Rejser til Versilia 

Versilia er et skønt område langs den toscanske kyst, i den nordvestlige del af provinsen Lucca i Toscana. Området er opkaldt efter Versilia-floden, og har i dag flere charmerende kystbyer, såsom Forte dei Marmi, Pietrasanta og Viareggio. Her finder du flere fashionable restauranter og natklubber, samt en kombination af maleriske strande, en kunstnerisk arv og en livlig atmosfære. Området har noget for enhver rejsende, uanset alder og interesse. 

Smukke strande og fashionable byer 

Strandende i Versilia er nok områdets største attraktion. Med det fine sand og klare vand, tilbyder de et perfekt sted til afslapning og solbadning. Strandende har desuden både strandbarer og flere forskellige private strande, hvor du kan leje en parasol og en solseng. Havet bliver kun langsomt dybere, hvilket gør at stedet også passer til dig, der rejser med små, badeglade børn. Mange af strandklubberne er åbne til sent på aftenen, og bliver omdannet til restauranter og natklubber, hvor du kan spise god mad og danse til solen står op. Her er en skøn stemning, lige som der skal være på en ferie. 

Forte dei Marmi er specielt populært blandt kendisser og tilbyder eksklusive strandområder og smarte strandklubber. Viareggio er kendt for sine bredde sandstrande og den årlige karveval, mens Pietrasanta lokker kunstelskere med sine kunstgallerier og skulpturer. For kulturelle udflugter kan du også besøge byen Lucca, som ligger inden for rækkevidde af Versilia. Lucca er berømt for sine velbevarede bymure, og den charmerende middelalderlige bymidte. Du kan leje en cykel og cykle rundt om bymurene, eller udforske de smukke kirker og maleriske pladser. Et andet spændende udflugtsmål er Pisa, hvor du kan besøge det berømte, skæve tårn og Piazza dei Miracoli. 

Farverig kultur og storslået natur 

Netop alsidigheden, hvor du selv kan vælge om ferien skal tilbringes med at nyde det afslappende strandliv eller på mere aktive oplevelser, så har Versilia noget for dig. Den rolige atmosfære og de betagende omgivelser med kilometerlange strande ved foden af øens stejle bjerge, lokker ikke kun feriegæster - området har også igennem årtier været været en favorit ibland kunstnere. 

Om sommeren vil du opleve et pulserende natteliv på de legendariske natklubber langs kysten. Her findes dog underholdning for rejsende i alle aldre. På en ferie til Versilia, kan du under større dele af året opleve spændende, lokale kulturelle arrangementer, hvilket inkluderer den farverige karneval i Viareggio, som er en af landets mest berømte, samt den stemningsfulde operafestival Puccini i Torre del Lago. 

Med toget, som kører langs kysten, kan du nemt udforske området. Vil du udforske områderne længere inde på øen, kan du også tage bussen eller køre i bil/lejebil. Med adgang til en bil har du bedre mulighed for at opleve de idylliske landskaber, som i højsæsonen har en mere af rolig atmosfære end ude ved kysten. Øens bjerge gemmer også på flere grotter, hvor bl.a. den fantastisk smukke marmorhule Antro del Corchia er åben for besøgere. 

Gastronomi i Versilia 

Når det kommer til mad og drikke tilbyder Versilia en fantastisk, toscansk gastronomisk oplevelse. Du bør helt sikkert smage de toscanske specialiteter som ribollita (suppe lavet med brød og grøntsager), bistecca alla fiorentina (klassisk steak), og pappa al pomodoro (tomatsuppe). Prøv også den lokale ost pecorino toscano, som går perfekt sammen med et glas toscansk rødvin. På et besøg i Italien, bør du heller ikke gå glip af den berømte is, som findes i mange forskellige smage. 

Sådan rejser du til Versilia 

For at komme til Versilia fra Danmark er det nemmeste at flyve til Pisa internationale lufthavn. Fra lufthavnen kan du leje en bil eller tage toget til Versilia. Der findes flere forskellige muligheder for indenrigsflyvninger til Firenze, Bologna eller Rom, hvorfra du kan tage toget eller leje en bil til Versilia. 

Hos os på Escapeaway kan du nøjes med at bestille hotel i Versilia, eller du kan bestille det som en pakkerejse, med både hotel, fly og eventuelt lejebil. Anvend søgemaskinen her på siden, for at finde de muligheder, der passer bedst til dig. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Versilia

Hvad siger gæsterne i Versilia?

6,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser