Rejser til Sillicagnana

Tag med Escapeaway på ferie i Sillicagnana i den nordlige del af Toscana

Book din feriebolig hos os, når du vil besøge Sillicagnana i bakkerne nord for Lucca. Ny friheden, freden og den smukke natur.

Den lille by Sillicagnana er blandt de absolut mindste på vort repertoire. Den hører under kommunen San Romano i Garfagnana, i provinsen Lucca, og ligger smukt og højt i bakkerne, ca. 500 meter over havet. Landsbyen er opført med respekt for den klassiske, toskanske byggestil og rummer ca. 300 indbyggere.

Den største seværdighed i landsbyen er den klassiske romerske kirke La Chiesa dell´Addolorata, der blev genopbygget i år 1767 og fremstår flot i hvid marmor. Lidt nord herfor finder man San Romano, som er en lidt større by, hvor man finder et mindre udvalg af restauranter, butikker og ikke mindst imponerende monumenter som kirker og borge.

Og mod syd kan man få et blik til den smukke jernbanebro over Garfagna-dalen, hvor små lokaltog bringer lokale og turister hele vejen fra højlandet og ned til Lucca by. Læs mere under transport.

Kort over Sillicagnana i Toscana

Ved et klik på kortet herunder bliver du ledt videre til en side med et større kort, hvor du kan se alle hoteller, ferielejligheder og villaer i området omkring Sillicagnana. Her får du også oplysninger om afstande til byer i Danmark.Hotel eller ferielejlighed ved Sillicagnana

I den nordlige del af Toscana ligger de forskellige ferieboliger ofte lidt ude på landet, enten som en del af en klassisk, toskansk agriturismo, eller måske som en hyggelig italiensk Bed & Breakfast. Du kan altid bruge søgefunktionen i toppen, eller kortet herover, til at finde de ferieboliger, som ligger tættest på Sillicagnana. Er du i tvivl om, hvad der er bedst for dig/jer, så send os en forespørgsel, eller ring direkte til vores dygtige ferierådgivere, som kender området rigtig godt.

Transport

Nærmeste lufthavn med gode forbindelser til Danmark, er Pisa Galileo-lufthavnen, som ligger omkring 100km mod syd. Vær opmærksom på, at Sillicagnana ligger i et stærkt kuperet område, så regn med 1,5 til 2 timer til at køre turen i bil. Det er ikke praktisk at tage offentlig transport, og du får helt sikkert brug for en bil for at få mest muligt ud af området.

Det er også muligt at lande i Firenzes lufthavn, som ligger ca. 120km mod sydøst. Denne tur kan også klares på omkring et par timer, da en stor del af turen foregår på motorvej fremt til Lucca, hvorefter man drejer fra mod bjergene.

Under opholdet i området omkring Sillicagnana er det oplagt at tage en tur til Lucca, og her er det muligt at tage føromtalte lokaltog hele vejen og uden stop fra nabobyen Villetta til Luccas centralstation. Det tager ca. 70 minutter, men vil man gerne have turen over dalen med, skal man stå på i Camporgiano, hvilket forlænger turen med ca. 5 minutter.

Restauranter og shopping

Der findes et enkelt, mindre spisested i Sillicagnana, mens indløb og flere spisemuligheder finde i nabobyen San Romano In Garfagnana, ca. 1.2 km op ad hovedvejen Via Provinciale. Der er busforbindelse hertil ca. 8-10 gange om dagen. På den anden side af dalen finder man Camporgiano med endnu flere muligheder, og i det hele taget udgøres hele dalen af en perlerække af småbyer, hver med deres lokale handelsliv.

Udflugter og seværdigheder

Naturen er det store tilløbsstykke i denne del af Toscana, og her kan man både opleve brusende vandfald, imponerende dale og stejle klippevægge. "Canyoning" er en sport, som med fordel kan dyrkes i Garfagnana-dalen, hvor adrenalin, natur og sport går hånd i hånd. En anden stor oplevelse er at besøge den såkaldte Vindgrotte, hvor et voldsomt træk mellem de to åbninger i hhv. 627 og 1400 meter s højde, næsten kan blæse den besøgende omkuld.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sillicagnana