Rejser til Terricciola

Kombinér toscansk landsby-idyl med ældgammel vinkultur, årlige vinfestivaler og nærhed til Toscanas største kulturelle og historiske attraktioner - såsom Lucca, Firenze og Pisa - i rolige og smukke Terricciola. Book din rejse til Terricciola med Escapeaway i dag!

Hvis du synes blandingen af ældgammel vinkultur, toscansk landsby-idyl og nærhed til nogle af regionens største attraktioner lyder godt, så er Terricciola et oplagt rejsemål for dig.

Den rolige, autentiske og charmerende landsby Terricciola, der har omkring 4000 indbyggere, ligger i et smukt og bakket landskab langs floden Era i provinsen Pisa i den vestlige del af Toscana. Herfra er der kun omkring 50 kilometer til Lucca (en times kørsel ad den hurtigste rute), 80 kilometer til Firenze (en halvanden times kørsel ad den hurtigste rute) og omkring 40 kilometer til Pisa (omkring 50 minutters kørsel ad den hurtigste rute).

Etruskerne og gode vine

Landsbyen, som har rødder helt tilbage til etruskerne, er mest kendt for sine gode vine, men da der er tale om hverdagsvine, er de ikke kende hinsides Toscanas grænser. En af de kendte vinproducenter i Terricciolas omegn er vingården Badia di Morrona, som oprindeligt var et gammelt og historisk munkekloster. Klosteret blev opført omkring 1100-tallet og var siden ejet af kirken helt frem til 1870, hvorefter det blev omdannet til en vingård. 

Vinproduktionens store betydning i byen og dens opland understreges af, at der hvert år i anden og tredje weekend i september afholdes en traditionel vinfest, Festa dell'Uva e del Vino ("Festen for druen og vinen". der med sin historie helt tilbage til 1960’erne er den ældste i hele Pisa-provinsen. Her har du rig mulighed for at smage på de lokale vine, som laves på de typiske druesorter i området, Sangiovese, Trebbiano, Malvasia, Ciliegiolo og Merlot, og købe velsmagende souveneirs med hjem.

Oplevelser og seværdigheder

Med sin beskedne størrelse er der begrænset med seværdigheder i selve Terricciola, men der er dog et par historiske seværdigheder i området, såsom det arkæologiske museum og det moderne amfiteater Fonte Mazzola (fra 2007) i byen Peccioli, kun omkring 8 kilometer fra byen. 

Det kan som nævnt også anbefales at aflægge nogle af de mange vingårde, der er i området, et besøg for at smage på de lokale vine, herunder naturligvis Badia di Morrona.

Dagsudflugter

Terracciola er et ideelt rejsemål for dagsudflugter i Toscana. Landsbyen ligger kun omkring 80 kilometer (en halvanden times kørsel ad den hurtigste rute) fra regionshovedstaden Firenze, der engang var et af den vestlige verdens kunstneriske, økonomiske og politiske kraftcentre og som endnu i dag byder på uvurderlige kunstneriske og historiske skatte, ikke mindst fra renæssancetiden.

Du kan også besøge Lucca, der kun ligger omkring 50 kilometer fra byen (en times kørsel ad den hurtigste rute), der engang var en af Italiens største bystater og i dag er kendt for dens mange unikke historiske bygninger, herunder dens velbevarede bymure fra renæssancen; eller Pisa, der kun ligger omkring 40 kilometer fra byen (omkring 50 minutters kørsel ad den hurtigste rute) og som blandt andet lokker med den berømte plads, Piazza dei Miracoli, der er erklæret verdensarv. Det er her, du finder byens religiøse og historiske centrum med domkirken, dåbskapellet og byens mest berømte seværdighed, kampanilen (det skæve tårn).

Sådan finder du rejsen til Terracciola

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Terracciola, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Terracciola - og resten af Toscana. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om ophold på Agriturismo i Toscana
>> Læs om kør selv-ferie til Toscana her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Terricciola

Hvad siger gæsterne i Terricciola?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser