Rejser til Santa Fiora

Monte Amiata er og forbliver en "hemmelighed". De fleste kender Toscana, men selv garvede "toscanofile" har som oftest aldrig været på regionens højeste bjerg.

Af byerne på bjerget

Byerne på bjerget er meget forskellige indbyrdes. Nogle er barske, andre er mystiske, men Santa Fiora er uden sammenligning den mest romantiske, den mest poetiske og den mest idylliske af dem alle.

Uspoleret centrum

Byens historie går tilbage til greverne Aldobrandeschi, som havde deres højborg her i byen. Herfra herskede de over et territorium langt større end Sienas kommune. Med adelens forfald sov byen ind i en tornerosesøvn, og i dag fremstår dens centrum helt uspoleret (og er næsten turistfrit område).

Saml appetit

Gå en tur i de små gader, besøg den lille kirke, der bugner af arbejder i glaseret terrakotta af den florentinske familie Della Robbia, og slå et smut om det maleriske bassin, "La Peschiera", hvor greverne Sforza engang havde deres ørredopdræt og deres private svømmebassin. Når I så har fået appetit, så skal I gå ind på restaurant "Il Barilotto" og spise det, man foreslår jer (men und jer en vin fra kortet, for husets vin er noget tyndt sprøjt). Sørg for at være godt sultne først!

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santa Fiora