Rejser til Siena

Book rejser til Siena i Toscana - pakkerejser med fly, hotel og billeje

Siena hører aldrig op med at imponere. Om du kommer her første gang, eller har dusinet fuldt, så er der altid noget nyt at opdage. Når du rejser til Siena med Escapeaway har du alt det praktiske på plads hjemmefra, men fleksibiliteten til at opleve Siena og Toscana i det tempo, som passer dig. Det er ikke kun bygningerne, der minder om forgangne tider. I Siena lever man på mange måder stadig i Middelalderen.

Siena ligger i hjertet af Toscana blandt bløde bakker, vinmarker, oliventræer, grønne skove og maleriske landsbyer. Men hvis rammen omkring byen er betagende, er selve Sienas kombination af imødekommenhed, konservatisme og stolthed en af Italiens mest besynderlige og fascinerende oplevelser.

Velkommen til Middelalderen

Du kan ikke sige Siena uden at sige Middelalderen. Byens storhedstid var i 1200- og 1300-tallet, og inden for de gamle bymure har forbavsende lidt ændret sig siden. Om det skyldes nostalgi, konservatisme eller forkærlighed for arkitektonisk harmoni, skal vi ikke kunne sige, men op gennem århundrederne er man i Siena blevet ved med at bygge i gotisk stil, som i dag derfor præger bybilledet med pragtbygninger som domkirken, rådhuset Palazzo Pubblico og Palazzo Marescotti, for ikke at nævne de utallige mere eller mindre ydmyge bygninger.

Il Palio - hesteløbet er blot isbjergets top

Men det for alvor særegne ved Siena er det indre liv, som for de besøgende giver sig et meget synligt udtryk to gange om året, når rådhuspladsen Piazza del Campo er scene for hesteløbet Il Palio. Det er virkelig spektakulært, når de farvestrålende jockeyer galopperer pladsen rundt tre gange uden saddel, med alle byens indbyggere som åndeløst spændt publikum, men at reducere Il Palio til et hesteløb er det samme som at reducere kristendommen til søndagsandagten, demokratiet til folketingsvalg eller julen til dansen om træet. I Siena siger man, at Il Palio løbes hele året. At forstå dets betydning for Sienas befolkning kræver tid, men det er ikke for meget at sige, at Il Palio og bydelen gennemsyrer enhver indbyggers liv fra vugge til grav.

Udflugter til lang tid

Som om Siena ikke var nok i sig selv, ligger byen i et sandt øhav af maleriske og autentiske byer, der hver i sig selv er en rejse værd: Montepulciano og Pienza hvor Renaissancens arkitektur og kunstværker kappes med vin og ost om at være de bedste argumenter for et besøg; Rapolano Terme med de romerske bade; San Gimignano med de mange tårne, der får byen til at ligne en pindsvin på afstand; Monteriggioni, imponerende og fascinerende på toppen af en bakke omkranset af oliventræer og dens bygninger, som er uberørte af århundredernes gang; Colle Val d'Elsa, Bagno Vignoni, San Quirico d'Orcia osv. Siena rummer både i sig selv og som base for resten af området materiale nok til utallige ophold.

Pakkerejser til Siena med rejsegaranti

Rejs til Siena med Escapeaway og oplev byen indefra og ud, på et af vores centralt-beliggende hoteller, eller i en ferielejlighed med plads til alle. Find ud af, hvorfor UNESCO har udnævnt Sienas gamle centrum til at være verdenskulturarv, og brug byen som udgangspunkt for udflugter til det toskanske højland, med bløde bakker og frodige dale. Bestiller du flybillet og feriebolig på én gang, er du dækket af den danske rejsegaranti, og du vælger selv lufthavne, rejsedatoer og rejselængde. Du kan endda få en billig lejebil med i pakken. Du kan rejse fra København, Aalborg, Billund eller København, og lande i fx. Firenze eller Pisa.

Hvor skal man bo i Siena?

