Rejser til San Miniato

Hold ferie i middelalderbyen San Miniato i det centrale Toscana

Tag med Escapeaway til San Miniato - en autentisk middelalderby ved Arno-dalen, midt mellem Firenze og strandene ved Livorno.

Hvis du holder af små autentiske uforstyrrede byer, hvor historiens vingesus tydeligt mærkes i hver sten, skal du lægge turen forbi San Miniato. Den lille middelalderby ligger på toppen af en bakke, og dens vartegn, det høje tårn fra midten af tolvhundredetallet, kan ses videnom. Her er mange spisesteder, caféer og indkøbsmuligheder, og kommer du her tirsdag formiddag, er her også marked.

Byens stolthed hedder Tuber Magnatum Pico (trøfler), og byen holder stadig verdensrekorden for den største, en basse på 2½ kg fundet engang i 1950'erne. Adskillige hundrede lokaler familier får deres hovedindkomst fra trøflerne. Kommer du her om efteråret kan du smage dem på de lokale restauranter, men forbered dig på et indhug i friværdien eller blot en god slankekur for tegnebogen.

San Miniatos perfekte placering på 3 høje med kontrol over dalen, har givet byen en vidtstrakt geografi, der strækker sig over næsten 5 kilometer. På typisk italiensk maner ligger husene placeret langs vejene, som snor sig med bakkedraget. Byen har også en større bosætning i dalen, men for dig er den interessante del af San Miniato så klart langs med vejen Via Ser Ridolfo, som bl.a. fører forbi det føromtalte Frederiks Borg (Rocca di Federico), der strækker sig i vejret fra områdets højeste bakketop.

Kort over San Miniato i Toscana

Med et klik på kortet herunder bliver du hurtigt sendt videre til et større kort, hvor du kan zoome ind og ud, og finde overnatning i nærheden af San Miniato, ligesom du finder afstande til Danmark og lokale lufthavne, samt diverse seværdigheder og interessante steder.Hotel og ferieboliger i San Miniato

Brug kortet herover, eller søgefunktionen i toppen af siden, til at finde frem til et hotel eller en ferielejlighed i nærheden af San Miniato, som passer til netop dit behov. Er I en større gruppe, eller blot en udvidet familie, så kan det være en god idé at kigge efter en agriturismo i Toscana, eller simpelthen leje en hel villa.

Finder du ikke noget i selve San Miniato, så har vi helt sikkert altid noget i nærheden, og ikke mindst i Firenze, som ligger kun ca. 40km væk. Escapeaway er Danmarks største formidler af hotel, feriehuse og ferielejligheder i Italien.

Transport

Nærmeste lufthavn er Firenze, men der er kun en sjat længere til Pisas lufthavn, så du kan stort set vælge frit mellem de to. Sidstnævnte har oftest direkte afgange til Danmark, mens en tur til Firenze for det meste vil indebære en mellemlanding et sted i Europa. Det er både billigt og nemt at leje bil i Italien, men mange tager også hele turen fra Danmark selv - særligt i ydersæsonerne, hvor der er lidt mere plads på vejene. Fra Danmark er der ca. 1.800km hertil.

Shopping og restauranter

Der spises godt - og nogle gange dyrt - i San Miniato. Særligt i november, hvor folk strømmer til for at tage del i trøffelfestivalen. I den gamle del af San Miniato ligger spisesteder og barer hovedsageligt omkring torvet Piazza Del Popolo, som også huser en række specialbutikker, men der findes også et par stykker ved den lille Piazza Buonaparte. Der er desuden flere muligheder i den del af San Miniato, som ligger nede i dalen.

Udflugter og seværdigheder

Ud over at byen i sig selv er en seværdighed, så kan man også tage på udflugt til en række spektakulære steder i Toscana, fx. borgen i Lari, eller måske til San Gimignano - byen med de 15 tårne. Dertil ligger det lige for at tage mindst en dag i Firenze (33km), Lucca (34km) eller Siena (55km) - hver især byer med stof til mange timers vandring, udforskning og livsnydelse.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Miniato