Rejser til Denno

Den lille landsby Denno ligger blandt æbleplantager oppe i bakkerne over Noce-floden i Val di Sole Trentino. Herfra er der kun omkring 70 kilometer til nordenden af Gardasøen, et af Italiens mest populære rejsemål. Til sammenligning er der ikke mange turister, som finder vej til Denno. Her kan du derfor opleve det ægte italienske landsbyliv og nyde ferien i en behagelig afslappet atmosfære. Her er der større chance for at møde en flok børn på vej i skole end en busfuld turister på udflugt.

I Denno, der i dag har omkring 1.200 indbyggere, er der i den ældste del af byen bygninger, som stammer fra 1500-tallet. Når du spadsere rundt i de smalle brostensbelagte gader her, vil du da heller ikke være i tvivl om, at dette er en by med dybe historiske rødder. På grund af dens forholdsvis beskedne størrelse er der ikke et væld af butikker og restauranter, men nok til at der er lidt at vælge mellem.

Nærmeste større by med mange restauranter og shoppingmuligheder er Trento omkring 28 kilometer mod syd. Med en velbevaret renæssancebykerne er denne charmerende by under alle omstændigheder en udflugt værd på rejsen til Denno.

Middelalderborge og spektakulær bjergnatur

Når du rejser til Denno, får du et ideelt udgangspunkt for oplevelsesrig ferie i Norditalien. Den naturskønne Val di Non er således ikke kun kendt for sine mange æbleplantager og hyggelige landsbyer. Her er også talrige spændende seværdigheder inden for kort rækkevidde. En kort tur i bil eller på cykel mod syd ligger for eksempel det velbevarede og meget fotogene Castel Belasi. Slottet, som stammer fra det 13. århundrede. Krydser du i stedet over floden, er der ligeledes masser af middelalderstemning på Castel Thun. Dette slot, som også har en fantastisk beliggenhed, har desuden mere af det oprindelige interiør bevaret. 

Bjergene, som du har udsigt til nede byen, byder også på mange uforglemmelige oplevelser. Går rejsen til Denno, kan det derfor anbefales at pakke et par gode vandresko. Nede fra Denno kan du for eksempel vandre op til den billedskønne Lago di Tovel, hvor bjergene spejler sig i det smaragdgrønne vand. Du kan eventuelt køre herop, hvis du vil have et højere udgangspunkt for dagens vandring. Fra søen kan du således gå endnu længere op i de omkringliggende bjerge. Mulighederne for en aktiv ferie er næsten uendelige på en rejse til Denno!

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Denno