Rejser til Torrita di Siena

Toscansk landidyl med god beliggenhed

Denne gamle fæstningsby ligger på siderne af Val di Chiana. Skønt byens navn leder tanken hen på Siena, så er der 55 km til denne.

Oprindeligt var Torrita di Siena blot en lille landsby, men udviklede sig siden til en fæstningsby som en del af forsvaret af Siena i konflikten med florentinerne. I byens gamle kerne fornemmer du stadig tydeligt historiens vingesus, når du for eksempel står foran den gamle bymur.

Kort over Torrita di Siena

Du kan klikke på kortet herunder og få et overblik over byen samt de ferieboliger, vi tilbyder i dette område af Toscana.Håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer

Escapeaway Rejser har stor ekspertise i at finde de bedste ferieboliger i Toscana og har efterhånden opbygget et udvalg på flere hundrede hoteller, ferielejligheder og villaer i regionen. Finder du ikke et sted i Torrita di Siena, kan vi derfor helt sikkert hjælpe dig med at finde en perfekt bolig i en af Toscanas mange andre små, charmerende landsbyer. Vil du opleve det ægte italienske landliv, kan du eventuelt også overveje en ferie på et agriturismo i Toscana - en ferieform hvor du bor i rolige omgivelser med et godt udgangspunkt for både kultur- og naturoplevelser.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over alle ledige ferieboliger i og omkring byen i din ferieperiode. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med at sammensætte din drømmeferie i Italien.

Lufthavne og transport

Der er gode muligheder for at flyve, når du skal holde ferie i Toscana. Nærmeste internationale lufthavn  er dog Perugia Lufthavn, som ligger i naboregionen Umbrien. Denne betjenes primært af Ryanair, som blandt andet flyver hertil fra London. Der er i skrivende stund dog ingen direkte forbindelser til danske lufthavne. Det er der til gengæld til Firenze Lufthavn og Rom Ciampino, som begge er inden for rækkevidde af Torrita di Siena. 

Du kan selv finde den flyforbindelse, som passer bedst til din ferie ved at bruge 'Fly+ophold' søgemuligheden ovenfor. Vi har her gjort det nemt at bestille en ferie i Toscana som en samlet pakke.

Der er togforbindelse til Torrita di Siena (med nogle skift undervejs) fra blandt andet Siena, Arezzo, Firenze og Rom. Vælger du at benytte toget til at komme fra lufthavnen til din feriebolig, skal du dog være indstillet på, at det ofte tager betydeligt mere tid end at køre i bil. Derfor anbefaler vi i de fleste tilfælde, at man bestiller billeje med afhentning i lufthavnen allerede hjemmefra. Når man har en bil til rådighed, bliver det desuden nemmere at komme omkring til de mange seværdigheder i området. 

Restauranter og indkøb

Der ligger et fornuftigt udvalg af spisesteder - mest pizzariaer - i byen, ligesom der ligger et supermarked tæt ved stationen. Her kan du få det meste til de daglige behov i ferien. Har du ikke nok i dette udvalg, er der kun få kilometer til restauranter og indkøbsmuligheder i nabobyerne. 

Udflugter og seværdigheder

Der bor små 7000 mennesker i Torrita di Siena, så helt lille er byen ikke, og her er da også en del at se på. Vi kan blot nævne resterne af bymuren fra Middelalderen og de mange kirker, især den romanske Sante Fiora e Lucilla, der går tilbage til 1200-tallet. Det er også her du i marts kan opleve det traditionsrige æselvæddeløb Palio dei Somari, som afholdes til ære for tømrernes helgen San Giuseppe.

Med sin beliggenhed i den sydvestlige del af Toscana, ligger Torrita di Siena desuden et godt udgangspunkt for udflugter til byer som Montepulciano (10 km), Pienza (15 km) og Cortona (30 km), men også Umbriens perler er inden for rækkevidde, Perugia er således kun 65 km væk. I disse byer kan du bruge lang tid på at udforske imponerende arkitektur, historiske seværdigheder og smuk kunst. Det er selvfølgelig også ofte oplagt at tage på udflugter for at nyde udvalget af spændende restauranter og butikker, der ofte er i disse byer.

Lokale links

Byens egen hjemmesidePalio dei Somari

Traditionen tro afholdes der hvert år i landsbyen Torrita di Siena – ca. 50 km fra Siena – et ironisk modstykke til det så traditionsbundne og verdenskendte hestevæddeløb Palio di Siena, nemlig Palio dei Somari. Somari betyder æsler.

Folkefest til ære for...

Egentlig er det ikke ment som et ironisk modstykke, men som en værdig folkefest til ære for tømrernes helgen San Giuseppe. Tømrerne, fordi der i byen har været en stolt tradition for træbearbejdning. Man har afholdt festivalen siden 1966 og har bygget den op omkring mange af traditionerne fra hestevæddeløbet i Siena, og derfor er det byens 8 bykvarterer, der konkurrerer indbyrdes om banneret il palio.

Begivenhedernes gang

Begivenheden løber fra søndag til søndag engang medio marts, og afslutningen finder sted den sidste weekend med flere festlige indslag. Om søndagen afsluttes det hele med et passende optog, der går gennem byen til væddeløbspladsen, mens spændingen stiger hen mod det store afgørende løb, der foregår på æselryg. Det kan anbefales at deltage weekenden igennem, hvor der almindeligvis vil være mulighed for at smage traditionelle retter, overvære gadegøjl og middelalderlige forestillinger. Sejren fejres i det vindende kvarter med en festmiddag og festligheder til langt ud på aftenen. Og alle er inviterede.

Æselvæddeløb generelt

Sandheden omkring æselvæddeløbene er, at de er vældig populære i hele Italien og derfor ikke er ment som en ironisk pendant til hestevæddeløbene, men mere som en kulturel og historisk betinget tradition, der også ses i byer som: Alba i Piemonte (i forbindelse med efterårets trøffelfestival) og Asciano i Toscana, for blot at nævne nogle få. For yderligere information om æselvæddeløbet i Torrita di Siena: http://www.paliodeisomari.it/

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Torrita di Siena

Hvad siger gæsterne i Torrita di Siena?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 11 anmeldelser