Rejser til San Quirico d'Orcia

San Quirico d'Orcia er en velbevaret by der byder på mange seværdigheder. Bymuren er et af de bedste eksempler på Middelalderens byplanlægning og præger endnu byens udseende. Hele bymuren - med undtagelse af den nordøstlige del - kan besøges endnu.

Vi befinder os halvvejs mellem Siena og Orvieto i den smukke Orcia dal. Landskabet kunne minde om en kulisse og er den du ofte ser på plakater, postkort og bøger om Toscana - Crete Senesi. Denne del af Toscana er til dig som vil slappe af, omgive dig med skøn natur og små pittoreske byer.

Etruskerne har været her

San Quirico d'Orcia har som mange andre byer i Toscana været beboet siden Etruskernes tid, dette bekræftes af mange fund gjort gennem tiden, selvom man aldrig har foretaget systematiske udgravninger. Byens gamle navn var Osenna, som var den i dag forsvundne å som bugtede sig nær byen. Navnet Osanna blev brugt helt frem til 1600 tallet, men efter år 1000 støder man oftere og oftere på byens nuværende navn i forskellige dokumenter. Byen voksede og havde en væsentlig rolle i middelalderen pga sin placering langs Via Francigena, som var hovedvejen mellem Canterbury i England og Rom.


Da Frederik Barbarossa rejste til Rom for at blive kronet som kejser, sendte paven tre kardinaler og sin hær ud for at byde ham velkommen, og de slog lejr her. I 1180 kom byen under sienesisk herredømme, og man etablerede her en sienesisk borgmester. Andre konger, kejsere og fyrster har senere haft herredømme over byen.

En by med smukke stenhuse og hyggelige stræder

San Quirico d'Orcia ligger omgivet af et smukt landskab som står smukt til byen. Her finder du et bycentrum med apotek, bank, et par butikker, bar og restauranter. Det er en hyggelig by og de fleste nyder at udforske dens gader og stræder i adstadigt tempo.

Du bør besøge I Leonini når du er på disse kanter, en smuk have fra slutningen af 1500 tallet. Indgangen ligger mellem hovedtorvet og middelaldermurene. Du mødes af geometrisk opdelte plæner, og de århundrede gamle bøgetræer og den fine marmortrappe danner baggrund til scenografien. Efter en tur gennem skoven kommer du til et grønt område. her lå angang et middelaldertårn, som blev jævnet med jorden under Anden Verdenskrig.
 

Historiske vingesus

Byen er velbevaret og byder på mange seværdigheder. Bymuren er et af de bedste eksempler på middelalderens byplanlægning og præger endnu byens udseende. Hele bymuren - med undtagelse af den nordøstre del - kan stadig ses og besøges. I dag tegner konturerne af fjorten vagttårn sig mod himlen, og nogle af disse er integrerede i andre bygninger. Desværre er murens nordlige og sydlige port total ødelagt, mens den østlige er delvis bevaret.

Kirken Collegiata ligger i Via Dante Alighieri, og den er bygget på den gamle sognekirke, som er kendt siden det 8. århundrede. Kirken har tre portaler. Den første portal er et skønt eksempel på romansk stil bygget i sandsten og travertinermarmor. Den modtog pilgrimme fra Siena. Mod syd rejser sig en portal i romansk og gotisk stil tilskrevet Giovanni Pisano. På denne side af kirken findes to dybe tvedelte vinduer. Klokketårnet, sådan som det ser ud i dag, blev bygget i slutningen af 1700-tallet. I kirkens indre ses en blanding af middelaldermotiver blandet med barokdekorationer.

Ved siden af Collegiata står det store Palazzo Chigi, bestilt af en kardinal af samme navn i slutningen af 1700-tallet. Palæet blev alvorligt beskadiget under 2. Verdenskrig. I dag er det under restaurering.

På hovedtorvet ligger kirken San Francesco. Den er blevet ombygget flere gang siden sin grundlæggelse, men dens ydre bærer endnu præg af gotikken. I kirken kan man beundre adskillige mesterværker, bl.a. Andrea della Robbias Madonna og Madonna og engel tilskrevet Francesco di Valdambrino, elev af den store billedhugger Jacopo della Quercia, som i Siena blandt andet udsmykkede den smukke fontæne, Fonte Gaia, på Piazza del Campo.

Hospitalets brønd

Desuden kan vi anbefale et besøg af den romanske kirke Santa Maria Assunta og det overfor liggende Scala hospital, som blev benyttet af vandrende og pilgrimme, der rejste af Via Francigena. Hospitalet blev bygget i 1200-tallet, og man kan endnu se dens gård med en brønd fra 1500-tallet.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Quirico d'Orcia

Hvad siger gæsterne i San Quirico d'Orcia?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser