Rejser til Vinci

Middelalderbyen Vinci er opkaldt efter Leonardo da Vinci, som blev født få kilometer herfra i 1452. Byens omdrejningspunkt er den smukke gamle borg, Castello Conti. Den huser nu til dags det lille, men indholdsrige Museo Leonardiano tilegnet den italienske renæssances største geni, som var både maler, billedhugger, arkitekt, videnskabsmand og opfinder. Vil du også se hans fødehjem, finder du det nogle få kilometer mod nord. Dette lille landsted har ligeledes en udstilling om hans liv og værker, som er et besøg værd.

Vinci ligger i hjertet af Toscana omkring 40 kilometer kørsel fra Firenze. Det er derfor ikke kun som fødeby for Leonardo da Vinci, at denne lille by er et interessant rejsemål. Udover den berømte verdensarvsby  har du således også for eksempel Pisa og Lucca inden for din rækkevidde her. Men selv om du med andre ord befinder dig i område med en høj koncentration af kendte seværdigheder, er en rejse til Vinci samtidig en chance for at opleve ægte toscansk landsbyliv.

Landsbyidyl på skråningerne af Montalbano

Ganske vist lever man heller ikke i Vince længere udelukkende af oliven- og vindyrkning, men den oprindelige landsbyatmosfære er meget intakt. Vil du udforske nærområdet kan det varmt anbefales at lade bilen stå og for eksempel gå ad Sentiero Verde gennem olivenlunde og vinmarker til Anchiano, den lille flække, hvor Leonardo da Vinci faktiske fødehjem, Casa Natale di Leonardo, står. Der er i det hele taget gode muligheder for at vandre en tur i skønne landlige omgivelser i området omkring byen, hvor man har afmærket adskillige fine ruter.

For de fleste, som kommer til Vinci på en dagstur, er det for at besøge museet og de andre ting knyttet til Leonardo da Vinci. Det er ganske forståeligt, men det er ikke det eneste, som gør det værd at rejse til Vinci. Byen er således ikke blot stemningsfuld. Den har desuden en tilpas størrelse til, at her er stort set alt, du behøver i ferien. I hovedgaden ligger talrige vinbarer, gelateriaer (isbarer) og andre småbutikker. Her finder du også et bredt udvalg af restauranter, hvor du kan fordybe dig i det bedste fra det traditionelle toscanske køkken, som har bredt sig til det meste af verden. I løbet af sommeren er der også talrige kulturelle begivenheder i Vinci med alt fra markeder til friluftskoncerter og traditionsrige festivaler.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vinci