Rejser til San Polo in Chianti

Berømt blomsterby midt i Chianti-vindistriktet

San Polo in Chianti ligger, som navnet antyder, mellem Monte Masso og Monte Muro i det anerkendte vindistrikt ikke langt fra Firenze i Toscana.

Landbyen er kendt for sin olivenolie, Chianti Classico Gallo Nero-vin og ikke mindst irisblomsternes fulde flor, der springer ud og maler dalen lilla i maj måned. Forøvrigt symbolet for byen Firenze. I dag høstes de smukke blomster sidst på foråret og sælges til franske parfumerier efter at man har æret deres skønhed med en international iris-festival afholdt i maj; den såkaldte Festa del Giaggiolo.

Landsbyen er beliggende i Rubbiana-dalen i nærheden af Greve in Chianti, og her er mulighed for at nyde diverse klassiske retter på det lokale osteria/pizzeria i byen, foruden at besøge områdets produktionsgårde for at iagttage tilblivelsen af de verdenskendte produkter fra egnen, smage på dem og ikke mindst hjembringe dem.

Kort over San Polo

Klik på kortet over denne del af Toscana for at få et overblik over byen samt de hoteller og feieboliger, vi kan tilbyde her.Find feriebolig i San Polo in Chianti

Brug søgemaskinen øverst på denne side til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring San Polo i din ferieperiode. Klik ind på de enkelte boliger for at få en uddybende beskrivelse af faciliteter, beliggenhed osv. Vores udvalg rummer flere hundrede ferieboliger i Toscana, og de er alle håndplukket af vores rejsekonsulenter, som også efterfølgende løbende aflægger besøg for at sikre sig, at vores beskrivelser er retvisende. 

Finder du ikke noget inde i selve landsbyen, eller vil du gerne opleve livet helt ude på landet, er det værd at overveje en ferie på et agriturismo i Toscana. Disse, som for eksempel kan være vingårde, er der generelt mange af i denne region og i vores udvalg. 

Lufthavne og transport

Firenze Lufthavn (lufthavnskode FLR) ligger nærmest San Polo. Denne lufthavn modtager sammen med Pisa Lufthavn hovedparten af de ferierejsende, som kommer for at opleve Toscana. Der er generelt gode muligheder for at finde direkte forbindelser til begge lufthavne fra Danmark - i hvert fald fra forår til efterår. Det kan du selv nemt gøre i søgemaskinen her på siden.

Der er ingen togforbindelse til San Polo, men det er nemt at kommer hertil med bus og især, hvis du er i bil. Trods busforbindelsen anbefaler vi da normalt også vores rejsende at leje en bil, som vil give flere muligheder for at udforske regionen uden at være afhængig af busforbindelser. I bil har du byer Siena, Lucca, Pisa, Arezzo og  San Gimignano inden for en times kørsel.

Bestil din rejse til Toscana som en samlet pakke

Vil du gerne have hele din ferie samlet i én bestilling? Her hos Escapeaway Rejser tilbyder vi ikke blot bookning af ferieboliger, men også af din flyrejse og eventuelt billeje. Bestiller du en pakkerejse til San Polo in Chianti eller en af de andre hyggelige byer i Toscana, har du desuden den fordel, at din rejse er dækket af Rejsegarantifonden, pakkerejseloven og vores udvidet ansvarsforsikring hos Gouda. 

Mere information om at bestille rejser til Toscana som en samlet pakke

Restauranter og indkøb

Det ligger kun et par spisesteder i landsbyen og butiksliv er her ikke meget af. Der vil dog alligevel være rig mulighed for at fylde ferien med spændende kulinariske oplevelser. På dine ture rundt til områdets lidt større byer, vil du således møde talrige gode restauranter, trattoriaer og pizzariaer. Naturligvis er udvalget af disse og butikker stort i byer som for eksempel Firenze, men også ude på landet vil du ofte falde over små, idylliske steder med fantastisk mad. 

 

Udflugter

Det kulturelle centrum i dette område er Firenze, som du med base i San Polo nemt kan besøge ad flere omgange i løbet af ferien. Udover livet i byens gader og på de smukke pladser, er her masser af se i form af arkitektur og museer. Besøg for eksempel Galleria degli Uffizi, der anses for et af de vigtigste museer i Italien med værker af blandt andet mestre som Botticelli og Leonardo da Vinci. Du kan også bruge lang tid på at udforske gademarkederne i Firenze

I denne del af Toscana er det desuden oplagt at sætte tid af til besøge nogle af de berømte og meget flotte Medici Villaer. For vinelskere er det naturligvis også et must at besøge nogle af de mange vingårde i Chianti-vindistriktet. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Polo in Chianti