Vinsmagning hos Cantine Cesani

Man bliver glad blot ved at tænke på familien Cesani fra San Gimignano, og det skyldes ikke kun deres gode vin, for det er en historie om forandring og uforanderlighed, der har fundet sammen i perfekt harmoni.

I 1950 slog familien Cesani fra naboregionen Marche sig ned her og gav sig til at dyrke jorden. Med sig havde de viden om vin- og olieproduktion samt om, hvordan man forvandler en gris til skinke, pølser og andet godt. De havde også deres lille søn, Vincenzo, med. I dag er han blevet voksen, har giftet sig med Cesarina og fået to dejlige døtre ved navn Letizia og Marialuisa. Sammen har de udvidet og forbedret produktionen fra en enkel dagligdags vin til fremragende hvide og røde vine, der har vundet adskillige priser, en pragtfuld olivenolie, nogle gram safran og dejlig grappa. De har også indrettet en del af gården til agriturismo med gode værelser og et svømmebassin. Vincenzo har for resten heller ikke mere grise gående på gården, men et par stykker har han da hos en af sine ansatte, og hvert år i januar slagter han dem og forarbejder kødet til skinker og pølser, som gæsterne nyder godt af til morgenmaden.

Forandring har her været megen af, men visse ting har ikke ændret sig. Hele familien nærer således en ubrydelig dyb kærlighed til jorden og respekt for det, den giver dem. Hele familien arbejder så hårdt og konstant, at vi andre let kommer til at skamme os over det, vi kalder vores arbejde. Og så har hele familien bevaret en næsten uforståelig ydmyghed over dens produkter, en ydmyghed der afspejler sig både i optræden, påklædning og ikke mindst i priserne (og det gælder både vin, olie og værelser). Der er ikke mange, som sælger en enestående topvin som Luenzo til det halve af så mange Brunello di Montalcino, selvom den smager langt bedre...

Det er derfor en stor glæde for Escapeaway at tilbyde vores kunder en rundvisning i vinkældrene, hvor vi følger vinens tilblivelse fra drue til flaske, og derpå en omfattende vinsmagning hos Cantine Cesani. Vi smager hele seks forskellige vine: to hvide, tre røde og en dessertvin. Smagningen ledsages af forklaringer og ikke mindst af bruschetta med tomat og gårdens olivenolie, den lokale fåreost pecorino og mandelkagerne cantuccini. For børn under 16 år er der et lidt andet traktement med mindre vin og mere sødt. Det er for resten gratis (maks. ét barn for hver betalende gæst).

Arrangementet varer to timer og foregår på engelsk. Det afholdes alle hverdage klokken 16.00 fra den 1. april til den 31. oktober.