Rejser til Uzzano

Uzzano er en pittoresk bakketopslandsby i det nordlige Toscana omtrent midt mellem Lucca og Pistoia. Uzzano nævnes første gang i de historiske dokumenter omkring år 1000. På den tid byggede man en fæstning her til at huse rejsende mellem Firenze og Lucca, men da havde der formentlig allerede været en bosættelse her i adskillige århundreder. Byens lange historie vil du tydeligt fornemme, når du går op gennem de snørklede, brostensbelagte gader mellem rustikke huse med duftende balkoner.

Uzzano er et godt eksempel på, at der selv her i en af de mest kendte dele af Toscana stadig findes steder, hvor det føles som om tiden er gået i stå. Her er det næsten som om, at du har fundet dit eget hemmelige sted. Her er der ikke noget, der kan distrahere fra den stilhed og ro, man forbinder med en traditionel toscansk middelalderlandsby.

På vejen op gennem olivenlundene i Val di Nievole til selve Uzzano passerer du udover adskillige spredte bebyggelser, blandt andet Villa Orsi Bertolini. Her boede den italienske komponist Giacomo Puccini (1858 – 1924) i sin tid efter sigende nogle måneder og blev inspireret af de smukke omgivelser til at skrive et par akter af den senere så berømte opera La Bohème. Villaen er i dag åben for besøgende ved særlige lejligheder.

I lang tid bestod levede indbyggerne i Uzzano udelukkende af at dyrke deres olivenlunde og vinmarker. I 1700-tallet begyndte man at opdrætte silkeorme, og omkring år 1900 også at fremstille mursten og dyrke blomster. I dag er nogle af de charmerende gamle stenhuse blevet indrettet til hoteller uden at den oprindelige landsbystemning er gået tabt.

Bortset fra lokale delikatesser er der ikke indkøbsmuligheder i Uzzano. Det tager dog kun 10 minutter at køre ned til Pescia, en lille landsby med både supermarkeder og et par restauranter. Det anbefales at have en bil til rådighed, når du rejser til Uzzano. Så kan du til fulde udnytte de mange muligheder, du har for at tage på spændende udflugter.

Tæt ved Toscanas største attraktioner

Idyllen i Uzzano er i sig selv værd at rejse efter. Det er dog især placeringen med en række af Toscanas mest kendte attraktioner inden for kort rækkevidde, som gør denne bakketopslandsby til et så interessant rejsemål. Der er for eksempel kun 21 kilometer til centrum af Lucca, der er en af regionens smukkeste byer. Du kan eventuelt fortsætte lidt længere mod sydøst, hvis du vil se det skæve tårn i Pisa eller nyde en dag på regionens kilometerlange middelhavsstrande.

I modsat retning er både Pistoia og ikke mindst Firenze også oplagte udflugtsmål, når du rejser til Uzzano. Begge steder kan du nemt bruge en hel dag på sightseeing og shopping. Her er der naturligvis også rig mulighed for, at du kan fordybe dig i alle det lokale køkkens herligheder.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Uzzano