Rejser til Umbrien

Italiens grønne hjerte. Spændende rejser til Umbrien med fly fra Danmark.

Søg blandt spændende rejser til Umbrien i det centrale Italien. Brug Umbrien som udgangspunkt for besøg i Rom eller Firenze, eller udforsk de bløde bakker og fascinerende byer i denne region, som også kaldes "Italiens grønne hjerte".

Umbrien har alt det, vi rejser til Italien efter...næsten. En billedskøn og afvekslende natur med blide bakker, bjerge og søer, fascinerende kulturbyer og maleriske landsbyer, et vidunderligt køkken og gode vine, trøfler og olivenolie ... og så ligger Umbrien glimrende for både Rom og Toscana. Kun havet mangler.

Du vil gerne til den centrale del af Italien? Ja, så har du sådan set sat kursen direkte mod Umbrien, som ud over hjerte-referencen, også kaldes for "Toscanas lillebror" - i hvert fald af alle andre end godt 800.000 Umbrere. Er man en kender af Toscana er man dog ikke i tvivl om hvorfor: Både landskab, byer og mennesker bringer minder om storebror mod vest, og også på antallet af turist er man lillebror, hvilket gør en rejse til Umbrien særligt interessant for dem, der gerne vil have god plads omkring sig på ferien.

I Umbrien er landskabet ubønhørligt bakket og stærkt præget af den rå bjergkæde Apenninerne, som ligger som en østlig mur ned langs regionen. Kun få veje fører over bjergkammen, men det er også de færreste der ønsker at forlade Umbrien, når man først er ankommen.

Toscanas lillebror?

Man hører ofte påstanden, at Umbrien er en mindre og billigere udgave af Toscana. Det er på mange måde forkert og uretfærdigt. Du skal ikke vælge Umbrien for at spare, men fordi her er så meget andet end i Toscana. På ét væsentligt område er sammenligningen dog korrekt, for som i Toscana ligger de spændende byer tæt i Umbrien, og du vil derfor med en nogenlunde central placering have masser af muligheder for udflugter.

Det autentiske Italien findes også i Umbrien

Leder du efter stemningsfulde smalle gadestrøg uden anden trængsel end den fra de lokales gøremål, higer du efter den smule historisk forfald, der nødvendigvis må være i det autentiske Italien og sætter du pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed frem for femstjernet moderne hotelkomfort, så finder du det i Umbrien.

Leder du efter det autentiske Italien i naturen, går du heller ikke forgæves i Umbrien. I det store smukke område Monti Sibillini forenes lavere bjerge, brusende floder, skovområder og en rig fauna. Området er også kendt for de skønne dale og søer. Floden Tiberen løber gennem smukke landskaber, der samtidig er en rejse gennem historien.

Ferie for to

Står drømmen om en romantisk ferie øverst på ønskesedlen, så er Umbrien et oplagt feriemål. Her er mulighederne for at kombinere romantik med et bredt kulturelt udbud og god mad uendelige. Kombiner romantik med regionens brede udvalg af seværdigheder og tag din elskede under armen og oplev natur, gastronomi og prægtig kultur i skøn harmoni. 

Umbriens smukke hovedstad Perugia er garanti for en dag i romantikkens navn, og romantikken lever videre i de mange små byer rundt i regionen, som den dag i dag bærer levn fra Etruskernes tid. 

Umbriens eneste lufthavn er "San Francesco d'Assisi – Umbria International Airport" øst for hovedbyen Perugia. Her er dog kun ganske få forbindelser - og normalt ingen til Danmark, så man er nødt til at kigge udenfor regionens grænser for at finde en passende lufthavn. Her vil man typisk vælge at rejsen skal gå via en af de to lufthavne ved Rom, eller måske til Firenze, alt efter hvilken del af Umbrien du ønsker at besøge. Finder du gode forbindelser fra din lufthavn til Pisa, så er det også et fint alternativ.

Sådan finder du priser på din rejse

Du kan rejse fra alle større lufthavne i Danmark (Billund, Aalborg, København), samt fra Hamborg i Tyskland, og i søgemaskinen her på siden finder du priser på direkte flyruter og med en enkelt mellemlanding - altid til de billigste priser. De fleste der rejser til Umbrien vælger som nævnt at flyve til Rom, men du kan også flyve til Firenze. Hos Escapeaway Rejser vælger du nemlig selv lufthavne, flyselskab, afrejsedato og rejselængde.

De fleste vil opleve, at den vestlige del af Umbrien er den mest interessante, og med flest oplevelser. Her er vi næsten i "Toscana-land", og der findes en række fantastiske destinationer rundt om Trasimeno-søen, samt i bjergene syd herfor. Fra denne del af Umbrien er der ca. 150km til lufthavnen i Firenze, og godt 200km til lufthavnene i Rom og Pisa. Det er derfor oplagt at leje en bil, så du selv kan bevæge dig i dit eget tempo, og tage alle oplevelserne ind undervejs.

Mere information til din rejse til Umbrien

Umbrien, omgivet af regionerne Toscana mod vest, Marche mod øst og Lazio mod syd, er én af Italiens mindste regioner - og også én af de mest oversete, når det gælder rejsemål i Italien. Regionen har omkring 900.000 indbyggere, hvoraf de 169.000 bor i regions-hovedstaden Perugia.

Umbrien er kendt for dens rige og alsidige historie, der synes forstærket af regionens excentriske placering midt inde i landet uden adgang til havet. Det var her, at etruskerne grundlagde flere af deres vigtigste byer, herunder Perugia, der var én af etruskernes hovedbyer. Foruden den unikke etruskiske arv bærer Umbrien også mange interessante vidnesbyrd om romerriget i form af romerske teatre, broer og basilikaer, samt enestående spor fra middelalderen og renæssancen.

Dens bundsolide, rustikke og traditionelle køkken er også en rejse i sig selv værd. Med et væld af fremragende råvarer, herunder ikke mindst trøfler, svampe og forskellige slags vildt-kød, er regionen så at sige fra naturens hånd veludrustet i gastronomisk henseende; og hvad naturen ikke sørger for, ordner de dygtige umbriske kokke og madfabrikanter med rigt forarbejdede pølser, linser, skinker og fåreoste, der får en rejse til Umbrien til at blive en udfordring for enhver rejsende livvidde. Hvis det sidste bliver et stort problem, bør du i øvrigt holde dig helt væk fra skinke-og pølsebyen Norcia.

Umbriens afvekslende og smukke natur og dens mange historiske kulturbyer sætter prikket over i´et. I byer som Gubbio, Umbertide, Todi, Orvieto, Spoleto og Città della Pieve kan du gå på opdagelse i flere århundreders historie, spændende fra etruskernes Umbrien til renæssancens. I regionens religiøse centrum, Assisi, kan du opleve byen, hvor den berømte franciskanerorden blev grundlagt af bysbarnet den hellige Frans af Assisi, som forsøgte at revolutionere den katolske kirkes hang til rigdom ved at hengive sig en skånelsesløs askese. Og i regionshovedstaden Perugia kan du opleve byens mange historiske monumenter, fremragende spisesteder og smukke botaniske haver - og hvis du er heldig også byens verdensberømte jazzfestival Umbria Jazz og den årlige internationale chokoladefestival.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her