Rejser til Uzzano

Uzzano er en malerisk landsby beliggende på en bakke i det nordlige Toscana, midt imellem Lucca og Pistoia. Uzzano nævnes første gang i historien i et dokument fra år 1000. Dengang byggede man en fæstning for at huse de rejsende mellem Firenze og Lucca - men da havde der allerede været bosættelse i flere hundrede år. Byens lange historie vil du tydeligt kunne mærke, når du går en tur igennem de snoede, brostensbelagte gader med rustikke huse og velduftende altankasser. 

Den hyggelige middelalderby inviterer på autentisk, toscansk atmosfære, og er et godt bevis på at selv i de mest berømte dele af Toscana, kan det stadig lade sig gøre at finde steder, hvor det føltes som om tiden står stille. Her føltes det næsten som om, at du har fundet et hemmeligt sted, hvor ingen forstyrrer den stilhed og ro, som man forbinder med traditionelle, toscanske middelalderbyer. 

Seværdigheder og attraktioner i Uzzano

Uzzano er berømt for sin historie, arkitektur og fantastiske udsigter over de omkringliggende bakker. En af byens mest besøgte seværdigheder er Uzzano slot, som ses i byens horisont. Slottet stammer tilbage fra middelalderen, med en imponerende struktur og panoramaudsigt over landsbyen. 

På vejen op igennem olivenlundende i Cal di Nievole til selve Uzzano, går du forbi flere bygninger, bl.a. Villa Orsi Bertolini. Her boede den italiensk komponist Giacomo Puccini (1858-1924) nogle måneder, og det siges at han blev inspireret af de smukke omgivelser, da han skrev nogle af akterne til den berømte opera La Bohéme. Villaen er i dag åben for besøgende ved særlige begivenheder. 

I mange år levede Uzzanos indbyggere af at dyrke olivener og vindruer til olie og vin. I det 18. århundrede begyndte man også at opdrætte silkeorme, og i begyndelsen af det 20. århundrede begyndte man også at producerer mursten og dyrke blomster. 

Nogle af Toscanas store udflugtsmål 

I nærheden af Uzzano ligger flere udflugtsmål og aktiviteter, nogle af dem er Toscanas mest berømte attraktioner. Der er eksempelvis bare 21 kilometer til centrum af Lucca, som er en af regionens smukkeste byer. Du kan også besøge byen Pescia, som ligger bare nogle kilometer væk, og opleve dens charme og middelalderlige bygninger. Gå heller ikke glip af det skæve tårn i Pisa, og selvfølgelig Firenze, som har et væld af monumenter, restauranter  og butikker. 

For naturelskere findes der mange vandreruter i området, hvor du kan nyde de naturskønne omgivelser, og opdage traditionelle, toscanske bondegårde og olivenlunde.

Gastronomi i Uzzano 

Når det kommer til mad og drikke er Uzzano en del af den rige toscanske kulinariske tradition. Du bør helt sikkert smage de toscanske specialiteter som ribollita (suppe med brød og grøntsager), bistecca alla fiorentina (klassisk steak) og pappa al pomodoro (en tomatsuppe). Prøv også de lokale vine, bl.a. de berømte vinsorte Chianti og Brunello di Montalcino.

Der findes ikke det største udvalg af restauranter i Uzzano, men har du en bil tilgængelig under ferien, kan du nemt køre til eksempelvis Pescia, hvor du finder flere forskellige valgmuligheder.

Sådan rejser du til Uzzano 

For at komme til Uzzano fra Danmark er det nemmeste at flyve til Pisas internationale lufthavn. Fra lufthavnen kan du enten leje en bil og køre til Uzzano, hvilet tager cirka en time, ellers kan du tage toget til Pescia, og derfra tage en taxa til Uzzano. Alternativt kan du flyve til Firenze, og derfra tage toget eller en lejebil til Uzzano. 

Hos Escapeaway kan du nøjes med at bestille hotel i Uzzano, eller købe det som en pakkerejse med både hotel, fly og eventuelt lejebil. Benyt søgemaskinen er på siden, for at finde de bedste muligheder for dig. Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Uzzano