Rejser til Vescovado di Murlo

Tag på ferie i Vescovado di Murlo i bakkerne syd for Siena

Rejs med Escapeaway til Vescovado di Murlo - en lille, uspoleret by, beliggende lige midt i Toscana. Her er intet af alt det, du "skal" se, når du er i Toscana, kun den afslappede og helt uspolerede atmosfære.

Vescovado di Murlo hører til den kategori af små toscanske byer, som "ingen" har hørt om. Her er hverken berømte torve, store malerisamlinger, anmelderroste restauranter eller det der ligner. Kun fred og fordragelighed og en helt autentisk charme. Det er slet og ret en lillebitte by med få hundrede indbyggere (ca. 700), et enkelt spisested, en bar og lidt simple indkøbsmuligheder. Og netop derfor er byen så uspoleret.

Beliggenheden i kort afstand fra populære Siena går Vescovado di Murlo til et godt udgangspunkt for oplevelser i den centrale del af Toscana, og herfra kommer du også let til fx. Trasimenosøen og Perugia i Umbrien.

Kort over Vescovado di Murlo i Toscana

Ved at klikke på kortet herunder bliver du sendt videre til praktiske informationer om området, afstande til lufthavne og byer, samet et større kort, hvor du kan zoome ind og ud. Via kortet kan du også hurtigt finde de nærmeste ferieboliger og danne dig et indtryk af placeringen i landskabet.

Ledige hotelværelser, lejligheder og feriehuse i området

Benyt vores søgemaskine i toppen til at søge dig frem til dine foretrukne ferieboliger. Finder du ikke noget direkte i Vescovado di Murlo, så finder du helt sikkert noget i enten Siena eller Asciano. Bemærk dog, at juli og august er måneder, hvor det er godt at være tidligt ude med sin bestilling, da de bedste huse og lejligheder altid bliver booket først.

Transport

Skal du til Vescovado di Murlo, så har du brug for en bil. Nærmeste lufthavn er Firenze, som er over 100km væk. Så enten skal du vælge at køre selv - der er ca. 1.800km fra Danmark - eller også skal du leje en bil i lufthavnen. For bedre flyforbindelser kan du i stedet køre fra Rom til Vescovado di Murlo. Det tager ca. 2,5 time langs kysten eller 3 timer gennem ruten via E35/A1 inde i landet. Uden stop, vel at mærke.

Fra den nærliggende by Monteroni d'Arbia (ca. 15km væk) er det muligt at tage toget ind til Siena. Det kan være en fordel, så man undgår parkeringsproblemer.

Restauranter og shopping

Lad det være sagt med det samme: Der er ikke meget at komme efter i Vescovado di Murlo - det er en del af charmen. Et enkelt spisested, et supermarked og nogle få specialbutikker er samlet omkring den smalle, ensrettede hovedgade, Via Roma. Flere muligheder findes i de små byer i dalen langs Arbia-floden, hvor du kan følge landevejen SR2 til den ene landsby efter den anden. Der er ca. 10 minutters kørsel i bil ned til dalen og floden.

Udflugter og seværdigheder

Husk at klikke på fanebladet "udflugter" i toppen af siden. Her har vi samlet inspiration til forskellige oplevelser i området omkring Vescovado di Murlo. Men man kommer naturligvis ikke udenom middelalderbyen Siena, som er et must-see, og nok til flere dage. Der er knap 20km ind til Siena, og det kan klares pr. bus eller tog - eller evt. taxi.

For en kort dagsudflugt kan anbefales klostret på Monte Oliveto Maggiore, som er "monteret" højt på en bakketop og har en imponerende størrelse, hvor de ældste dele rækker tilbage mod 1300-tallet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vescovado di Murlo