Hos Escapeaway finder du en håndfuld charmerende og nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder i centrum af Siena. Mange vælger dog også at bosætte sig lidt udenfor bykernen, så man har nem adgang til det toskanske bagland. Uanset hvad, så kan du booke hotel eller lejlighed i Siena hos Escapeaway, inklusive flyrejse og evt. lejebil, og på den måde være sikret af rejsegaranti.

Rejs til Siena med fly fra Hamborg, Billund, København eller Aalborg

I Escapeaways søgemaskine, finder du flybilletter til samme, billige pris som du finder på de store søgemaskiner. Du rejser med rutefly fra enten København, Billund, Aalborg eller Hamborg, og sammen med din feriebolig er din rejse til Siena således sækket af den danske rejsegaranti. Når du skal finde flybilletter til Siena - direkte eller med mellemlanding - kan du fx. lande i enten Firenze, Pisa eller måske endda i Rom.

Få billeje med i pakken

Når du booker rejsen til Siena, får du også tilbudt at leje en bil i lufthavnen ved ankomst. At booke en lejebil sammen med hotel og flybillet, er ikke blot praktisk, men også rigtig smart, fordi det dermed inkluderes i din pakkerejse. Ligesom med flybilletterne, søger vi blandt alle de største udbydere - etablerede og lavpris - for at sikre dig den bedste pris på biludlejningen.

Mere information til din rejse til Siena

Siena, beliggende i den centrale del af regionen Toscana, er én af de mest besøgte og berømte byer i Midtitalien, kendt for dens smukke middelalder-arkitektur, dens store kunsttraditioner, dens fremragende gastronomi og dens historiske bycentrum, som er blevet erklæret verdensarv af Unesco. 
 
Byen, der ligger smukt omgivet af vinmarker, oliventræer, skove og små landsbyer, er også blevet kendt for hestevæddeløbet, Il Palio, der bliver afholdt to gange hvert år og som tiltrækker mange besøgende fra nær og fjern.
 
Sienas historie
Sienas tidlige historie kan føres tilbage til de sagnomspundne etruskere, der grundlagde en by i området omkring 900-400 f.Kr. Under kejser Augustus (63 f.Kr. – 19 August 14 e.Kr.) blev der desuden grundlagt en by i området, som bar navnet Saena Julia. Senere kom byen under langobardernes herredømme, inden Karl den Store, der på det tidspunkt herskede over Frankerriget, erobrede byen. 
 
I perioden 1125 til 1555 var byen en del af Republikken Siena og befolkningstallet voksede i denne periode til 50.000 indbyggere, inden den Den Sorte Død i 1348 satte en stopper for byens vækst. I april 1555 blev kongedømmet annekteret af den spanske konge, inden den underlagt Storhertugdømmet Toscana, som byen tilhørte, indtil den blev en del af Kongeriget Italien i det nittende århundrede.

Seværdigheder i Siena

Blandt byens største seværdigheder er byens katedral, der regnes for et mesterværk indenfor romansk-gotisk arkitektur. Katedralen blev bygget i det tolvte århundrede, men var ikke færdigbygget før år 1380. Katedralen rummer blandt andet en ottekantet prædikestol, som er et skulpturelt mesterværk fra det 13. århundrede med løve-sokler og bibelske bas-relieffer. 
 
En anden af byens store seværdigheder er pladsen Piazza del Campo, der blandt andet rummer paladset Palazzo Pubblico og tårnet Torre Del Mangia. På pladsen finder du også det gotiske palads Palazzo Salimbeni, der i dag huser en af verdens ældste banker. Det er også på denne centrale plads, at hestevæddeløbet Il Palio afholdes.
 
Af andre seværdigheder kan nævnes kirkerne Basilica dell'Osservanza, Santa Maria dei Servi og San Domenico; villaerne Villa Chigi, Villa Cetinale og Villa Celsa; samt den botaniske have  Orto Botanico dell'Università di Siena.
 
Aktivitetsmuligheder i Siena
Der findes flere forskellige slags aktivitetsmuligheder i Siena. Ud over muligheden for at overvære hestevæddeløbet Il Palio - hvis du altså er så heldig at være i byen på det tidspunkt, hvor det foregår - kan du vælge at tage på dagsudflugter til byer som Montepulciano og Pienza, hvor du kan opleve renæssancens arkitektur og kunstværker, Rapolano Terme, hvor du kan opleve romerske bade, og San Gimignano med dens mange smukke middelaldertårne. 

