Rejser til Uccellina Regionalpark

Parken er beliggende langs kysten i provinsen Grosseto mellem Alberese i nord og Talamone i syd og er en del af Parco Naturale della Maremma, som var en af de første regionale parker i Toscana - fra 1975.

Fantastisk natur

Parco dell’Uccellina er særligt skattet for sin fantastiske natur og for dem, som vil opleve hvorledes naturen oprindeligt så ud i Maremma. Størstedelen af parken består af en række bakker, der ligger parallelt med kysten og som er bevokset med klassisk middelhavsvegetation: myrte, jordbærtræ, mastikstræ, laurbær, steneg, lyng og vintersnebolle, også kaldet italiensk snebolle. Den sidste af bakkerne er 417 m. høj og kaldes Poggio Lecci.

Guidede natture

Man kan besøge parken ad de mange stier, som alle er nøje afmærkede og benævnte: Itinerari. Her er der mulighed for enten at gå, cykle eller ride, og der er mulighed for guidede ture også om natten foruden at der er rig mulighed for at kigge på fugle i parken.

Rigt fugle- og dyreliv

Ud over de smukke bakker og naturen kan man nemlig her nyde de mange fugle og vilde dyr samt parkens monumenter. Blandt dyrelivet i parken kan man være heldig at møde et vildsvin, en ræv, rådyr og dådyr, samt til tider en enlig ko der har forladt flokken for at kælve. Og så er parken som sagt et paradis for ornitologer, da man her kan observere mange slags fugle, hvoriblandt de gængse tæller grønirisk, skovskader, solsorte og rovfugle som musvåge, vilde ugler og tårnfalken. Udover naturen og dyrelivet kan man også iagttage arkitektoniske monumenter i form af klosteret Abbazia di San Rabano, der er beliggende mellem bakkerne Poggio Uccellina og Poggio Lecci. På det gamle kloster kan man se kirken og klokketårnet og et nyere tårn, mens ydermurene med tiden er blevet ødelagte. Uden om klosteret er der tegn på det liv, der er blevet levet på stedet, i form af en cisterne og et vandkar.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Uccellina Regionalpark