i Italien. Det er en autentisk form for ferie, hvor man ligesom italienerne, til dagligt er meget tæt på produktionen af råvarerne til den mad, men spiser. De lokale retter tilberedes hovedsagligt af råvarer, som er produceret i området.

Transport

Roccatederighi ligger på ingen måde tæt på alfarvej. Nærmeste, større lufthavn er Firenze (ca. 125km), men det er også muligt at flyve til fx. Pisa (ca. 150km) eller Rom (200-225km). Når du kommer fra Firenze, køres mod Siena, og motorvejen forlades ved Colla Val d'Elsa Sud, hvorefter der fortsættes den sidste time ad landeveje op i det Toskanske højland. En smuk, men også meget kringlet tur. Sydfra er turen noget mindre bjergrig, hvis man følger vejen op langs kysten til Grosseto.

Den afsides beliggenhed understreges af, at det ellers temmelig veludbyggede, italienske jernbanenet, aldrig rigtig er nået herop. Der er ca. en times kørsel ind til hovedbyen Grosseto, som har direkte togforbindelser til alle de større byer i Midt- og Norditalien.

Restauranter og shopping

Der er ikke mange butikker i Roccatederighi, men der er gode muligheder for at få et godt måltid i en af de små restauranter i byen. Her er en god håndfuld + et par barer, og en lille købmand, så man kan forsynes sig med det mest nødvendige. Kig i området omkring Via Roma - også ned af de små sidegader.

Der findes flere mindre spisesteder rundt omkring i de små bjergbyer, men ellers er nærmeste lidt større by Braccagni, hvor man er tilbage i civilisationen med motorvej, jernbanestation og indkøbsmuligheder. Det helt store udbud findes i Grosseto.

Udflugter og seværdigheder

Et must-see i området omkring Roccatederighi er San Galgano med det enorme og imponerende abbedi, som har så sørgelig en historie, men som i dag står som en utrolig seværdighed, som kan opleves uden videre. Timer du besøget rigtigt, er her mulighed for at komme til operafestival.

Tag også mindst én dag til Siena, hvor man på mange måder stadig lever af Middelalderens storhed, som var med til at bygge denne imponerende by. Og er du som så mange andre besøgende i området, interesseret i god vin, kan det anbefales med en tur til Chianti vindistriktet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Roccatederighi