Rejser til San Casciano dei Bagni

Det ukendte Toscana

San Casciano dei Bagni er en af få oversete maleriske perler i Toscana. Når du ser byen, vil du have svært ved at forstå, at der ikke er flere turister.

San Casciano dei Bagnis historie går tusindvis af år tilbage - den opstod før Romerrigets dage. Romerne kaldte den for Fontis clusinii, hvilket senere blev ændret til Curtis de Bagno, før den fik sit nuværende navn i det 11. århundrede. Alle er det navne, som henviser til byens mange varme kilder, som blandt andre tiltrak romerrigets første kejser Augustus . Den dag i dag kommer folk stadig hertil for at nyde en afslappende dag på et af landet mest ankerkendte spa og wellness steder.

Byen er med knap 2.000 indbyggere bestemt ikke stor, men malerisk og usædvanlig hyggelig med sine små kringlede gader, sin betagende centrale plads, Piazza Mateotti, og sine gamle bygninger. San Casciano dei Bagni er da også optaget i foreningen af "Italiens smukkeste landsbyer" (I Borghi più Belli d´Italia).

Du finder et godt udvalg af spisesteder, fra raffinerede restauranter til simple pizzeriaer, alle slags handlende, banker, supermarked og meget mere her i byen.

Kort over San Casciano dei Bagni

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen og en oversigt over de nærmeste lufthavne.Hotel, ferielejlighed eller ... ?

I udvalget på ca. 2000 ferieboliger i Italien her hos Escapeaway er en bred vifte hoteller, ferielejligheder og villaer i Toscana, som alle er håndplukkede og besøgt af vores eget personale.

Du kan se alle de tilgængelig ferieboliger i og omkring San Casciano dei Bagni i søgemaskinen ovenfor. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du med fordel bruge filterfunktionen til for eksempel kun at se hoteller eller villaer. 
 
Skal du for eksempel holde ferie med flere  generationer af familien eller en venneflok? Så kan det varmt anbefales at leje en hel villa i Toscana. Her har I masser af privatliv og skal ikke dele stedets faciliteter med andre gæster. Det er dog bare én af flere muligheder. Måske vil du hellere bo på et af vores nøje udvalgte Bed & Breakfast i Toscana? Denne type feriebolig er generelt kendetegnet ved en afslappet stemning, hvor dine værter gør deres bedste for at du føler dig hjemme.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i San Casciano dei Bagni, er Perugia lufthavn nærmest, men inden for næsten rækkevidde er desuden lufthavnen ved Firenze. Disse lufthavne betjenes af talrige flyselskaber som Ryanair, easyJet, Vueling og Norwegian med ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark. 

Da nogle nogle flyselskaber kun har sæsonflyvninger til Toscana og udvalget af ruter i øvrigt med jævne mellemrum ændrer sig, anbefaler vi, at du selv tjekker det aktuelle udvalg i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det nemt at finde den billigst pris på flybilletter de dage, der passer bedst til din ferie.

Du kan tage toget fra Firenze og Rom til Chiusi Stazione, som ligger omkring 40 min buskørsel fra San Casciano dei Bagni. Vær dog opmærksom på, at der som regel kun er få busafgange dagligt. Den lidt afsides beliggenhed i forhold til togforbindelser gør, at mange vælger at leje en bil til ferien. Der er da også gode muligheder for at bestille billeje hjemmefra, uanset hvilken lufthavn du flyver til i Italien. En bil gør det dog ikke kun lettere at komme til og fra din feriebolig i forhold til lufthavnen, men er ofte også en fordel, hvis du vil på spændende udflugter i Toscana.

Restauranter og butikker

Der er rig mulighed for at få sig en gastronomisk rejseoplevelse ud over det sædvanlige i San Casciano dei Bagni, selvom udvalget selve byen begrænser sig til en håndfuld restauranter og barer. Har du lyst til noget sødt, kan det også anbefales at besøge byens bagerbutik, Il Campanile, som laver fantastiske croissanter og andre kager, som eventuelt kan bydes med en cappuccino.

I de nærliggende landsbyer og på områdets vingårde er der ligeledes indbydende butikker og restauranter, hvor du kan gå på opdagelse i de lokale Chianti-vine og delikatesser. 

Udflugter

Udover de mange andre charmende, små landsbyer og vingårde i området er der heller ikke langt til for eksempel middelalderbyen Orvieto (ca. 26 km). I denne smukke by er det næsten umuligt ikke at føle historien vingesus, når du går rundt i de gamle, smalle gader eller står foran den imponerende Duomo. Domkirken virker næsten for stor til denne forholdsvis lille by, men passer alligevel godt ind. Gå ikke glip af det flotte maleri i kapellet, som eftersigende inspirerede selveste Michelangelo. 

Et andet oplagt mål for en dagsudflugt er Siena, som udover en smuk beliggenhed også har masser af atmosfære. Blandt de største seværdigheder her er Palazzo Publico, byens rådhus, og domkirken fra det 13. århundrede.

Læs mere om udflugter til Toscana

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Casciano dei Bagni