Rejser til Talla

Hold ferie i Talla og nyd bjergene nord for Arezzo

Tag med Escapeaway til Talla i det østlige Toscana, langt inde i Appenninerne. Her kan du nyde fred og ro sammen med den dejlige natur.

Talla er en lille, afsondret landsby, som ligger i en højde af omkring 350 meter over havet, i bjergene over Casentino-dalen, ca. 15 km syd for Bibbiena og ca. 22 km nord for storbyen Arezzo. Bygget i helt klassisk stil, hvor der præcist er plads, langs en lille bæk, som dog sine dage svulmer til noget større.

Den lille landsby har tidligere haft over 3.000 indbyggere, men i dag bor her knap 1000 mennesker, som lever i ro og fred og smukke omgivelser. I byen finder du en restaurant, et par indkøbsmand og de mest nødvendige tjenester. Kan du leve med disse simple forhold, så kan du glæde dig over de rolige omgivelser og meget få andre turister.

Vi befinder os i den allerøstligste del af Toscana, dybt inde i den centrale bjergkæde Appenninerne, som også kaldes for "Italiens Rygrad". Midt i byen findes et vejkryds, hvorfor man kan komme mod både vest, syd og øst. Mod nord er landskabet til gengæld relativt ufremkommeligt og man mærker, at her må man køre store omveje for at komme fra A til B pga de høje bjerge. Her går vejene sjældent ligeud.

Kort over Talla i Toscana

Ved klik på kortet herunder kommer du videre til et større kort, hvor du kan zoome ind og ud, og nemt få et overblik over, hvad vi kan tilbyde i området omkring Talla. Vi viser dig også en række attraktioner og udflugtsmål, samt afstande til lufthavne i Italien, og byer i Danmark.Ferieboliger omkring Talla

Hos Escapeaway får du det største og bedste udbud af håndplukkede ferieboliger i Toscana. Siden 1999 har vi opbygget et solidt udbud af overnatningsmuligheder over hele regionen, og i området omkring Talla finder du flere muligheder for både at leje din helt egen villa, eller bo på et Agriturismo. Fælles for mange af ferieboligerne her i området er, at de ligger på landet og dermed har en helt særlig atmosfære.

Transport

Talla ER ude på landet, og herfra er der omkring 100 km til de nærmeste, større lufthavne i Firenze mod nordvest og Perugia mod sydøst. Der er ca. 90 minutters kørsel fra Firenze og knap to timer fra Perugia. Uanset hvilken du vælger skal du være opmærksom på, at de sidste kilometer af rejsen op til Talla foregår ad smalle og snoede veje - det er en del af charmen her.

Nærmeste jernbanestation findes i byen Rassina (8 km) med forbindelse til Arezzo

Shopping og restauranter

Talla er ikke verdens navle, men sin lidenhed til trods, kan den faktisk levere en smule handelsliv. Du finder både et spisested, en bar, en købmand og et par specialbutikker, som udnytter placeringen ved landevejene. Flere muligheder findes nede i Casentino-dalen omkring Rassina og Subbiano, men ellers tager man turen til Arezzo (30 km) for at få sig et langt større udvalg.

Udflugter og seværdigheder

Casentino-dalen er i sig selv en lang seværdighed på omkring 50 km. Når du skal til og fra Talla, kommer du helt naturligt gennem dalen, og kan nyde de rullende bakker omkring den smalle dal, som samler stort set al infrastruktur i området. Hvor dalen slutter i syd, rammer du storbyen Arezzo med omkring 100.000 indbyggere og en interessant og smuk bykerne, som er værd at bruge tid på.

Holder du ferie i Toscana i lidt længere tid, vil du måske også gerne nå at besøge både Firenze og Siena. De ligger begge ca. 50 km fra Talla, og er hver noget for sig. Ca. samme afstand er der til vindistriktet Chianti, som de fleste vinelskere vil have lyst til at udforske.

>> Se alle rejser til Toscana her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Talla