Vingårdsferie i Toscana

Vingårdsferie i Toscana? Escapeaway tilbyder et stort program af håndplukkede vingårde til din ferie i Toscana. Få her vores rejse tips og anbefalinger.

Er du én af de mange danskere, der hvert år drømmer om at tage på en vingårdsferie til Toscana? Så læs med her - og få et par nyttige rejsetips til din vingårdsferie.

Vinkultur siden etruskerne

Der findes næppe nogen anden region i Italien, som har opnået større ry for sine vingårde og sin vinproduktion end Toscana. Og regionen har noget have sit ry i, for allerede på etruskernes tid, i det ottende århundrede f.Kr., var Toscana en vigtig vinregion i Italien. Herfra blev der bedrevet en livlig vinhandel med andre områder i Italien - ikke mindst den sydlige del af landet og landets centrum, Rom - men også med den antikke region Gaul og med de græske handelsrejsende, der lagde vejen forbi.

I middelalderen tog munkene over og udviklede den toscanske vinkultur yderligere, inden regionen flere århundreder senere, i 1716, blev genstand for verdens måske første officielle vin-distrikter, da ærkehertugen af Toscana, Cosimo III de Medici, formelt udpegede de fire områder i regionen, som ifølge hans mening frembragte den bedste vin og olivenolie; disse var Carmignano, Chianti, Pomino og Val d'Arno di Sopra.

Innovativ vinkultur

I moderne tider har den toscanske vinproduktion, ofte berømmet for sin favorable dyrkning af sangiovese-druen, ofte stået i skyggen af den franske; og indtil 1970´erne var niveauet i den toscanske vinproduktion ikke bare svingende - hvilket den sandt at sige er endnu den dag i dag - men også generelt lavt.

Inden for de sidste 40 år - begyndende med de såkaldte Supertoscanske vine, der gjorde oprør mod det generelt lave kvalitetsniveau blandt de toscanske vine - er niveauet dog steget dramatisk og regionen står nu ikke bare for den tredjestørste produktion af DOC/DOCG vin i Italien, men også for én af de mest innovative og spændende vinkulturer i landet.

Toscanas mange vingårde

Den bedste måde at opleve den toscanske vinkultur på er naturligvis at besøge nogle af de steder, hvor vinen produceres. Det gør den blandt andet på nogle af de mange vingårde, der ligger spredt rundt omkring i regionen, og som i størrelse og art kan variere fra en lille familiedreven gård til de kolossale vingårde, der er ejet af et kooperativ.

Få tips til valg af vingård og flere informationer samt inspiration til din ferie i Toscana med Escapeaway

Inden du tager afsted på en vingårdsferie til Toscana, er der en række ting, der er nyttige at huske på:

Forbered dig hjemmefra

Det er en god ide på forhånd at sætte dig ind i, hvilke vingårde, du gerne vil besøge, inden du tager fra Danmark. Du kan naturligvis også vælge at køre rundt på må og få og besøge de steder, du tilfældigvis kommer forbi på vejen, når du er i Toscana; men dels varierer kvaliteten på de forskellige vine som sagt en del og dels kan vingårdene ofte være vanskelige at finde, hvis man ikke ved, hvor de ligger. Dette skyldes ikke mindst, at de jo ligger ude på landet, hvor afmærkningen ikke altid følger med intentionen om at guide folk på vej i den rigtige retning.

Så hvis du vil være sikker på at besøge en vingård, som du ved har kvalitet, og som du også kan finde uden at bruge en masse tid på at køre vild, er det en god ide at forberede dig hjemmefra.

Resevér besøg

Nogle vingårde tilbyder organiserede smagsprøver og rundvisninger, men du bør undersøge hvilke, før du aflægger vingårdene et besøg. Mange vingårde - især de mindre af dem, der er uden butik - forventer, at du laver en aftale om dit besøg, før du dukker op, da man i sagens natur har travlt med andre ting.

Større vingårde, der har en større butik eller et mødelokale til gæster, er dog som regel åbne for offentligheden, og her kan du i de fleste tilfælde gå ind på et hvilket som helst tidspunkt i løbet af dagen, dog ikke mellem kl. 13 og 15, der er frokost- og siestatid.

Endelig er det også vigtigt at huske, at der findes vingårde, som slet ikke tager imod besøg.

Priser

Vinsmagninger på vingårde i Toscana er i nogle tilfælde gratis (hvorefter du som regel forventes at købe noget fra gårdens butik), men andre gange koster det et gebyr, som varierer fra vingård til vingård. Her er det igen en god ide at undersøge forholdene på forhånd.

Selvom Toscana er den region hvor du finder flest vingårde i Italien er der jo mange andre spændene feriemål hvor du kan bo på en vingår i ferien, tænk bare på vinområder i Pimonte, Veneto eller på Sicilien, og hos Escapeaway har vi et bredt udvalg af håndplukkede hoteller og ferieboliger på charmerende vingårde i alle regioner. Læs mere om vingårdsferie på andre rejsemål i Italien

Vingårdsferie i Toscana med Escapeaway

Vil du kombinere din ferieafslapning med enestående vinoplevelser, er en vingårdsferie i Toscana lige noget for dig. Vingårdene i Toscana ligger i smukke omgivelser mellem grønne oliventræer, vinstokke og rullende bakker med cypresser under en akvarelblå himmel. Toscana bugner af smukke landskaber og frodige marker.

Det bedste argument for at vælge Toscana til din vingårdsferie er, at Toscana er en af Italiens mest betydningsfulde vinregioner. Sangiovese druen er regionens stolthed, fordi druen i det toscanske klima med varme dage og lidt køligere nætter opnår den allerbedste kvalitet. Desuden er regionens vinavlere mere fokuseret på kvalitet end på kvantitet, så på en vingårdsferie i Toscana oplever du det ypperste indenfor italiensk vinproduktion. 80% af vinproduktionen i Toscana er rødvin. De resterende 20% fordeler sig på hvidvin og regionens specialitet, Vin Santo, der er en meget sød dessertvin.

Når du efter en dag med oplevelser i Toscanas middelalderlandsbyer, langs regionens fine sandstrande eller på et af regionens utallige museer skal forkæle dine smagsløg, bliver det ikke bedre end et glas eller to af en af de aromatiske vine fra Toscana. Der er nok at vælge iblandt, så hver dag rummer nye, spændende smagsoplevelser. En vingårdsferie i Toscana giver dig minder for livet.

Vinrejser til Toscana

Det er ikke overraskende, at så mange turister hvert år finder vej til en af Italiens bedste vinregioner. Toscana byder på helt enestående vinoplevelser, og nogle af Italiens ypperste vine produceres på Sangiovese druen i denne region. Sangiovese druen bruges mange steder i Italien, men netop i Toscana kommer den til sin ret, fordi regionens klima med varme dage og køligere nætter lader den modne på en ideel måde med tilpas sødme og bitterhed. Omkring 80% af al vin produceret i Toscana er rødvin. Resten er hvidvin og den søde dessertvin Vin Santo, der oversat til dansk betyder ”Hellig Vin”.

Bo på et af vore dejlige hideaways i Toscana, så du nemt kan udforske regionen og dens mange vingårde. Hvis du lejer en bil, har du frihed til at opsøge de vingårde, der ligger lidt udenfor Alfarvej. I Toscana kan du sagtens finde entusiastiske vinfamilier, der i generationer har eget deres egen vingård med tilhørende marker. De ved alt om jordens beskaffenhed, og om hvordan man bedst dyrker vin med netop de kvaliteter, som de finder mest attraktive. En vinrejse til Toscana giver dig enestående vinoplevelser og smagsindtryk, der bliver hos dig længe efter.

>> Se alle rejser til Toscana med Escapeaway
>> Læs også om vingårdsferie i Italien her

>> Læs mere om vingård

Kort over Toscana

Populære hoteller i Toscana

Italien, Toscana, Fabbrica
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Terricciola
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montecatini Terme
8,7
Meget godt
1449 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 45 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi