Rejser til Stia

Uberørt landsby i den smukke Casentinodal

Stia som ligger for foden af Monte Falterona, er en chance for at opleve det autentiske Toscana og samtidig være tæt på populære seværdigheder.

Skønt Toscana gennem de sidste årtier er blevet et af Italiens mest besøgte rejsemål, og selvom man til tider kan få det indtryk, at alt er afstemt efter turisternes behov, så findes der dele af den smukke region, der endnu virker helt uberørte af denne udvikling. En sådan undtagelse udgør Stia, der ligger i den smukke Casentinodal.

Den lille bys gader bærer heller intet præg af turismen, men man kan alligevel – eller måske netop derfor – finde mange gode steder at drikke sin kaffe eller få et godt måltid mad. Den lokale kartoffelret Tortello kan anbefales. Prøv at gå ind i den lille kirke på hovedstrøget, facaden er gennemført barok, men når man kommer indenfor, åbenbarer en ren skatkiste af stenhuggerkunst fra 1100-tallet sig i søjlernes kapitæler!

Hvis man skal rejse til Toscanas mere kendte byer, ligger Arezzo 48 km og Firenze 53 km væk.

Kort over Stia

Kortet herunder kan du brug til at få et hurtigt overblik over den lille by. På kortsiden kan du også se en liste over de nærmeste lufthavne.Håndplukkede ferieboliger og hoteller i Stia

I udvalget på hundrevis af ferieboliger her hos Escapeaway Rejser finder du talrige uberørte perler som Stia. Her har vi ligesom i resten af Italien håndplukket de bedste hoteller, bed and breakfasts, ferielejligheder og andre boliger, som vi ved vil kunne danne ramme om en mindeværdig ferie. Vil du hellere bo i din egen villa i ferie, så finder du også et stort udvalg af private villaer i Toscana i søgemaskinen.

Det eneste du skal gøre for at se det fulde udvalg af ledige ferieboliger i Stia og nærmområdet er at angive dine feriedatoer i søgemaskinen øverst her på siden. Du kan eventuelt samtidig finde en passende flyforbindelse ved at vælge 'Fly & ophold'. Har du svært ved at finde den helt rigtige indlogering i Stia, er du velkommen til at kontakte os. Vi har lang erfaring med rejser til Toscana og hjælper gerne med at arrangere din ferie.

>> Se de meste efterspurgte hoteller i Toscana her

Lufthavne og lokal transport

I sommersæsonen er det som regel muligt at finde en direkte flyforbindelse til Firenze Lufthavn, som ligger under en times kørsel fra Stia. Lufthavnen betjenes af talrige flyselskaber og der er gode transportforbindelser videre til resten af Toscana herfra. Der er dog flere andre lufthavne inden for fornuftig køreafstand af Stia, hvis du mod forventning ikke kan finde en passende forbindelse til Firenze. Tjek selv det aktuelle udvalg ved hjælp af søgemaskinen her på siden.

Med et skifte i Arezzo er det muligt at komme fra Firenze til Stia. Toget kører dog en betydelig omvej og det er derfor hurtigst køre fra lufthavnen til din feriebolig i en lejebil. Benytter du billeje i ferien, vil det desuden give flere muligheder for at udforske regionens mange seværdigheder - særligt dem som ligger lidt væk fra hovedvejene.

Udflugter

Stia er et godt udgangspunkt for en dagsudflugt til Firenze, en af Toscanas mest kendte middelalderbyer. Her er der seværdigheder og kulturelle oplevelser nok til flere dage, men du bør også sætte god tid af til at udforske områdets mindre kendte byer. I byer som Poppi og Ortignano Raggiolo, er der ganske vist ikke samme store seværdigheder, men til gengæld rig mulighed for at opleve uspoleret landsbycharme.

Vil du have mest muligt ud af dine udflugter, kan det være en fordel at tage på en guidet tur. Vores lokale samarbejdspartnere har et bredt udvalg af udflugter med certificerede guider i Toscana, som du kan booke plads på allerede hjemmefra.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Stia