Bestil din rejse til Siena online til den billigste pris

Hvis du er klar til at booke en dejlig ferie i Toscana, så benyt søgemaskinen i toppen til at finde den rigtige rejse til Siena, med fleksibilitet i rejsedage, og den bedste sikkerhed via den danske rejsegaranti. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores andet hjemland, Italien!

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Siena

Populære hoteller i Siena

Italien, Toscana, Siena
9,5
Fabelagtigt
187 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 86 km
  • Afstand til havet: ca. 90 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Siena
9,4
Fabelagtigt
756 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 86 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Toscana, Siena
8,9
Meget godt
2931 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 85 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Flere oplysninger om Siena

Der er to slags mennesker: Dem der foretrækker Firenze, og dem der elsker Siena over alt. Det er som med hunde og katte, hvad man foretrækker, er et spørgsmål om personlighed og smag. Kan man lide moderne storbyer med gamle islæt, skal man vælge Firenze. Men holder man af byer, som er helstøbte, og som er forblevet i en fortryllende Tornerosesøvn, skal man tage til Siena.

Ufattelig smuk

Siena er enestående, harmonisk og... ufatteligt smuk. I dag en middelstor provinsby med 60.000 indbyggere, men engang en af den vestlige verdens stormagter, som i lang tid kunne strides med Firenze om herredømmet over Toscana. Siena tabte denne kamp, og derfor har udviklingen næsten stået stille i byen. Byen ser således stort set ud, som den gjorde i 1300-tallet, og dens indbyggere holder stædigt fast i deres identitet, ikke som italienere, ej heller som toscanere, men som sienesere. Ved sportskampe mod Firenze kan man endnu høre råbet ”Husk Montaperti!”, der minder florentinerne om det forsmædelige nederlag, de led til Siena i 1260.

Bydele som selvstændige stater

Det er umuligt at fange Sienas magiske væsen i prosa, men vil man selv forsøge at forstå den, så er ingen tid bedre end sommermånederne. Siena er opdelt i 17 bydele kaldet contrade. Disse bydele fungerer som selvstændige stater, hver med sit flag, sin regering og sine fester. Alle har et dyr som symbol og hver bydel har sine fjender og sine venner blandt de andre: Larven kan ikke udstå Giraffen, Ulvinden foragter Hulepindsvinet osv.

Det handler om ære

En udefra kommende begriber ikke, hvor dybt dette bunder, før han oplever hele byen på den anden ende i dagene omkring Il Palio (2. juli og 16. august). Her dyster bydelene om at vinde et besynderlig hestevæddeløb på byens storslåede muslingeskalsformede torv, Piazza del Campo, hvor ryttere uden saddel forsøger at komme først i mål efter fire omgange rundt om pladsen. Denne fest koster de deltagende bydele små formuer, og det eneste, de kan vinde, er et banner. Det handler om æren, og sieneserne gennemlever denne fest, som var det et spørgsmål om liv og død.

Brug mere end en dag her

Siena er ikke en by, man skal se på en halv eller en hel dag, som så mange forsøger. Gør man det, vil man nok opleve en lille del af dens attraktioner, men man vil ikke leve sig ind i byens helt enestående fortryllelse. Men man skal passe på, at Siena ikke går en i blodet. Mange er blevet afhængige af byens charme, og for dem er der intet bedre rusmiddel. For dem er der ingen vej tilbage, når der går for lang tid mellem gensynene, får de abstinenser...

Søg byens sjæl

Det er således først og fremmest byens sjæl, dette uendelig harmoniske og betagende, som man skal søge i Siena. Men der er ingen grund til at snyde sig selv for de mange historiske bygninger, kunstværker eller gastronomiske oplevelser, byen kan byde på.

>> Læs mere om billige rejser til Toscana her

Hvad siger gæsterne i Siena?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser