Rejser til Rosia

Oplev uspoleret natur og kultur

Rosia er i sandhed en upåagtet lille by, som 99 ud af 100 turister i Siena aldrig vil have hørt om. Den ligger dog godt for en oplevelsesrig ferie i Toscana.

Rosia befinder sig 17 km sydvest for Siena i Toscana, og byen har da i sig selv oprigtig talt heller ikke noget at byde på af interesse for besøgende, men den er vigtig både i lokalområdet som centrum for handel, og for dem, der vil udforske de små søde byer i nærheden (Brenna, Orgia, Stigliano, Torri osv.), eller som vil opleve den uspolerede natur på bakkekammen kaldet La Montagnola Senese, som Rosia ligger for foden af.

Og så er det for øvrigt en velbevaret hemmelighed for næsten alle undtagen de lokale, at dette område rummer utallige borge, broer og tårne fra Sienas storhedsperiode i Middelalderen, for de fleste af dem ligger godt skjult i skovene.

Kort over Rosia

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde i området.Hotel eller ferielejlighed i Rosia

Hos Escapeaway Rejser kan vi tilbyde dig mere 2.000 ferieboliger i hele Italien. Dette inkluderer et stort udvalg af håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Toscana. Faktisk er det i denne region, at vi tilbyder flest ferieboliger.

I rejse-søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over de aktuelt tilgængelig ferieboliger i og omkring Rosia. Får du mange søgeresultater, kan du eventuelt bruge filterfunktionen til at indsnævre listen, hvis du allerede ved, hvilken type bolig du søger.
 
Er det en ferie lidt ude på landet  omgivet af vinmarker midt i det bølgende toscanske landskab, du drømmer om? Så kan du udover hoteller og ferielejligheder eventuelt også overveje en ferie på et agriturismo i Toscana. Udover chance for at nyde en ferie i en afslappet atmosfære, kan dette for eksempel også være en enestående mulighed for at komme tæt på hverdagslivet på en toskansk vingård. Det er den slags unikke ferieminder, man husker bedst.

Har du spørgsmål om rejser til Toscana og de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger til din ferie tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Der ligger en mindre flyplads, Aeroporto di Siena-Ampugnano, ikke langt fra byen, som har været på tale som ny international lufthavn, men der er dog ikke noget som tyder på at planerne realiseres foreløbigt. Skal du på ferie i Rosia, er Firenze lufthavn derfor stadig nærmest. Der er dog ikke voldsomt meget længere til Pisa Lufthavn, hvis du eventuelt finder en bedre flyforbindelse hertil. Samlet set er kan du i lufthavnene i denne del af Italien vælge fra en bred vifte af både lavprisflyselskaber som easyJet, Ryanair og Vueling samt mere traditionelle selskaber som SAS og Lufthansa.

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser kan du nu selv nemt søge efter priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien og med alle de anerkendte flyselskaber. Der er ofte gode muligheder for at finde direkte forbindelser fra danske lufthavne til Firenze Lufhavn.

Selvom der er busforbindelse til Rosia fra togstationen i Siena, vælger mange rejsende at reservere en lejebil i Firenze lufthavn hjemmefra. Så kan man med ro i sindet tage på ferie i forvisning om, at man ikke er afhængig af køreplaner for at nå frem til sin feriebolig.

Restauranter og shopping

Der ligger et par spisesteder og en enkelt bar i byen. Derudover findes et par mindre supermarkeder, hvor du kan få de meste. Vil du selv kokkerere i løbet af ferien, bør du dog også opsøge et lokalt marked, som de fleste byer har ugentlig. Her er der normalt gode muligheder for at finde det bedste af området landsbrugsproduktion og lokale delikatesser. På det store onsdagsmarked i Siena kan man nemt bruge en hel formiddag på at gå på opdagelse blandt standene og suge de mange indtryk til sig.

Udflugter og seværdigheder

Der er som sagt ikke så meget at komme efter i form af seværdigheder i selve Rosia udover kirken San Giovanni Battista fra det 12. århundrede. Til gengæld er der mange andre interessante historiske seværdigheder i nærområdet, ligesom du også bor med en række skønne naturområder inden for kort rækkevidde.

Måske passerede du allerede Siena den første dag på din vej til ferieboligen, men det kan varmt anbefales at tage dertil igen for at opleve stemningen af middelalder i byens smalle gyder og på de smukke pladser. Her finder du også et rigt udvalg af butikker og gode spisesteder, hvor du kan forbyde dig i den toscanske gastronomi.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Rosia